sickness Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 To, Miki jos jedan tajlandjanin koji ne zna gde je Thai. Sto tamo odbi da pricas o Irskoj (gde rece nisi bio) a evo vidimo kako kao tvoj batke po oruzju i ti znas o Thai.Dobro vas sluzi to oruzje, obojicu, nosite ga na ulicu i u svakodnevni zivot.Totalno vezatorstvo i cisto trolovanje.O Irskoj nemam shta da pricham jer je Irska na toj istoj listi na 5. mestu, ispred tvog DZapana na 11.62. Srbija------------------------------------------94. TajlandZnam li gde je Tajland ili ne znam je potpuno nebitno.
noskich Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Nego, sta bi od kupovine?Vec receno po ko zna koji put, za 20K se bez problema moze kupiti skoro nov dvosoban stan u Bangkoku na do 15KM od centra.Kupovina ce morati da saceka decembar/januar kada sam u Tajlandu.
Yoyogi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Vec receno po ko zna koji put, za 20K se bez problema moze kupiti skoro nov dvosoban stan u Bangkoku na do 15KM od centra.Kupovina ce morati da saceka decembar/januar kada sam u Tajlandu.Ko nema pare? Daj pet komada!
Yoyogi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Znam li gde je Tajland ili ne znam je potpuno nebitno.Naravno, kad se prica o nekoj zemlji, kod tebe i tvog batketa ne samo da nije bitno nego je cak i nepozeljno znati bilo sta o njoj. Sto manje znate, to vise trolujete glupostima.
Shan Jan Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 (edited) Ma Tajland je dobro mesto za zivot, na listi human development je na visokom 94. mestu od 172 zemlje, dodushe iza Turkmenistana i Sri Lanke, ali zato malo ispred Gabona, Bocvane i Mongolije. Zemlja ljubavi jebiga, gde je ljubav - tu je dobar zivot. Za strance - zakon, za domace ....... vazno je da su oni srecni.Daj bre, ovi idioti ozbiljno stavljaju Bocvanu sa Gabonom i Mongolijom? Ne bih ja dao njima da procenjuju ni lokalne kokosinjce. Samo mali isecak sa wikipedije:Since independence, Botswana has had one of the fastest growth rates in per capita income in the world.[11] Botswana has transformed itself from one of the poorest countries in the world to a middle-income country. By one estimate, it has the fourth highest gross national income at purchasing power parity in Africa, giving it a standard of living around that of Mexico and Turkey.[12]According to the International Monetary Fund, economic growth averaged over 9% per year from 1966 to 1999. Botswana has a high level of economic freedom compared to other African countries.[13] The government has maintained a sound fiscal policy, despite consecutive budget deficits in 2002 and 2003, and a negligible level of foreign debt. It earned the highest sovereign credit rating in Africa and has stockpiled foreign exchange reserves (over $7 billion in 2005/2006) amounting to almost two and a half years of current imports.Da ne govorim o besplatnom drzavnom skolstvu, o tome da studenti dobijaju od drzave smestaj, hranu i platu dok redovno studiraju. O zdravstvu gde drzava daje besplatno najskuplji program lecenja od side. O novim putevima, kanalima preko cele zemlje i vestackim jezerima koji se konstantno grade. O zestoko subvencionisam kreditima koje moze svaki drzavljanin da dobije bez problema za otvaranje biznisa. O tome da svaki mali biznis mora po zakonu zaposljavati odredjeni broj lokalnih radnika. O zemlji koja je rangirana kao 33. u svetu po nemanju korupcije i sa birokratskim sluzbenicima i jednostavnim procedurama o kojima Srbija npr. moze samo da sanja.To sto je idiotima koji su pravili listu zaigralo par brojki zbog velike rasprostranjenosti side je njihov problem. Koristi kondom i ziveces srecno do kraja zivota.edit: da, vidim Srbija na 62. mestu Nikako mi nije jasno kako ljudi odlaze iz tako sjajne zemlje u razne vukojebine Jos jedan birokratski indeks koji nema veze sa stvarnim zivotom. Edited July 19, 2011 by Shan Jan
Yoyogi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Daj bre, ovi idioti ozbiljno stavljaju Bocvanu sa Gabonom i Mongolijom? Ne bih ja dao njima da procenjuju ni lokalne kokosinjce. Samo mali isecak sa wikipedije:Da ne govorim o besplatnom drzavnom skolstvu, o tome da studenti dobijaju od drzave smestaj, hranu i platu dok redovno studiraju. O zdravstvu gde drzava daje besplatno najskuplji program lecenja od side. O novim putevima, kanalima preko cele zemlje i vestackim jezerima koji se konstantno grade. O zestoko subvencionisam kreditima koje moze svaki drzavljanin da dobije bez problema za otvaranje biznisa. O tome da svaki mali biznis mora po zakonu zaposljavati odredjeni broj lokalnih radnika. O zemlji koja je rangirana kao 33. u svetu po nemanju korupcije i sa birokratskim sluzbenicima i jednostavnim procedurama o kojima Srbija npr. moze samo da sanja.To sto je idiotima koji su pravili listu zaigralo par brojki zbog velike rasprostranjenosti side je njihov problem. Koristi kondom i ziveces srecno do kraja zivota.edit: da vidim, Srbija na 62. mestu Nikako mi nije jasno kako ljudi odlaze iz tako sjajne zemlje u razne vukojebine Jos jedan birokratski indeks koji nema veze sa stvarnim zivotom.Da nisam video tvoje postove, ne bih znao gde je Botswana. Nisam cuo za tu zemlju mozda 20 godina ili mozda od kad je postala nezavisni drzavni entitet.Nego, sad bih mogao da te googlam, to sto ti znas moze da ispadne nista prema googlama.Mozda bih mogao i da pricam na Forumu gde kupiti nekretnine? Sve to googla ima.
Аврам Гојић Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Da nisam video tvoje postove, ne bih znao gde je Botswana. Nisam cuo za tu zemlju mozda 20 godina ili mozda od kad je postala nezavisni drzavni entitet.i šta nam to govori?
Yoyogi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 i šta nam to govori?Da se dovatim googleta i da protivurechim. Sto da ne. Nekaznjivo je, moze se.Toliko bih toga mogao da ti kazem o Botswani, za koju jedva znam gde je na mapi.
noskich Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Daj bre, ovi idioti ozbiljno stavljaju Bocvanu sa Gabonom i Mongolijom? Ne bih ja dao njima da procenjuju ni lokalne kokosinjce. Samo mali isecak sa wikipedije:Ko god misli da ozbiljno procenjuje bilo kakav ranking mora da se prvo upozna sa metodologijom i kriterijumima koji se uzimaju u obzir:Starting with the 2010 Human Development Report the HDI combines three dimensions: * A long and healthy life: Life expectancy at birth * Access to knowledge: Mean years of schooling and Expected years of schooling * A decent standard of living: GNI per capita (PPP US$)Samo ova tri podatka su input za odredjivanje konacne vrednosti indeksa. I onda nema tu nista cudno sto je Bocvana lose rangirana kada se uzme u obzir prvi kriterijum.
noskich Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Paceru, to je bilo za Japan, pomesao si.Nista ja nisam pomesao, ti si prvi otpoceo seriju replika tako sto si tvrdio da je Tajland sjajno mesto za zivot, a onda odjedanput iznenada pominjes neki kriminal, drogu i naplacivanje rente pistoljima.Pa izvini, kakvo je to `dobro mesto` na kojem se to desava?Po ne znam koji put neosnovano iznosis neistine, kao kad si tvrdio da sam u Koreji boravio samo dan cekajuci na drugi let pa kad sam postavio skenirane pecate ulaska i izlaska koji pokazuju da sam bio dve nedelje si zacutao.Laj, laj.
Shan Jan Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ko god misli da ozbiljno procenjuje bilo kakav ranking mora da se prvo upozna sa metodologijom i kriterijumima koji se uzimaju u obzir:Starting with the 2010 Human Development Report the HDI combines three dimensions: * A long and healthy life: Life expectancy at birth * Access to knowledge: Mean years of schooling and Expected years of schooling * A decent standard of living: GNI per capita (PPP US$)Samo ova tri podatka su input za odredjivanje konacne vrednosti indeksa. I onda nema tu nista cudno sto je Bocvana lose rangirana kada se uzme u obzir prvi kriterijum.Naravski. Al kad roknes tako mamojebni naziv ljudi se utripuju da to mora da je nesto sto zaista odredjuje kvalitet zivota. Cak ne ukljucuje ni osnovne stvari kao sto su korupcija, socijalna politika i kretanja u ekonomiji. Da ne pricam o pravima imigranata, lakoci/teskoci zaposljavanja, pokretanja biznisa, toleranciji prema drugim narodima/rasama itd, sve stvari koje su jako bitne kad odredjujes gde bi da se selis. Cela njihova mera health carea pade u slucaju Bocvane zbog sveprisutnosti side (te ispade da je health care na nivou najgorih zemalja sveta) a access to knowledge kojim se verovatno pumpa Srbija do 62. mesta mozes u njenom slucaju da okacis macki o rep. Ovaj indeks je jednostavno glup i beskoristan.
noskich Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 (edited) Naravski. Al kad roknes tako mamojebni naziv ljudi se utripuju da to mora da je nesto sto zaista odredjuje kvalitet zivota. Cak ne ukljucuje ni osnovne stvari kao sto su korupcija, socijalna politika i kretanja u ekonomiji. Da ne pricam o pravima imigranata, lakoci/teskoci zaposljavanja, pokretanja biznisa, toleranciji prema drugim narodima/rasama itd, sve stvari koje su jako bitne kad odredjujes gde bi da se selis. Cela njihova mera health carea pade u slucaju Bocvane zbog sveprisutnosti side (te ispade da je health care na nivou najgorih zemalja sveta) a access to knowledge kojim se verovatno pumpa Srbija do 62. mesta mozes u njenom slucaju da okacis macki o rep. Ovaj indeks je jednostavno glup i beskoristan.Cak i za ovaj indeks za 10-20 zemalja nije bilo dovoljno podataka za tekucu godinu da bi se izracunala vrednost.A kamoli da ubacujes 10-20 kriterijuma, onda bi mogao da pravis ranking samo za do 50 zemalja za koje postoje podaci, a verovatno i za manje.Ne postoji ranking koji bi ti dao potpunu sliku stvari na terenu; oni mogu biti korisni ukoliko si svestan njihove ogranicenosti i upucen u metodologiju i izvore podataka na kojima se zasnivaju.Tako da je jedini nacin da formiras celovitiju predstavu da konsultujes i uporedjujes desetine razlicitih rankinga, naravno uz prethodnu proveru i potvrdu njihove kredibilnosti. Edited July 20, 2011 by noskich
sickness Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 To sto je idiotima koji su pravili listu zaigralo par brojki zbog velike rasprostranjenosti side je njihov problem. Koristi kondom i ziveces srecno do kraja zivota.edit: da, vidim Srbija na 62. mestu Nikako mi nije jasno kako ljudi odlaze iz tako sjajne zemlje u razne vukojebine Jos jedan birokratski indeks koji nema veze sa stvarnim zivotom.Mozda je "idiotima" "zaigralo pred ochima" shto je u jednom trenutku life expectancy u Bocvani bio 35 godina i shto 40% stanovnika ima SIDU. E sad, kriterijum sigurno nije bio noshenje kurtona, verovatno bi to malo iskomplikovalo proceduru da se posebna statistika pravi za one koji koriste "higijensku gumicu".Ne razumem u chemu je problem, pa ona i jeste jedna od najbolje rangiranih africhkih zemalja, vrlo blizu chak i ozbiljnim zemljama kao shto su Brazil ili Turska ....... ali bi ti nekako izgleda da je progurash izmedju Danske i Norveshke. :lol:Ako mene pitash ja bih se ipak pre patio u Srbiji nego bashkario po Bocvanama. Verujem da internacionalne kompanije placaju dobro tehnichki kadar koji bi se zlopatio po rudnicima dijamanata, ali toi opet nema nikakve veze sa Bocvanom, vec sa parama.
Leia Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ako mene pitash ja bih se ipak pre patio u Srbiji nego bashkario po Bocvanama. Verujem da internacionalne kompanije placaju dobro tehnichki kadar koji bi se zlopatio po rudnicima dijamanata, ali toi opet nema nikakve veze sa Bocvanom, vec sa parama.pa cela poenta ovog topika se valjda svodi na ovo, ne znam zasto se svadjate. sta je uopste dobro mesto, potpuno individualna stvarobashka sto nema na svetu mesta gde ce biti dobro svakomeako mene pitas, nema goreg zlopacenja od sedenja u rodnom gradu sa ostarelim roditeljima od kojih zickas pare za cigarei nije uopste poenta u parama, nego u vrhunskoj jadnosti takvog nacina zivota
rajka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 pa cela poenta ovog topika se valjda svodi na ovo, ne znam zasto se svadjate. sta je uopste dobro mesto, potpuno individualna stvarobashka sto nema na svetu mesta gde ce biti dobro svakomeako mene pitas, nema goreg zlopacenja od sedenja u rodnom gradu sa ostarelim roditeljima od kojih zickas pare za cigarei nije uopste poenta u parama, nego u vrhunskoj jadnosti takvog nacina zivotadobro, ovde kako je tema postavljena, pitanje je sta kada vec napravis neke pare, a umoris se od rat-race, gde da ides. u tu grupu ne spadaju ti sto zickaju pare za cigare. opet, ako si uradio sve gore pomenuto, i srbija je dobra, ako mozes ovde da zaradis ono sto si pravio na zapadu, ili tu blizu, zivot je svakako jeftiniji i mnoge stvari pristupacnije.
Recommended Posts