Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted (edited)

Cekaj je li tebi predstavlja ogroman problem u zivotu to sto javno ne diskutujes na jednu temu, koja te inace ne dodiruje nikako, narocito kao stranca?

Kao u Poljskoj ili Italiji sto ne smes da proklinjes papu, pa niko ne smatra da je to veliki problem.

Ok, naravno da bi bilo bolje da tog zakona nema, ali tako je, svuda imas dobre i lose stvari. Sve zavisi sta se vise uklapa u tvoja stremljenja i potrebe.

ne, nije isto.

ja jos nisam cula da su nekoga naterali da kleci na trgu, pred svima, ispred papine slike. (btw, da znas nekoliko italijanskih psovki ukapirao bi da je sloboda govora prilicno na komotnom nivou;)) (edit: u vezi religije / kad si vec papu naveo kao primer).

dakle, mozda ipak treba malo obazrivije kada se govori o slobodi apropo tajlanda.

Edited by roksi
Posted

Neće baš da bude da samo "ima i toga". Skoro 90% stranih turista koji posete Bangkok su muškarci, ne postoji grad na svetu sa takvim odnosom. A šta misliš, od preko dvesta hiljada seks radnica koje rade u Bankgkoku, koliko ih je došlo iz ruralnih provincija napuštajući tvoj raj na zemlji?

SaE

Pa hajde da vidimo neke brojke za takve tvrdnje.

Posted (edited)

naravno da postoje ljudi koji, sticajem spleta okolnosti, zive bolje u ruralnom tajlandu (ili kao sto si naveo primer tvog rodjaka iz srbije) nego da ostave sve i dodju npr u aus. 

the tricky part is: gde je lakse da dodjes do necega u slucaju da kreces od nule? gde ti je onda povoljnije? 

da si npr iz srbije otisao direktno na idilicni tajland da li bi bio u poziciji u kojoj si, sa sve solidnim portfoliom nekretnina? 

meni se cini da ti malo mesas stvari i idealizujes neka druga mesta (u the grass is greener fazonu). plus ti promice koliko si uspeo da postignes u australiji (koliko je bilo do tvoje sposobnosti, toliko je sigurno i do mogucnosti koje nam se manje vise ovde svima pruzaju;).

Nikada nisam sporio da se u Australiji moze zaraditi. Pa zato svi i dolaze ovde. Da nema dobre zarade ko bi dosao i zbog cega?

idijoti_muska_crna2.jpg

Interesantno kako se ti i ostali iskljucivo fokusirate na 'ruralni Tajland' pa ne ispustate iz usta.  :lolol:

Edited by noskich
Posted

Pa evo recimo:

ovde si u dvije rečenice naveo dvije neistine. I čovek ti turi kalkulator u ruke, međutim, ti samo meteš™ pod tepih dijelove i cijele postove koji ti ogole priču.

Mislim, ja ti, moguće, ne mogu promeniti percepciju ali znaš kako kažu:

Druge varaš, sebe lažeš.

(Kaže se za bilo koga.)

To što si ti nezadovoljan sa ~70-75k* na godišnjem nivou ili tačnije rečeno, što ti ta suma ne završava naum, planove i prohtjeve nema ama baš nikakve veze sa subjektivnim doživljajem realnosti te stanjima u pomenute dvije zemlje.

*cifru pominjem jer si je više puta sam istak'o; želim ti povišicu od 15℅ ove godine pa da ti kalkulacija sa 20 godina robije™ spadne na 16-ish (- tek bi te onda jelo da l' se seliti?) lol

Ali otkud samo ideja da se poredi standard koji teži čemeru sa drugim koji je u top 10 na planeti? Izvrstan koncept, nema šta. [emoji38]

Evo ti taksativno: žališ se i smatraš da je javni prevoz skup. Meni to izlazi iz racionalnog.

A sta bi ti, da ti ovde postavim svoju poresku prijavu sa taksativno navedenim prihodima?

Posted

Stvarno gužva sinoć u njutaunu, vrvi od ljudi po king st, sve razdragano i veselo. Međutim, dođe 12 sati i kočije... tj vrata barova koji imaju nešto drugačije da ponude - počeše da se zatvaraju. Kao izbor ostane nekoliko pabova gdje ti serviraju pivo u plastičnoj čaši, a drugaru koji se loži na single malt viski postave uslov da mora da ga naruči kao 'mixer'. Šta god to značilo, da ga mješa s kolom? To bi bila blasfemija. Da ne govorim o bacanju novca. Da znam da zvuči kao 1st world problem, ali restriktivna politika noćnog života je nešto što meni možda i najviše smeta u ovom gradu.

Ako želiš da kvalitetno klopaš u kasne sate - zaboravi. A sad je došlo vrijeme da ne možeš ni par pića popiti, a da ne zuriš u bilijarski sto. Ili razuzdane klince na podijumu koje ne puštaju unutra poslije pola 2.

G&S kako je bilo u darlinghurstu ako si već ostao do kasno/rano? Znam da se dosta dobrih mjesta tamo zatvorilo u posljednje 2 godine baš zbog novih zakona.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Nisam išao ove godine, slike su sa neta. I ja sam bio u Njutaunu u subotu uveče, doduše vratio sam se kući oko ponoći. Ispred Imperijala u Erskinvilu (hotel u kome su snimane scene iz "Prisile") je bio poduži red za ulaz, pravo živopisan svet.

Za one koji nisu iz SIdneja, lockout laws su uvedeni početkom 2014. u centru grada (CBD, plus Kings Cross i Darlinghurst). Posle 1:30 nije bio dozvoljen ulaz u lokal (ko je ušao ušao), a posle 3 nisu prodavali više alkohol. Od januara ove godine to je pomereno za pola sata (2 odnosno 3:30). Njutaun nije u toj zoni.

Inače javi se iDemu za sledeće okupljanje ovde, tema o ovim zakonima je široka pa možemo u kafani natenane. Ja sam 2014. nekoliko vikenda išao na neki "citiizen's jury" sa preko 40 (prikladno) randomly izabranih učesnika, pa smo detaljno bistrili podatke iz raznih izvora, između ostalog išli subotom noću (posle 1) u hitnu pomoć u St Vincent gde nam je Gordian Fulde objašnjavao situaciju, imam još uvek razne izveštaje i predstavke pa ću da ih iskopam ako te interesuje ...

Share & Enjoy

Posted

Ma ne. Nije mi cilj da raspravlja o nečijoj plati, pa samo pravdam/navodim koji je razlog pominjanja tj. zašto se zakači' za konkretn u cifru.

Posted

Neće baš da bude da samo "ima i toga". Skoro 90% stranih turista koji posete Bangkok su muškarci, ne postoji grad na svetu sa takvim odnosom. A šta misliš, od preko dvesta hiljada seks radnica koje rade u Bankgkoku, koliko ih je došlo iz ruralnih provincija napuštajući tvoj raj na zemlji?

SaE

Evo nekih brojki, 8 miliona godisnje poseti kraljevsku palatu u Bangkoku: http://www.travelandleisure.com/slideshows/worlds-most-visited-castles/3

Da li i seks turisti idu tamo?

Posted

Interesantno kako se ti i ostali iskljucivo fokusirate na 'ruralni Tajland' pa ne ispustate iz usta.  :lolol:

pa upravo si ti postavio tu vrstu poredjenja: (mucni) zivot u australiji vs tajlandska ruralna idila.

kazem ti, babe i zabe:)) plus sto u tim poredjenjima skaces sa subjektivnih primera na generalno, pa u krug...

Posted

Pa hajde da vidimo neke brojke za takve tvrdnje.

Na usluzi, evo jedan obiman univerzitetski rad, na kraju ima bibliografija sa izvorima za sve tvrdnje.

Konkretno:

While the skin trade consists largely of Thai men, it is highly supported by foreign tourists, who are able to spend more money. Eighty-nine percent of tourists that come to Bangkok are male; most travel from countries such as Japan, Germany, Western Europe, and the United States (Bishop & Robinson 1998: 67). However, the sex industry hasn’t always been so closely linked with the tourist industry. It first started to take off when the United States implemented the R&R (Rest & Recreation) program for the military after the Vietnam War. This opened the political, social, and economic markets in Bangkok. After the R&R period faded, the bars in the red-light districts, such as Pattaya, managed to survive because of other tourists. Today, much of the advertising for Bangkok is geared towards white-collar corporate businessmen from the West, who come on business trips which usually provide sex package tours at night (Boonchalaksi 1994: 8).

I izvor:

Bishop, Ryan and Robinson, Lillian S. The Night Market: Sexual Cultures and the Thai Economic Miracle. New York, NY: Routledge Press, 1998. p 151-194.

SaE

Posted

Ma ne. Nije mi cilj da raspravlja o nečijoj plati, pa samo pravdam/navodim koji je razlog pominjanja tj. zašto se zakači' za konkretn u cifru.

Cekaj ti prvo kazes da sam napisao neistinu. A sada pravdas razlog pominjanja cifre cime? 

Posted (edited)

Na usluzi, evo jedan obiman univerzitetski rad, na kraju ima bibliografija sa izvorima za sve tvrdnje.

Konkretno:

While the skin trade consists largely of Thai men, it is highly supported by foreign tourists, who are able to spend more money. Eighty-nine percent of tourists that come to Bangkok are male; most travel from countries such as Japan, Germany, Western Europe, and the United States (Bishop & Robinson 1998: 67). However, the sex industry hasn’t always been so closely linked with the tourist industry. It first started to take off when the United States implemented the R&R (Rest & Recreation) program for the military after the Vietnam War. This opened the political, social, and economic markets in Bangkok. After the R&R period faded, the bars in the red-light districts, such as Pattaya, managed to survive because of other tourists. Today, much of the advertising for Bangkok is geared towards white-collar corporate businessmen from the West, who come on business trips which usually provide sex package tours at night (Boonchalaksi 1994: 8).

I izvor:

Bishop, Ryan and Robinson, Lillian S. The Night Market: Sexual Cultures and the Thai Economic Miracle. New York, NY: Routledge Press, 1998. p 151-194.

SaE

Ovo ti je izvor iz 1998. I to godine azijske finansijske krize. Vest za tebe - zivotni standard na Tajlandu se u proteklih 20 godina jako povecao. Toliko da je 900 hiljada Thai turista posetilo Japan prosle godine: https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Japan, 13% ukupnog broja turista u Japanu.

Ne moze bas ni svaki Australijanac da poseti Japan koliko je skupo.

Edited by noskich
Posted

pa upravo si ti postavio tu vrstu poredjenja: (mucni) zivot u australiji vs tajlandska ruralna idila.

kazem ti, babe i zabe:)) plus sto u tim poredjenjima skaces sa subjektivnih primera na generalno, pa u krug...

Nisam postavio poredjenje vec pisem o svojim licnim planovima. 

I ne skacem ja, vec na primer kada napisem o planu gradnje kuce na Tajlandu onda neko odmah skoci o prostituciji ili tako necemu pa eto ti tog kruga od licnog do makro.

Posted

ne, nije isto.

ja jos nisam cula da su nekoga naterali da kleci na trgu, pred svima, ispred papine slike. (btw, da znas nekoliko italijanskih psovki ukapirao bi da je sloboda govora prilicno na komotnom nivou;)) (edit: u vezi religije / kad si vec papu naveo kao primer).

dakle, mozda ipak treba malo obazrivije kada se govori o slobodi apropo tajlanda.

A cekaj da je taj papa Italijan, veoma omiljen medju narodom zbog raznoraznih razloga tokom 50 godina, pa da onda cela Italija zali za njegovom smrti i onda se nadje neko da javno lose govori o njemu onda bi ga mozda naterali da kleci. Nije ni to bas porednjenje na nivou, baba i zaba...

Posted

Mislim da vlast želi da vam poruči da imate i drugih načina da se zabavite nego da pijete viski posle 12.

A i natalitet je nesto op'o u poslednje vreme... 

Posted (edited)

A i natalitet je nesto op'o u poslednje vreme... 

Ma natalitet nije problem, samo pumpaj imigraciju brale:

http://www.abc.net.au/news/2017-01-19/high-immigration-masks-australian-economic-decline/8193628

High immigration masks Australian economic decline

It's a very simple equation: more people means more economic activity and that gives the government of the day an easy way to keep crowing on about good economic management.

But more people does not mean that the living standards of the existing population also rise. In fact, it can have detrimental economic effects for the people who are already here.

New workers mean greater competition for jobs, which suppresses wages. The most recent data shows that wages growth in Australia has hit a record low of just 1.9 per cent per annum.

More people also mean more demand for scarce goods and services. When there's already a tight supply of a particular good, it can mean huge price rises.

Perhaps the most illustrative example is housing, where prices continue to rise sharply in Australia's two biggest magnets for new migrants, Sydney and Melbourne, putting them outside the reach of many first home buyers.

Sydney house prices have risen more than 70 per cent over the last five years.

The economy keeps getting bigger just because there are more people operating in it.

It's great for business, because it keeps wages low and there's more people to buy stuff from them.

It's great for governments because it means economic growth looks better than it otherwise would.

But it isn't necessarily good for ordinary workers.

Edited by noskich