Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Javlja mi se da ce sudar sa stvarnoshcu biti brutalan...

Priprema, priprema i samo priprema. I samo polako, bez zurbe:

Posted

Samo da prvenstvo potraje duže od priprema i sve će biti dobro.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Posted

Nego, kako si se pomirio sa cinjenicom da nista sto kupis u Tajlandu nikada nece biti tvoje, posto se strancima ne prodaju nekretnine?

Posted

Ma nije problem iskoristiti odmor, problem je sto imas 20 dana odmora ukupno u godini dana. Ne zaboravi da ako ides van Australije dva dana ce ti otici samo na letove, da odes negde i da se vratis. Problem je u tome sto si prinudjen da koristis odmor u peak sezoni kad svi idu na odmor. Kao sto si prinudjen da u spicu ides na posao i vracas se sa posla. Ako mene pitas uvek bih u svemu pre birao low sezonu, nego peak. Vise volim da izadjem u miran poluprazan restoran nego da cekam pola sata u redu ispred petkom i vikendom. Ne volim guzvanjac, buku, masu i napumpane cene.

Ne pitas se ti, nego dete koje ima raspust u peak sezoni. Peak sezona je peak sezona zato sto porodice tada moraju na godisnji odmor. Svi bi voleli poluprazne restorane sa brzom uslugom, al' nekih stvari se implicitno odrices kad dobijes decu.

Posted

Nego, kako si se pomirio sa cinjenicom da nista sto kupis u Tajlandu nikada nece biti tvoje, posto se strancima ne prodaju nekretnine?

To nije tacno, strancima se prodaju kondoi, u svakoj zgradi odredjeni broj kondoa mogu biti u vlasnistvu stranaca. Stranci ne mogu da kupe zemlju sto je veoma pametna stvar. A sve to me uopste ne dotice jer mi je zena Thai. 

Posted (edited)

Ne pitas se ti, nego dete koje ima raspust u peak sezoni. Peak sezona je peak sezona zato sto porodice tada moraju na godisnji odmor. Svi bi voleli poluprazne restorane sa brzom uslugom, al' nekih stvari se implicitno odrices kad dobijes decu.

To kada predas svoje dete strancima na ispiranje mozgica. Kako bi sedelo u tisini, klimalo glavom i ponavljalo sta mu se kaze. 

Edited by noskich
Posted

To kada predas svoje dete strancima na ispiranje mozgica. Kako bi sedelo u tisini, klimalo glavom i ponavljalo sta mu se kaze. 

Daleko je bolje da svako svom detetu ispira mozak...

To je put koji obećava sigurnu budućnost čovečanstva, a i te dece, pošto su svi ljudi na svetu jako pametni, pedagoški potkovani i puni znanja iz svih oblati i mogu to znanje lako deci to preneti... :fantom:

Posted

:lolol:

Posted

Imam utisak da noskich baš nosi neke teške traume iz školske klupe. Što baš njega da zapadne najstrožiji razredni...

Eto izbrojaše da 50,000 potencijalnih đaka u Ozu ne pohađa škole, jer su im roditelji protiv institucionalizacije. Iz 'filozofskih razloga' jelte. Zanimalo bi me da li ti isti roditelji idu u bolnice u slučaju težih oboljenja ili se isto tako sami liječe kod kuće...

http://mobile.abc.net.au/news/2012-01-28/thousands-of-parents-illegally-home-schooling/3798008

Posted

To je put koji obećava sigurnu budućnost čovečanstva, a i te dece, pošto su svi ljudi na svetu jako pametni, pedagoški potkovani i puni znanja iz svih oblati i mogu to znanje lako deci to preneti... :fantom:

Podrazumeva se da neces ispirati mozgic svom detetu, a i ako hoces opet je bolje da ga ispiras ti nego taj pedagoski potkovan i pun znanja koji predaje jedan cas razredu od plus 30-oro dece, a ukupno ima stotine ucenika pri cemu i on daje svoju decu na ispiranje drugima i najveca mu je preokupacija da nekako plati racune i obezbedi svojoj porodici da prezivi, a dobrobit tvog deteta, onog jednog u stotinama dece na poslu koji otaljava (cast izuzecima) mu je tu negde na pameti u istoj ravni kao i djubre ispred zgrade u kojoj zivi. Prodje pored njega.

Posted

A mala i velika matura, prve ljubavi i simpatije, razbijeni nosevi, ukor zbog prepisivanja, kečevi iz matematike... Ne znam da bi klincima to uskratio, a da li će misliti svojom glavom ili ne više zavisi od njih samih i pored svog roditeljskog truda.

Inače u sidnejskim školama ima manje od 30 đaka po razredu, većinom se radi interaktivno u grupama od 6 koje se rotiraju. Plus ti kao roditelj si više nego dobrodošao da volonterski pomažeš učiteljima u radu s djecom, ako imaš vremena naravno. Nije to ona škola u koju smo ja i ti išli da se sluša nastavnik čitav dan, a jedina prilika da nešto izustiš je pri usmenom odgovaranju ili na velikom odmoru.

Posted

A ti si se vidim pokumio sa ovim Indijcima i Sinhalezima po Paramati? Ne izbijate jedni drugima iz kuca. Multikulti te radi samo tako.

Nego, da predjemo na veselije teme, ne? 

Posted

zvuci idilicno

i ti bi u tako nesto iz australije?! zezas noskicu ma za svih tih 100+keja ali ladno.

Posted (edited)

po kojem osnovu si na tajlandu slobodniji nego u australiji?

Edited by roksi