Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted (edited)

Kod mene je "obicno" bilo da se ne radi izmedju Bozica i Nove godine. (Bozic "djavolji"™ a Nova godina kalendarska)... U svim firmama u kojima sam radio a radio sam u 5-16... 

Kod mene tako oko 5-6, i u svima su imali takozvani shutdown period.

http://www.fairwork.gov.au/leave/annual-leave/directing-an-employee-to-take-annual-leave/direction-to-take-annual-leave-during-a-shut-down

An employee can be directed to take annual leave during a shut down if their award or registered agreement allows it.

http://www.fairwork.gov.au/leave/annual-leave/directing-an-employee-to-take-annual-leave

An employer can only direct an employee to take annual leave in some situations. For example, when:

• the business is closed during the Christmas and New Year period
  • an employee has accumulated excess annual leave.
Edited by noskich
Posted

Pa to ti je 'prinudni' odmor. A kada sam radio u banci i desi se da ima jedan radni dan izmedju dva neradna (obicno su praznici bili u pitanju), onda se svima 'preporucuje' da uzmu odmor taj dan.

Uvek i svuda postoji opcija da odes u bush, kupish farmu i radis na istoj - ono - "kako su i nasi stari i kako bob zapoveda" a ne da se bakces sa trulim kapitalistima i njihovim nehumanim™ uslovima rada... Ono - penkalo™ u ruke pa polako...

Posted (edited)

Uvek i svuda postoji opcija da odes u bush, kupish farmu i radis na istoj - ono - "kako su i nasi stari i kako bob zapoveda" a ne da se bakces sa trulim kapitalistima i njihovim nehumanim™ uslovima rada... Ono - penkalo™ u ruke pa polako...

Pa ne bas. Prvo i dalje si u nadleznosti drzave. Drugo, ako se korporacije 'zainteresuju' za tebe opet si obrao bostan. Kao sto u Australiji gasne korporacije upadaju ljudima na farme i instaliraju opremu za merenje pritiska gasa. Zatim fracking, ruda, nafta... Mogu da te oduvaju kad god hoce ako im se cefne.

Edited by noskich
Posted

Pa ne bas. Prvo i dalje si u nadleznosti drzave. Drugo, ako se korporacije 'zainteresuju' za tebe opet si obrao bostan. Kao sto u Australiji gasne korporacije upadaju ljudima na farme i instaliraju opremu za merenje pritiska gasa. Zatim fracking, ruda, nafta... Mogu da te oduvaju kad god hoce ako im se cefne.

#brinem 

Posted

Tebi sad ne odgovara Christmas shut down, a za koju godinu mozda ces raditi u firmu u kojoj se od tebe ocekuje da radis u tom periodu.

A tad imas klince na raspustu, a vrtici i skolsko cuvanje zatvoreni.

I opet ne bi valjalo...

Posted

Tebi sad ne odgovara Christmas shut down, a za koju godinu mozda ces raditi u firmu u kojoj se od tebe ocekuje da radis u tom periodu.

I opet ne bi valjalo...

Ne, iz vise razloga. Protiv sam vrtica i skolskog 'cuvanja', to jest zatvora indoktrinacije.

Ta opcija da se dete salje stancima na 'cuvanje', to jest zatvaranje ne postoji. Potpuno je neprihvatljiva za mene.

Drugo, za koju godinu cu nadam se biti na lokaciji gde bozic, pa cak i nova godina ne znace mnogo. Dobrodosli u godinu 2560-tu.

Trece, bicu van sveta prinudnog zaposlenja.

Posted

I opet ne bi valjalo...

Evo ja opet #brinem

.

.

:mislio sam da se meni obracash... :)

Posted

Javlja mi se da ce sudar sa stvarnoshcu biti brutalan...

Posted

A opet - kako kazu nasi stari - nije nikad bilo da nije bilo nekako - cak i tokom WWII kad su u pojedinim krajevima danashnje Vojvodine morali da jedu ustipke bez shecera... #kriza #strava

Posted

Jbg kako god se okrenes dupe ti pozadi. Sad me smara kolektivni odmor a kad dete krene u skolu onda ce biti ok.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posted

Pa to ti je 'prinudni' odmor. A kada sam radio u banci i desi se da ima jedan radni dan izmedju dva neradna (obicno su praznici bili u pitanju), onda se svima 'preporucuje' da uzmu odmor taj dan.

A to je lose tacno iz kog razloga...? Zar covek poput tebe koji uziva u putovanjima ne vidi neku korist od toga?

Posted

Pa tu je noskich u pravu, na 3 dana baš za nešto što zovemo putovanje - i ne izvodi se tako često. Osim ako nisi pilot, osoblje il stručni štab tm.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Posted (edited)

Cekajte, vi stvarno ne vidite kako biste mogli iskoristiti tri vezana dana...? To su tri dana za koje se moze valjano dobro odmoriti, otici u ponocni bioskop, naci sa prijateljima koji zive 300km od vas, prosetati po nekim planinama itd.

Mi imamo praznik koji uvek pada cetvrtkom, pa jos uvek negde na prolece, i ljudima uglavnom ne pada na pamet da rade tog petka, sem ako ne moraju (ili ne zele sami, ili je bas lose vreme). Da imamo situaciju gde se ne radi utorak i cetvrtak, sigurna sam da bi ljudi napravili neku kombinaciju. U ovakvim pricama uvek "stradaju" ljudi koji su u usluznim delatnostima i ne mogu da iskoriste te dane.

Edited by I*m with the pilots
Posted (edited)

Ma nije problem iskoristiti odmor, problem je sto imas 20 dana odmora ukupno u godini dana. Ne zaboravi da ako ides van Australije dva dana ce ti otici samo na letove, da odes negde i da se vratis. Problem je u tome sto si prinudjen da koristis odmor u peak sezoni kad svi idu na odmor. Kao sto si prinudjen da u spicu ides na posao i vracas se sa posla. Ako mene pitas uvek bih u svemu pre birao low sezonu, nego peak. Vise volim da izadjem u miran poluprazan restoran nego da cekam pola sata u redu ispred petkom i vikendom. Ne volim guzvanjac, buku, masu i napumpane cene.

Edited by noskich