noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 (edited) je l' istina da su rasisti k'o sto se prica ili je i to samo mit?? #pitamzadruga Yoyogija #brinemse To mozes da ga pitas ovde: www.srbijadotokija.com . Inace ostaje retoricko pitanje. A o rasizmu, evo bas ove nedelje je prvi dan nedelje borbe protiv rasizma u Australiji: http://www.smh.com.au/entertainment/tv-and-radio/sbss-is-australia-racist-exposes-a-shocking-insight-into-everyday-bigotry-20170226-gulk7o.html Research has found that a staggering 77 per cent of Muslim women in Australia have experienced racism on public transport or in the street. Of the 6000 people questioned, it found that one in five people have experienced racism in the past 12 months, with 35 per cent of those surveyed saying they had experienced racism on public transport or on the street. http://www.news.com.au/entertainment/tv/is-australia-racist-documentary-provides-revealing-look-into-countrys-attitudes/news-story/354d76a1dc1056ac13a9691e42161af1 Edited February 27, 2017 by noskich
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 To mozes da ga pitas ovde: www.srbijadotokija.com . Inace ostaje retoricko pitanje. A o rasizmu, evo bas ove nedelje je prvi dan nedelje borbe protiv rasizma u Australiji: http://www.smh.com.au/entertainment/tv-and-radio/sbss-is-australia-racist-exposes-a-shocking-insight-into-everyday-bigotry-20170226-gulk7o.html Research has found that a staggering 77 per cent of Muslim women in Australia have experienced racism on public transport or in the street. Of the 6000 people questioned, it found that one in five people have experienced racism in the past 12 months, with 35 per cent of those surveyed saying they had experienced racism on public transport or on the street. http://www.news.com.au/entertainment/tv/is-australia-racist-documentary-provides-revealing-look-into-countrys-attitudes/news-story/354d76a1dc1056ac13a9691e42161af1 Frenkli, što bi rekli ovi što znaju engleski, za ovde znam kako je a za tamo nešto ne verujem da od Yogija moze da se dobije nekakav suvisli odgovor... Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Frenkli, što bi rekli ovi što znaju engleski, za ovde znam kako je a za tamo nešto ne verujem da od Yogija moze da se dobije nekakav suvisli odgovor... Sent from my GT-I9305 using Tapatalk To ti znas kao beli stariji muskarac. Ne-bele mladje zene na primer znaju drugacije.
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 To ti znas kao beli stariji muskarac. Ne-bele mladje zene na primer znaju drugacije.Ja nikad nisam ni klejmovao da znam k'o što znaju mlađe i starije bele žene (i devojke), ne? Ni u pijanom stanju, trezan još manje. Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Ne-bele. Nisam ni ja klejmovao da si ti klejmovao. Samo podvlacim iz cije perspektive se govori.
magi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Nego sta rece jel crnče (izvinjavam se na politicki nekorektnom izrazu) ko sto se prica ili ne? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Random Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Ma kakvi, imaju čitavih 10 dana godišnjeg kojih često ni ne iskoriste, neplaćene državne praznike i fleksibilno produženo radno vrijeme. Za 10ak godina službe u jednoj firmi dobiju čitavih 20 dana godišnjeg, kojeg opet ne iskoriste u komadu. Poslodavac to ne zahtjeva, ali se očekuje da ne budu odsutni s posla duže od 7 dana. Tako sebi priušte luksuz da 'obiđu' Australiju za sedmicu, ostajući po dan u svakom gradu. Al šta to sve vrijedi, ako je niska kamata, a fajl od 1GB skineš za 10 sekundi... Sent from my A0001 using Tapatalk
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 ....Al šta to sve vrijedi, ako je niska kamata, a fajl od 1GB skineš za 10 sekundi...
noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Ma kakvi, imaju čitavih 10 dana godišnjeg kojih često ni ne iskoriste, neplaćene državne praznike i fleksibilno produženo radno vrijeme. Za 10ak godina službe u jednoj firmi dobiju čitavih 20 dana godišnjeg, kojeg opet ne iskoriste u komadu. Poslodavac to ne zahtjeva, ali se očekuje da ne budu odsutni s posla duže od 7 dana. Tako sebi priušte luksuz da 'obiđu' Australiju za sedmicu, ostajući po dan u svakom gradu. Al šta to sve vrijedi, ako je niska kamata, a fajl od 1GB skineš za 10 sekundi... Sent from my A0001 using Tapatalk A u Australiji nominalno imas 20 dana godisnjeg, ali moras da minimum pola istog iskoristis na bozic i novu godinu, cak i ako nisi hriscanin. Tako da ti efektivno ostaje samo 10 za neki godisnji odmor, osim ako si spreman da platis najskuplje avionske karte, hotele i aranzmane tokom tog bozicnog/novogodisnjeg perioda.
magi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Pogodi me u bolno mesto sada. Dobro, meni su skinuli 8 dana mada ima slucajeva da ljudi prodju sa 4 dana samo ali mozda i to sto kazes sa 10 ima. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Tako da ako hoces da ides da vidis familiju u Srbiji nema druge opcije od minusa, i u smislu smrzavanja i u smislu stanja na racunu. Jer se ne isplati ici na kratko. I to ces debelo da platis. Na poslu ti samo kazu prestajes da radis tu pred bozic, vrati se u januaru, obicno bude druga nedelja januara.
Dagmar Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Tako da ako hoces da ides da vidis familiju u Srbiji nema druge opcije od minusa, i u smislu smrzavanja i u smislu stanja na racunu. Jer se ne isplati ici na kratko. I to ces debelo da platis. Na poslu ti samo kazu prestajes da radis tu pred bozic, vrati se u januaru, obicno bude druga nedelja januara. Strašno. Pa koja korist od odmora kad ti tako zapovede.
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Tako da ako hoces da ides da vidis familiju u Srbiji nema druge opcije od minusa, i u smislu smrzavanja i u smislu stanja na racunu. Jer se ne isplati ici na kratko. I to ces debelo da platis. Na poslu ti samo kazu prestajes da radis tu pred bozic, vrati se u januaru, obicno bude druga nedelja januara. Kod mene je "obicno" bilo da se ne radi izmedju Bozica i Nove godine. (Bozic "djavolji" a Nova godina kalendarska)... U svim firmama u kojima sam radio a radio sam u 5-16...
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Strašno. Pa koja korist od odmora kad ti tako zapovede. Prica price pa ko se upeca - upeca se.
noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Pa to ti je 'prinudni' odmor. A kada sam radio u banci i desi se da ima jedan radni dan izmedju dva neradna (obicno su praznici bili u pitanju), onda se svima 'preporucuje' da uzmu odmor taj dan.
Recommended Posts