noskich Posted February 24, 2017 Author Posted February 24, 2017 (edited) I evo nasa divna plutokratska vlada je jos jednom podrzala korporacije smanjujuci satnicu nedeljom i praznicima. A ko radi nedeljom i praznicima? Oni najveci jadici na minimalcu (ako uopste rade na belo, a ne na crno ispod minimalca), po ugostiteljstvu i prodavnicama. http://www.smh.com.au/business/workplace-relations/penalty-rates-for-sunday-holiday-work-to-be-slashed-after-landmark-decision-by-fair-work-commission-20170222-guj8f3.html Penalty rates for Sunday, holiday work to be slashed after landmark decision by Fair Work Commission "This is a bad day for working Australians," said Australian Council of Trade Unions president Ged Kearney. Struggling workers "won't be able to survive on a 25 or 30 per cent pay cut". "We are on the way to seeing a whole class of working poor in this country," ...more than a million workers will face a pay cut of more than 20 per cent, or $6000 per year. I ovo telo se zove Fair Work Commission. Bilo bi smesno da nije tuzno. Edited February 24, 2017 by noskich
noskich Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 (edited) It’s absurd how much cheaper it is to live in Tokyo compared to New York and San Francisco. The average rent in Tokyo is $890 per month. Na moju veliku zalost vegetarijanci veoma tesko mogu tamo da prezive. https://anationofthinkers.info/its-absurd-how-much-cheaper-it-is-to-live-in-tokyo-compared-to-new-york-and-san-francisco/ Edited February 26, 2017 by noskich
iDemo Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 It’s absurd how much cheaper it is to live in Tokyo compared to New York and San Francisco. The average rent in Tokyo is $890 per month. Na moju veliku zalost vegetarijanci veoma tesko mogu tamo da prezive. https://anationofthinkers.info/its-absurd-how-much-cheaper-it-is-to-live-in-tokyo-compared-to-new-york-and-san-francisco/ Samo Yoyogi i milijardu (ipo) Japanaca...
beta Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 It’s absurd how much cheaper it is to live in Tokyo compared to New York and San Francisco. The average rent in Tokyo is $890 per month. Na moju veliku zalost vegetarijanci veoma tesko mogu tamo da prezive. https://anationofthinkers.info/its-absurd-how-much-cheaper-it-is-to-live-in-tokyo-compared-to-new-york-and-san-francisco/ mogu da prežive ali zamisli moraju ponekad i da kuvaju. sin jedne moje prijateljice, ozi oženjen japankom, se pre par godina preselio u tokio da žena završi post doc. rodio je mečku dok nije našao posao jer nije japanac. na kraju ga je zaposlio drugi ozi. jedva čeka da se vrati u australiju.
Random Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Ja sam bio ubjeđen da su dobri japanci prepustili sve poslove strancima, dok oni strpljivo čekaju na birou. Naročito ove neke više menadžerske pozicije. Takođe ni ne postavljaju uslove za dobijanje statusa državljanstva, socijalne pomoći za nedržavljane itd. Kad ne lezi vraže... Hajde da ovom oziju želju za povratkom pripišemo pod lokal patriotizam. Poznajem 3 japansko - srpska/velska/korejska para i svi su za život izabrali australiju. Premda tamo vole otići na godišnji kada im tamošnje društvene norme budu simpatične. E kad počnu da utiču na svakodnevni život, onda sjedi ispred ekrana i uživaj u superbrzom netu. Sent from my A0001 using Tapatalk
noskich Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 (edited) mogu da prežive ali zamisli moraju ponekad i da kuvaju. sin jedne moje prijateljice, ozi oženjen japankom, se pre par godina preselio u tokio da žena završi post doc. rodio je mečku dok nije našao posao jer nije japanac. na kraju ga je zaposlio drugi ozi. jedva čeka da se vrati u australiju. Uglavnom i jedem kuvanu hranu. Samo sto tamo nije lako naci ni sastojke, tu prvenstveno mislim na vestacka mesa. A nije bas lako hraniti se 100% kuvanom hranom kada radis. Jednog dana u Kjotu vidim restoran, u izlogu pise veggie pizza. I tu se obradujem i kako je bilo zatvoreno odem sutradan opet. Pitam na kasi je li vam ova veggie pizza bez mesa, kasirka kaze ne, ima salamu. A dashi, prah od ribe, trpaju u sve kao zacin. Kupio sam bio hleb sa kukuruzom i majonezom na vrhu, kad ono ludaci stavili parcice sunke u sam hleb unutra. A sta mislis kakva bi bila situacija da Japanac dodje na partnerskoj vizi u Australiju i da ne govori engleski? Samo bi njega cekali? Verovatno da bi i on bio prinudjen da nadje neki posao povezan sa Japanom, restoran i slicno. Edited February 26, 2017 by noskich
noskich Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 (edited) Ja sam bio ubjeđen da su dobri japanci prepustili sve poslove strancima, dok oni strpljivo čekaju na birou. Naročito ove neke više menadžerske pozicije. Takođe ni ne postavljaju uslove za dobijanje statusa državljanstva, socijalne pomoći za nedržavljane itd. Kad ne lezi vraže... Hajde da ovom oziju želju za povratkom pripišemo pod lokal patriotizam. Poznajem 3 japansko - srpska/velska/korejska para i svi su za život izabrali australiju. Premda tamo vole otići na godišnji kada im tamošnje društvene norme budu simpatične. E kad počnu da utiču na svakodnevni život, onda sjedi ispred ekrana i uživaj u superbrzom netu. Sent from my A0001 using Tapatalk Isto to sve vazi za Australiju. Samo sto bih ovde za taj 'luksuz' da zivim blizu posla u predgradju u mom slucaju morao da placam 3200 dolara mesecno. Kakve drustvene norme? Kad iznajmljujes nekretninu ne poznajes ni prvog komsiju, ni ovde ni u Japanu. Svako bre gleda svoja posla, poso, kuca, soping. Svuda. Da bi drustvene norme uopste uticale na tebe prvo moras da imas neke odnose sa ljudima. A da bi imao odnose treba ti vreme. Vremena nemas sa poslom, prevozom i decom. Kao nov imigrant, prva generacija nemas nikoga. To malo slobodnog vremena sto imas provodis sa partnerom i decom. Edited February 26, 2017 by noskich
noskich Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 (edited) Samo Yoyogi i milijardu (ipo) Japanaca... A ti si se vidim pokumio sa ovim Indijcima i Sinhalezima po Paramati? Ne izbijate jedni drugima iz kuca. Multikulti te radi samo tako. Edited February 26, 2017 by noskich
noskich Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 (edited) Evo jos jedan masovan poslodavac imigranata u sudskom procesu, konacno. Godinama su standardno sistematski zakidali plate radnicima na minimalcu. Srbija brale. http://www.smh.com.au/interactive/2017/the-dominos-effect/ HOW AUSTRALIA’S BIGGEST PIZZA CHAIN HAS SQUEEZED FRANCHISEES WHILE ITS FRANCHISEES HAVE UNDERPAID WORKERS AND EXPLOITED MIGRANT LABOUR AND ITS INVESTORS HAVE MADE MILLIONSTRALIA’S BIGGEST PIZZA CHAIN HAS SQUEEZED FRANCHISEESWHILE ITS FRANCHISEES HAVEUNDERPAID WORKERSAND EXPLOITED MIGRANT LABOURAND ITS INVESTORS HAVE MADE MILLIONS Edited February 26, 2017 by noskich
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 sin jedne moje prijateljice, ozi oženjen japankom, se pre par godina preselio u tokio da žena završi post doc. rodio je mečku dok nije našao posao jer nije japanac. na kraju ga je zaposlio drugi ozi. jedva čeka da se vrati u australiju. Ko nije ziveo u Japanu - a nije procitao "Rising Sun" - ili makar gledao film (sto nikako ne preporucujem) - taj neka se informise na vreme... :)
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 A ti si se vidim pokumio sa ovim Indijcima i Sinhalezima po Paramati? Ne izbijate jedni drugima iz kuca. Multikulti te radi samo tako. Ima i Tamilaca ako cemo pravo.
magi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Jel istina da Japanci rade ko sto se prica ili je to samo mit? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
noskich Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 (edited) Ko nije ziveo u Japanu - a nije procitao "Rising Sun" - ili makar gledao film (sto nikako ne preporucujem) - taj neka se informise na vreme... :) Jel istina da Japanci rade ko sto se prica ili je to samo mit? Sent from my SM-G930F using Tapatalk Ovo je za ekspatski zivot u Japanu relevantno kao sto je Crocodile Dundee relevantan za ekspatski zivot u Australiji. Drugim recima verovatnoca da ces kao expat imati posla sa jakuzama je istovetna verovatnoci da ces se rvati sa slanovodnim krokodilom u bilabongu. Edited February 27, 2017 by noskich
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Ovo je za ekspatski zivot u Japanu relevantno kao sto je Crocodile Dundee relevantan za ekspatski zivot u Australiji. Drugim recima verovatnoca da ces kao expat imati posla sa jakuzama je istovetna verovatnoci da ces se rvati sa slanovodnim krokodilom u bilabongu. Pretpostavljam da za knjigu nisi ni znao da postoji, ne? Film nije za gledanje - bar ne u tom smisli -al knjiga jeste. Al dobro - mozda je moglo to i manje nemusto da se napise, ne? Mis'im pa da se razume...#onokad nekoga zanima da (po)razume... Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
iDemo Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Jel istina da Japanci rade ko sto se prica ili je to samo mit? Sent from my SM-G930F using Tapatalk je l' istina da su rasisti k'o sto se prica ili je i to samo mit?? #pitamzadruga Yoyogija #brinemse
Recommended Posts