mustang Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 oni placaju takse ko sto meksosi kod mene placaju takse...za radnju verovatno vec znaju kako da prijave sto manje prihode....niko se nije obogatio preko noci a da nije varao na neki nacin. retko kad je luda sreca i hard work.
noskich Posted January 24, 2017 Author Posted January 24, 2017 (edited) Ne znam samo kako da docaram ljudima koji ne znaju kako izgledaju te milionske kuce kad ih zagledas temeljno I spolja I iznutra. Koja je to ciganija. Za ispod Brankovog mosta kvalitet gradnje. Evo sad je leto, bio sam u kuci u kojoj je krov 10 centimetara. To klima ne moze da ohladi. Nula izolacija, sve se usijalo, a kuca svetog Petra kajgana. Edited January 24, 2017 by noskich
beta Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 to ti je čuvena australijska gyprock gradnja. kao u priči o 'tri praseta'. o prozorima da i ne govorimo. za nas evropljane je ono smejurija.
Random Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Pravilo kod kupovine kuca (ko moze da priusti to zadovoljstvo jelte) je da su kuce iz perioda 60-70ih daleko kvalitetnije i duzeg vijeka od novogradnje. Medjutim tu postoji problem rasporeda prostorija, u tadasnje vrijeme se pravilo previse prostorija, s manjim spavacim sobama, odvojenim kuhinjama itd. I onda iz takve kuce gdje nisi 100% siguran koja je tacno dnevna soba, jer su sve velicine 9m2 izlazis u dvoriste u kojem mozes igrati fudbal. Ljudi obicne takve kuce ruse, prave nove s otvorenim planom, vecim prostorijama i smanjenim dvoristem... i tako zavrsavaju sa sklepanim kucama na brzinu, napravljenim od loseg materijala gdje zidovi pocnu da pucaju poslije par godina.
Random Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 (edited) Auu vi ste bas iskusni... Ja sam bio nekoliko puta u Auburnu (sto bi narodski rekli 'Obenu') probao kebab, mislim da mjesto zove New Star ili tako nesto. Stvarno fantastican. I ja vise gotivim turski od libanskog, prvo zbog ponude shish kebaba, a drugo sto je turski hljeb daleko iznad libanske pite. Edit: quote opcija bas nesto i ne funkcionise... Edited January 25, 2017 by Random
iDemo Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Cekaj, brate, je l' "Oben" ili "Obren"?? #pitamzadruga Osim toga - te kuce i to. Ovo su kuce. Radni narod za sebe i blizu rodbinu. https://www.realestate.com.au/sold/property-house-nsw-northbridge-120244041 https://www.realestate.com.au/sold/property-house-nsw-vaucluse-122829550
iDemo Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Moram da priznam - sto se tice nas Evropljana - ovde dve (gornje) kuce su obe sazidane od Evropljana za Evropljane... Znaci nisu tipicno australijske, ne? Nego, 'nako - vise ni tamo ni vamo...
noskich Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 (edited) Pravilo kod kupovine kuca (ko moze da priusti to zadovoljstvo jelte) je da su kuce iz perioda 60-70ih daleko kvalitetnije i duzeg vijeka od novogradnje. Medjutim tu postoji problem rasporeda prostorija, u tadasnje vrijeme se pravilo previse prostorija, s manjim spavacim sobama, odvojenim kuhinjama itd. I onda iz takve kuce gdje nisi 100% siguran koja je tacno dnevna soba, jer su sve velicine 9m2 izlazis u dvoriste u kojem mozes igrati fudbal. Ljudi obicne takve kuce ruse, prave nove s otvorenim planom, vecim prostorijama i smanjenim dvoristem... i tako zavrsavaju sa sklepanim kucama na brzinu, napravljenim od loseg materijala gdje zidovi pocnu da pucaju poslije par godina. Nisam bas nesto primetio da su kvalitetnije. Bas ova kuca u kojoj sam bio juce datira iz 1970, a krov je azbestosni od 10 centimetara sirine, ravan. A to za sobe, to je masovna pojava. Ne razumem, napravis sobu u koju mozes da stavis krevet za jednu osobu i da prodjes pored njega. Sta je poenta? Zar nije onda bolje imati jednu postenu spavacu sobu nego takve dve? Kada je rec o kvalitetu gradnje, ovo sto si pomenuo 60-te/70-te, to sam primetio u stanovima. Zgrade iz tog perioda su ubi boze ruzne, zbijene, azbestosne, ali makar ne cujes sta se prica u drugoj sobi. U takvom sam stanu ziveo 4 godine i to na poslednjem spratu i nikada nije bilo pretoplo ni previse hladno. Dobra izolacija i okrenut stan ka severu je bila dobitna kombinacija. A ono pre sto si pisao za Auburn, da se radi na crno, da radi se, samo sto kada bismo u statistici realno prikazali i te sto rade na crno prosek primanja bi bio jos crnji jer po pravilu sljakeri rade na crno jer ne mogu da nadju posao na belo. A to obicno znaci plata ispod legalnog minimalca, nepostojece penziono ni bolovanje/godisnji odmor. Ima i malih biznisa, ali to je sitno u Auburnu, samo oko zeleznicke stanice. Edited January 25, 2017 by noskich
Random Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 iDemo, izgovara se ooOOben. Dakle dugouzlazno o. Noskich, odgovor na tvoje pitanje lezi u tome da se ovdje stambeni prostori vecinom vrednuju po broju spavacih soba. Tako od dva razlicita stana slicne kvadrature cesto ce onaj sa vise spavacih soba manje velicine biti skuplji od drugog sa manje soba vece velicine. Mozda i ne toliko u prodajnoj cijeni koliko su kirije vece. Cesto ces naletiti na sobu velicine 2x3m, al eto... neko tu moze da spava. E sad glede evrocentricnosti, u Londonu u jednom stanu mi se desavalo da bez problema cujem sta je na komsijinon TV-u. A kad prodje double decker bukvalno se stvari ljuljaju po stanu. Inace nije bog zna kako stara zgrada, recimo 50-60god stara sto je za London prilicno novo.
noskich Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 Ta zgrada mora da su socijalni stanovi bili u pitanju?
noskich Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 (edited) Jos jedan pametan politicar koji daje dobre savete: The Nationals leader told ABC RN Drive that those who cannot afford a home in Sydney should consider moving to regional and rural areas, where it is cheaper to buy property. http://www.abc.net.au/news/2017-01-24/barnarby-joyce-urges-aspiring-home-owners-to-look-beyond-sydney/8209496 Anglicare's manager of advocacy and research, Sue King, said those on benefits and low wages who would never be able to afford to buy into the housing market were spending up to 60 per cent of their income on rent. "For most people who are coming through our doors, they haven't got even $500 in their bank for savings so there's no way they are going to be able to put a deposit on a house or make the mortgage repayments," Ms King told the ABC. Edited January 25, 2017 by noskich
noskich Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 Bravo Melburn, mars invazije bio poseceniji od zvanicnog.
Hella Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Bravo Melburn što se ovi ne vrate u zemlje porekla ako osećaju belačku krivicu zbog invazije na ostrvo koje bi još uvek naseljavali kinkonzi i tireksi da ih evropa nije kultivisala
Recommended Posts