noskich Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 Ako je cilj zivot na socijali jedina opcija je vremeplov. Ne znam kako sada stoji Skandinavija, ima li makar tamo nesto. Najjaca stvar je da je socijala, kada se uzmu u obzir svi troskovi njenog nepostojanja u vidu kriminala, medicinskih troskova, birokratije... efikasnija od ovoga sto imamo sada. https://www.weforum.org/agenda/2017/01/why-we-should-all-have-a-basic-income/ Why we should all have a basic income'The truth is that the costs of people having insufficient incomes are many and collectively massive. It burdens the healthcare system. It burdens the criminal justice system. It burdens the education system. It burdens would-be entrepreneurs, it burdens both productivity and consumer buying power and therefore entire economies. The total cost of all of these burdens well exceeds $1 trillion annually, and so the few hundred billion net additional cost of UBI pays for itself many times over. That’s the big-picture maths.'
noskich Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Ustaću i otići, otići na Inisfri,i tamo kolibu dići od gline i pruća, znam;gajiću leje pasulja, i košnice imaću tri,i živeću srećan i sam.Tamo ću imati mira, jer sporo rominja mir,kaplje sa velova jutra u cvrčkom raspevan žbun;tamo je blistava ponoć, podne uz purpurni vir,a sumrak lepršanja pun.Ustaću i otići, jer stalno čarobni šumpljuskanja jezerske vode slušam za jave i sna;taj šum, dok pločnike gazim i sivi prašnjavi drum,srce mog srca zna.V. B. Jejts
noskich Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 ADV China su obradili temu zagadjenosti u Kini, pa koga interesuje, preporuka:
iDemo Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Dame i gospodo, PPP braco i sestre - ko ne ode u medjuvremenu na drugu hemisferu nek' dodje u subotu u Parramatta park - orkestar gostuje ranije nego inace - u sklopu Sydney Festival-a. Nemoj da vas nema. http://www.sydneyfestival.org.au/2017/symphony-under-the-stars-parramatta 28 JANUARYClassical music under the stars SYMPHONY UNDER THE STARS – PARRAMATTA ps. moze i javnim prevozom - naravno ako ne bude nekih ozbiljnih maintenance radova bas u to vreme. Ako bude - je@iga... :) ps2. besplatno je.
Random Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Noskich, jedino sto si zaboravio da spomenes je da se navedeni uslovi odnose na osobe bez statusa trajnog boravka (bili drzavljani ili ne). Tu mislim na ove vremenske uslove u vezi duzine boravka ovdje. Income i asset testovi su postojali i prije 20god, mada su vijesti bile pune ovih idemoovih likova sto su uzimali po 3 ili vise socijala kojima su financirali nove daske za surfanje. Jedna od razlika izmedju danasnjeg i tog vremena je sto je tada proces za dobijanje statusa trajnog boravka bio laksi i dosta kraci. Uslovi za dobijanje newstart allowance se nisu mnogo mijenjali... Bar citajuci ovako na brzinu info sa Dpt of HS. IDemo, sta sviraju? :) Razmisljam da ove godine konacno odem do kineske cetvrti da vidim taj ples lavova, grad mi djeluje poprilicno ukrasen. Uvijek sam se trudio da izbjegavam tu festivalsku guzvu, mozda je godina pijetla bas ta koja se treba slaviti.
noskich Posted January 23, 2017 Author Posted January 23, 2017 (edited) Cekaj nisam te dobro razumeo, na koga se ovi limiti da moras biti u Australiji 10 godina bez prekida odnose? Kineski festival je isti svake godine, vidis ga jednom neces nista propustiti ako ne odes narednih godina. Isto kao i vatromet i Vivid. Vivid mozda ima ponesto sitno razlicito, ali to je jedna ista stvar manje vise koju ponavljaju svake godine. A u Paramati mozemo da se vidimo u Novembru na Loy Krathong festivalu na reci. Edited January 23, 2017 by noskich
iDemo Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Noskich, jedino sto si zaboravio da spomenes je da se navedeni uslovi odnose na osobe bez statusa trajnog boravka (bili drzavljani ili ne). Tu mislim na ove vremenske uslove u vezi duzine boravka ovdje. Income i asset testovi su postojali i prije 20god, mada su vijesti bile pune ovih idemoovih likova sto su uzimali po 3 ili vise socijala kojima su financirali nove daske za surfanje. Jedna od razlika izmedju danasnjeg i tog vremena je sto je tada proces za dobijanje statusa trajnog boravka bio laksi i dosta kraci. Uslovi za dobijanje newstart allowance se nisu mnogo mijenjali... Bar citajuci ovako na brzinu info sa Dpt of HS. IDemo, sta sviraju? :) Razmisljam da ove godine konacno odem do kineske cetvrti da vidim taj ples lavova, grad mi djeluje poprilicno ukrasen. Uvijek sam se trudio da izbjegavam tu festivalsku guzvu, mozda je godina pijetla bas ta koja se treba slaviti. Ne znam sta sviraju - nesto ozbiljno pretpostavljam.
Random Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Odnosi se na sve osobe koje nemaju uslov za stalni boravak. One na working, spouse, student itd vizama. Veliki broj viza uslovljava da nemaš pravo na socijalu. Ako imaš državljanstvo ili permanent residency onda imaš pravo sve dok ne prođeš pograničnu službu. Čim izađeš iz Aus gubiš pravo na Newstart. Al recimo imaš pravo na staračku penziju. Sent from my A0001 using Tapatalk
noskich Posted January 23, 2017 Author Posted January 23, 2017 (edited) Cekaj bre pa koji su to studenti, radnici i partneri koji ostaju preko 10 godina? Svasta. A i ovo cim izadjes gubis pravo potpuna glupost. Nego mani se toga, ova dva teksta su zlato: Pogledati mape ovde: http://www.news.com.au/national/nsw-act/housing-affordability-is-in-dire-straits/news-story/118c7adcbabc6e47676943f81a3d0ed3 Housing affordability is in dire straits Those green suburbs with homes of $500,000 or less are almost exclusively located in fringe suburbs more than 50km from Sydney’s centre. Not depressing enough? Buying an apartment isn’t necessarily that affordable now either. In this graph, which compares house prices to apartment prices in Sydney, it shows a considerable number of suburbs more than 10km from the CBD that now have apartment median prices of $1 million or more. This means, according to a recent Bankwest report, the average Sydney couple faces a gruelling 8.4 years of saving to front the deposit on a median-priced home. A evo ga ovde o getoizaciji i zacarenom krugu siromastva: http://www.smh.com.au/nsw/sydney-is-turning-into-a-ghetto-as-poor-are-trapped-by-fewer-jobs-and-rising-housing-costs-20150508-ggwyj0.html Sydney is turning into a ghetto as poor are trapped by fewer jobs and rising housing costs I samo jedna potvrda, Auburn je i zvanicno deo Sidneja sa najnizim primanjima, osetno nizim cak i od Mount Druitt: 'An analysis by Fairfax Media of Tax Office income data has revealed residents of Sydney's richest postcode, Point Piper, now enjoy average incomes five times that of Auburn residents, up from 3.5 times a decade ago.' Tako je, zivim u najsiromasnijem delu Sidneja: 'Despite the recent focus on Mt Druitt, it is Auburn which emerges as the postcode with the lowest average individual taxable income in 2012-13, at $36,186. ' Zato i pisem o cemu pisem, vidim svakodnevno oko sebe kako ljudi zive. Edited January 23, 2017 by noskich
ObiW Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Tako je, zivim u najsiromasnijem delu Sidneja: 'Despite the recent focus on Mt Druitt, it is Auburn which emerges as the postcode with the lowest average individual taxable income in 2012-13, at $36,186. ' Zato i pisem o cemu pisem, vidim svakodnevno oko sebe kako ljudi zive. Pa ti ces iz najsiromasnijeg dela Sidneja pravo u najsiromasniji deo Tajlanda u penziju. Smooth transition.
noskich Posted January 23, 2017 Author Posted January 23, 2017 (edited) Tacno. 'Working poor' su primer kako imati posao, pa cak I raditi 2-3 posla uporedo uopste nije garancija izdizanja iz siromastva. A ovakvi kao ja smo primeri kako imati dobar posao, pa cak I raditi jos jedan posao uporedo uopste nije garancija dostizanja 'srednje klase', Australian/American dream, kuca I kola u suburbiji. Ako je taj san ikada postojao nema ga vise. Sto rekao Carlin moras spavati da bi verovao u njega. http://m.huffingtonpost.com.au/entry/maria-fernandes_n_5732230 Maria Fernandes, Who Worked 4 Jobs, Dies While Napping In Car Edited January 23, 2017 by noskich
Random Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Bez zle namjere imam predosjećaj da se uradi studija o non-declared income, radu na crno itd da bi Auburn bio među vodećim predgrađima. A po kvalitetu kebaba bi bio na prvom mjestu u gradu. Sent from my A0001 using Tapatalk
iDemo Posted January 23, 2017 Posted January 23, 2017 Ja se slabo razumem u kebabe al' se ne bi kladio baš onako - bez ozbiljne provere - na Auburn. Deca (planiram da ih se odreknem preko novina kad dodje vreme) su specijalisti za tu vrstu hrane (oblast Concord-Homebush-Ermington-Auburn-Parra-North Rocks-Blacktown-Prospect) - i kolo vodi kebab sa North Rocksa. Turci original (k'o da su iz Auburna). Imaju čak i 2-3 babe što razvlače kore "traditional" stajl. I tako... Sent from my GT-I9305 using Trapatalk.
Recommended Posts