noskich Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 (edited) Ma nisam jak ni u cemu, nego samo imam visak slobodnog vremena u kancelariji pa gledam svasta. Moja zena je jaka, ona sve popravlja po kuci, kosi travu, a i na zenskoj strani je dobra, kuvanje, ciscenje... Za nju sam sramota od (ne)sposobnosti. Ona je prakticarka, ja sam teoreticar, zato smo dobra kombinacija. :0.6: Edited January 17, 2017 by noskich
iDemo Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Ma nisam jak ni u cemu, nego samo imam visak slobodnog vremena u kancelariji pa gledam svasta. Moja zena je jaka, ona sve popravlja po kuci, kosi travu, a i na zenskoj strani je dobra, kuvanje, ciscenje... Za nju sam sramota od (ne)sposobnosti. Ona je prakticarka, ja sam teoreticar, zato smo dobra kombinacija. :0.6: Onda mora da si jak project menadzer, ne?
noskich Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 (edited) Onda mora da si jak project menadzer, ne? Teoretski. Edited January 17, 2017 by noskich
Peter Fan Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Noskich, generalno si u pravu glede cijena zemljišta, ali to su cijene za zemlju u komadu u ataru. Kontaktiraj ove što prodaju ovo kuću, obično tu ima i malo više okućnice, ili lanac-dva koji nisu u komadu, pa se može dobiti povoljnija. Mislim, to ako si ozbiljan i konkretan kupac :-)
noskich Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 Jesam ozbiljan, ali nema kupovine dok se ne vidi na licu mesta, tako da nema zurbe.
noskich Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 Evo sad kada je prica o zemlji, 21 tehnologija za lokalizaciju: http://waldenlabs.com/21-technologies-decentralizing-the-economy/
Блок_64 Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 (edited) Uh, stvarno lepota. Jezera, reke, bare, sume, livade. Carska bara koliko se secam poznata po retkim vrstama ptica. Ovde ko hoce mogao bi i seoski turizam da pokrene. Samo da se lepo izreklamira za strance, pa kad bi upao u neki Lonely Planet ili tako nesto bog da te vidi. Има и ружних страна,змије и комарци. И моја велика жеља јесте Банат.Обожавам Тамиш и волео бих неку викендицу на потезу Сакуле,Идвор,Ковачица,Уздин....Јебига на крају је за те паре пао избор на сплав на Сави.Јесте све ок али ми је ипак срце на Тамишу и много времена проводим тамо. Edited January 17, 2017 by Блок_64
Ravanelli Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 (edited) Uh, stvarno lepota. Jezera, reke, bare, sume, livade. Carska bara koliko se secam poznata po retkim vrstama ptica. Ovde ko hoce mogao bi i seoski turizam da pokrene. Samo da se lepo izreklamira za strance, pa kad bi upao u neki Lonely Planet ili tako nesto bog da te vidi. ima dosta turizma vec u belom blatu. 2 etno kuce i par domacinstava koje ugoscavaju pecarose. inace i filmske ekipe da snimaju nesto, posto selo ima predivnu glavnu ulicu.e da, jedna etno kuca ima savrsen paprikas od mangulice Edited January 17, 2017 by Ravanelli
noskich Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 Има и ружних страна,змије и комарци. И моја велика жеља јесте Банат.Обожавам Тамиш и волео бих неку викендицу на потезу Сакуле,Идвор,Ковачица,Уздин....Јебига на крају је за те паре пао избор на сплав на Сави.Јесте све ок али ми је ипак срце на Тамишу и много времена проводим тамо. Eh, eh, uzivaj ti na Savi. Znas kad bi u Sidneju/Melburnu/Brizbenu mogao da imas nesto, bilo sta pored vode; kad bi bio neurohirurg ili veoma uspesan preduzetnik.
noskich Posted January 18, 2017 Author Posted January 18, 2017 Za banecare1, kako prezivljavas zagadjen vazduh u Pekingu? http://www.bbc.com/news/magazine-38587580 Beijing: The city where you can't escape smog
Блок_64 Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 (edited) Eh, eh, uzivaj ti na Savi. Znas kad bi u Sidneju/Melburnu/Brizbenu mogao da imas nesto, bilo sta pored vode; kad bi bio neurohirurg ili veoma uspesan preduzetnik. Верујем ти.Од свих ових занимања које си набројао ја сам ти неуспешан предузетник ,њега сам купио у златно време док сам радио за друге,али док се живи има и наде да ће бити боље. Edited January 18, 2017 by Блок_64
noskich Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 (edited) Pogledah nove uslove za socijalu u Australiji i ne mogu da verujem koliko su poostrili. Onda kada je Yoyogi dolazio 90-ih mogao si direktno sa aerodroma, cim krocis u zemlju da se prijavis za socijalu kao useljenik koji je vec dobio papire unapred. Zatim moje vreme, 2008-me trebalo je da cekas dve godine na socijalu nakon dobijanja papira. Sada gledam traze da 10 godina zivis u Australiji bez prekida da bi mogao da se prijavis: https://www.humanservices.gov.au/customer/services/centrelink/newstart-allowance Plus su i drugi uslovi tezi, ako si se preselio moras da cekas pola godine, ako si dao otkaz a nisi otpusten, ako imas neku crkavicu u banci prvo to moras da potrosis... I naravno plan i program, redovno javljanje i izvestaji sta radis da bi dobio posao. Ne mozes vise uopste da racunas na javne usluge kao svojevrsnu vrstu osiguranja, vec moras vaditi privatna osiguranja za sve, privatno zdravstveno, privatno za slucaj da izgubis posao, za kucu, za kola, za slucaj smrti ili invaliditeta... To je taj trend ekspanzije privatnog, a skupljanja javnog. I sta onda imas od tog poreza sto placas? Samo nominalne usluge za koje moras da ispunjavas gomilu uslova da bi mogao da se prijavis za njih ili u slucaju medicine cekanje mesecima ili godinama u zavisnosti od problema. Edited January 20, 2017 by noskich
iDemo Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Pogledah nove uslove za socijalu u Australiji i ne mogu da verujem koliko su poostrili. Onda kada je Yoyogi dolazio 90-ih mogao si direktno sa aerodroma, cim krocis u zemlju da se prijavis za socijalu kao useljenik koji je vec dobio papire unapred. Zatim moje vreme, 2008-me trebalo je da cekas dve godine na socijalu nakon dobijanja papira. Sada gledam traze da 10 godina zivis u Australiji bez prekida da bi mogao da se prijavis: https://www.humanservices.gov.au/customer/services/centrelink/newstart-allowance Plus su i drugi uslovi tezi, ako si se preselio moras da cekas pola godine, ako si dao otkaz a nisi otpusten, ako imas neku crkavicu u banci prvo to moras da potrosis... I naravno plan i program, redovno javljanje i izvestaji sta radis da bi dobio posao. Ne mozes vise uopste da racunas na javne usluge kao svojevrsnu vrstu osiguranja, vec moras vaditi privatna osiguranja za sve, privatno zdravstveno, privatno za slucaj da izgubis posao, za kucu, za kola, za slucaj smrti ili invaliditeta... To je taj trend ekspanzije privatnog, a skupljanja javnog. I sta onda imas od tog poreza sto placas? Samo nominalne usluge za koje moras da ispunjavas gomilu uslova da bi mogao da se prijavis za njih ili u slucaju medicine cekanje mesecima ili godinama u zavisnosti od problema. Osamdesetih si mogao - ako je verovati nekim mojim drugarima - da odes u 2-3 razlicita ofisa tadashnjeg Centarlinka i da na svakom mestu dobijes po jednu turu socijalne pomoci. To su - fakat - bila vremena - da im covek pozavidi onako temeljno, ne?
noskich Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 (edited) Postoji izraz iz tog vremena grcka/italijanska ledja. Radnici fizikalci udese da namerno padnu i iscesu rame, tako da budu povredjeni ali nista jako ozbiljno. I onda dobijaju platu dok se ne oporave, a uz to voze taksi i rade na crno. Cuo sam da su nasi koji su dosli za vreme rata isto to radili. Socijala plus na crno ispadne bolje nego samo belo. Vi se mozda i provucete za starosnu penziju, ali moja generacija sanse nema. Nego pazi ti ovo: "At the time of making a claim you must have been living in Australia continuously for at least 10 years. Time spent in Australia prior to 27 February 2001 cannot count towards these 10 years. If you are eligible, payment can be made for a maximum continuous period of up to 6 months". Znaci eliminisali su bilo koga ko je neki znacajniji period proveo u inostranstvu. Ako si u poslednjih 16 godina bio 6 godina ili vise van nista za tebe. Plus svu novu imigraciju nakon 2007-me. Pa cak i ako nisi, socijalu dobijas maksimum 6 meseci. A onda na ulicu i na kazan. Da ne pominjemo da ta socijala jedva pokriva sobu u losem predgradju i hranu. I to je to. Koliko ima obruca do slatkog cilja? Edited January 20, 2017 by noskich
iDemo Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Zavisi valjda od toga sta je kome "slatki cilj", ne?
Recommended Posts