Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Moraš da budeš u rangu nekakvog konsultanta za takve kombinacije, a kao običan šraf i šljaker u okviru korporacije - teško.

Posted (edited)

Jbg, cela poenta ovog HSBC Expat Explorer 2010 istrazivanja je da ne mogu i jare i pare, tj. da s jedne strane imas zemlje u kojima se odlicno zaradjuje, a bezveze zivi kao importovani strucni kadar (aka Rusija i bliski istok), a sa druge zemlje u kojima se dobro zivi, ali zato ne zaradjuje mnogo (tipa Tajlanda i Spanije).Sta ce zakljuciti u izvestaju ove godine videcemo, trebao bi uskoro da bude objavljen.

Edited by noskich
Posted (edited)

Donekle povezano sa temom: http://www.businessweek.com/bschools/content/jun2011/bs20110610_989005.htmBut what is surprising is how much more grads from these highly ranked programs will make over a 20-year career compared with grads from lesser-ranked programs. According to new research commissioned by Bloomberg Businessweek, the difference is more than $1 million.Ipak diploma kao brend ima neku tezinu, i to narocito za `sljakere` koji nista narocito novo ne doprinose vec samo `keep the ball rolling`.Dok je PhD u mnogim oblastima postao truba po finansijskoj dobiti, MBA je i dalje na ceni izgleda.

Edited by noskich
Posted (edited)

Ok, ovo je zanimljiva studija, a i očekivao sam takve rezultate. Taj Wharton School of Business je najbolji ekonomski faks u Americi. Svi oni koji ga završe idu u konsultante u oblasti finansija gde je žestok zverinjak po pitanju napredovanja. Sve te MBA diplome su do jaja stvarčice ali one ne kače šljakere iz ostalih kojekavih inženjerskih, konstrakšn branši i tome slično.

Edited by Marcus Wulffings
  • 3 weeks later...
Posted
Evo dolazim u Thai po najboljoj preporuci :D http://abcnews.go.com/International/wireStory?id=13986280
Zanimljivo je da Taksina mrze gotovo svi Thai van Tajlanda. Koga god sam ovde upoznao svi ga ne vole.Moguce objasnjenje jeste da su Thai van Tajlanda u proseku imucniji/obrazovaniji a to za tamosnje uslove znaci - konzervativniji, tj. protiv reformi.
Posted (edited)
Evo dolazim u Thai po najboljoj preporuci :D http://abcnews.go.com/International/wireStory?id=13986280
Ako ti preporuka i nije najbolja, onda je bar najlepsa. Sine, koja riba. Thai kraljica je decenijama vazila za najlepsu kraljicu na planeti (sada je dosta stara a tragovi lepote se vide). Sad ce Yingluck da bude najlepsa premijerka.Ako neko ne zna, njena pobeda je pobeda "red shirts". Izgubili su reakcionari, "yellow shirts".Pobeda je dovojlno velika (po naski, rasturila ih je) da generali nemaju nikakvog opravdanja da stanu iza svoga oksfordski obrazovanog, nikada izabranog (oni ga postavili a Yingluck skinula) ustogljenog ex-premijera koji nikada nije uspostavio vezu ni sa kojim delom nacije.Familija otisla u Thai u subotu, taman je glasala juce. Dva meseca odmora u tropskom raju pogotovo sada kada izgleda da zbog ubedljivosti pobede Pheu Thai ("For Thais") nema ispravljanja rezultata na ulicama. Mada, u Thai je staro pravilo : provincija (85%) bira premijera a Bangkok i urbane sredine (~15%) ga smenjuju. Edited by Yoyogi
Posted

Fin je ribić ova, vala baš.

Posted
Taksinova sestra je :Hail:
Paste se fraeri, samo vas gledam...ako mi sliku stavite na ogledalce dok se brijete, koristite samo tupe zilete, cuvajte se.
Posted (edited)
http://www.vijesti.me/svijet/sinavatra-ce-predstavljati-tajland-pomoc-crnogorskog-pasosa-clanak-27557Reci mi Yogi, ti imas oko sokolovo za ove Azijatkinje, je li ova zemska pored njega tvoj avater?
Sigurno nije Yingluck (moj avatar), njegova sestra. Da mi je zena tu, ona bi prepoznala da li je neko iz familije Shinavatra.Mislim da mu je to cerka, ima troje dece.Oni su Kinezi, stara emigracija, kao i svi koji drze Thai ekonomiju su poreklom Kinezi.Prezime "Shinavatra" znaci "always doing things right and good". Kao kod nas na primer, "Dobrodelic". Edited by Yoyogi
Posted (edited)

Jeste, to mu je cerka. Evo troje dece i sestra mu Yingluck na istom mestu. Iz crnogorskih vesti je slika sa ovom skroz levo, prepoznaje se.pingpong.jpgYebote, al' se nadavao imena deci, kao da nikad nece krochiti van Thai: Ms Pinthongta, Ms Paethongtan and Mr Panthongtae

Edited by Yoyogi
Posted

Yoyogi,Treba li da strahujem od nekakvih "civilnih nemira" u narednom periodu ili se ocekuje mirna primopredaja vlasti?Treba da idem na odmor na Thailand u Avgustu pa se pomalo brinem.... :unsure:

Posted
Yoyogi,Treba li da strahujem od nekakvih "civilnih nemira" u narednom periodu ili se ocekuje mirna primopredaja vlasti?Treba da idem na odmor na Thailand u Avgustu pa se pomalo brinem.... :unsure:
Idem i ja 10. avgusta. Familija je tamo od 2. jula, glasali. Deset dana posle izbora nema traga uznemirenosti i strahu mada su i oni pravili rezervne varijante da se vrate preko Kambodze i Vjetnama ako se nesto desi u Bangkoku. Zato su i bili uz granicu (gde je tazbina) ali su se vratili u BKK, nema problema.Margina pobede je tolika da je tesko zamislivo da se nesto pokusava na ulici. Vojska nije neomiljena u narodu a neko vojno ispravljanje rezultata bi ih gurnulo u ambis odakle bi jedino mogli da vladaju kao u Burmi. To je tesko zamislivo da se desi.To koliko je reakcionarima krivo ko je pobedio moci ce da se vidi za 6-8 meseci dok pocnu jedni drugima da pakuju, ovo leto je jos rano za to. Jedva da ce vlast biti uopste zvanicno uspostavljena pocetkom avgusta (mora izborna komisija da zvanicno odobri 95% kandidata da bi Parlament uopste poceo zasedanje, to je rok 3. Avgust).