Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

valjda je čavke umro od nje (il već neke bolesti koja se zavati, a zbog hiv-a i oslabljeno imuno-sistema), u noškićevom komšiluku, na tasmaniji

da. a ja pisem e-mail drugaru i pisem "cavke" a on pao u nesvest jer imamo zajednickog drugara koji je imao vrlo vrlo slican nadimak... 

Posted

Ne znam kako je onda uspeo da dodje. Svi sa bilo kakvim ozbiljnijim zdravstvenim problemom se uredno odbijaju za papire jer se smatra da su teret. Traze se oni koji ce da rade, cute, placaju porez, trose I otplacuju dugove.

Posted

To je prosek, a u prosek se ubraja i Dzina Rajkhart sa stotinama miliona prihoda. Zato je median posteniji od proseka, pokazuje gde je prva polovina, a gde druga I tu sredinu. U median isto kao u prosek se ukljucuju I studenti I hirurzi na 500k I biznismeni sa milionima.

A za look around, pa jedno je gledati iz stana na 10 minuta hoda od centra, a drugo iz sirotinjskih predgradja. Koliko si ti puta uopste bila u losim predgradjima, ako si uopste bila? Vidim svuda oko we've ljude koji izdrzavaju porodicu sa 30-40 hiljada, pokriju racune i to je to. Ako uspeju da ustede 10% to im je super.

Jedno je ostaviti macku samu u stanu ceo dan, a dete je 24/7 briga.

Moj akcenat nije bio na median vs average vec na earnings za full-time job, adult umesto statistike koja gleda sve koji imaju bilo kakav taxable income. U donjoj polovini mediana ces imati mnogo, mnogo vise tih koji nisu full-time, adult i koji jos ne osnivaju porodice i ne kupuju kuce.

Ja sam zivela u Claytonu. Redovno isla do Springvale itd. Tako da, da, znam kako izgledaju losi suburbs. I i dalje ti tvrdim isto - nije istina da je zivot ovde, cak i sa malom platom, struggle. Razlog zasto me to nervira sam napisala vec dva puta.

Sta tebi smeta moja macka, vec drugi put je pominjes :P :)

Posted

Ne znam kako je onda uspeo da dodje. Svi sa bilo kakvim ozbiljnijim zdravstvenim problemom se uredno odbijaju za papire jer se smatra da su teret. Traze se oni koji ce da rade, cute, placaju porez, trose I otplacuju dugove.

jebem li ga, oženio se tasmankom, taj neki rad

Posted (edited)

Sta je struggle? I u Srbiji je ekstreman slucaj da neko umre od gladi. U Srbiji ima dva puta manje beskucnika nego u Australiji kao procenat populacije cak I nakon talasa izbeglica I onih pre I ovih sada. Ako je struggle da platis racune pa da ti nista ne ostane onda toga imas ovde itekako. Ovde skoro 9 godina delim kuce i stanove sa cimerima I svega sam se nagledao. Radio sam I I dalje imam par dana jedan sljakerski (fizicki) posao pa vidim kako ti ljudi zive. Bilo kakav neplanirani trosak da se desi ih lako vraca na 0 konto u banci ili minus.

Edited by noskich
Posted (edited)

Evo o ovome: http://www.businessinsider.com.au/meet-the-working-poor-one-million-australians-are-living-in-severe-poverty-2014-10

Meet The Working Poor: One Million Australians Are Living In Severe Poverty

http://www.dailytelegraph.com.au/news/fairgowest/food-fight-sydneys-working-poor--seek-food-relief-at-unprecedented-levels/news-story/a8436eb7e0f55215d012dd17359792f6

Food fight: Sydney’s ‘working poor’ now outnumber the unemployed in seeking food relief

https://www.theguardian.com/business/grogonomics/2015/apr/30/crisis-rent-its-now-impossible-for-most-poor-families-to-find-a-home

Rental crisis: it's now impossible for most poor families to find a home Edited by noskich
Posted

Ovde skoro 9 godina delim kuce i stanove sa cimerima I svega sam se nagledao.

Ti si znaci gled'o jedan na jedan  

Posted

Bilo je svacega, nije to za forum. Pitaj me sledeci put kad bude okupljanje.

Posted (edited)

Nego jel nekom dolazio neko od rodbine u skorije vreme iz Srbije?

Zanima me sta treba od papira i da li moraju da imaju avio karte pre dobijanja vize?

Koliko traje viza i koliko dugo moze da se ostane?

Hvala!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ja  bio pre jedno godinu dana. Viza trajala 3 meseca (mada trazio sam na mesec, da sam trazio na duze mozda bih dobio, nemam pojma) i nisam rezervisao avio karte unapred. A sto se papira tice, sta ja znam, poslao sam ono sto se trazilo i proslo iz prve, nisu mi trazili nista dodatno.

Inace, dok sam bio prospartao sam dosta grada i nisam nasao nista sto bih okvalifikovao kao sirotinjska predgradja. Recimo odusevio sam se Casulom, a ljudi koji su tamo neko vreme su me zbog toga gledali kao da sam pao s marsa.

Edited by Fins fleet
Posted

Inace, dok sam bio prospartao sam dosta grada i nisam nasao nista sto bih okvalifikovao kao sirotinjska predgradja. Recimo odusevio sam se Casulom, a ljudi koji su tamo neko vreme su me zbog toga gledali kao da sam pao s marsa.

Casula je, za neupucene, juznije cak i od Liverpool-a ali je stvarno onako - mala, zgodna a ima i neku art-galeriju... Ko ima oko za unutrasnju™ lepotu njemu svakako nece biti tesko da prepozna Casulu kao jedno fino mesto, ne? 

Posted

Bilo je svacega, nije to za forum. Pitaj me sledeci put kad bude okupljanje.

Mozemo da razmenimo iskustva - imao sam i ja svoj fair share takvih akcija i to u starijim™ godinama...

Posted (edited)

Blog americkog para koji je digao ruke od rat race i preselio se na Tajland: 

http://tielandtothailand.com/resigning-from-my-job/

The thing is, I wasn’t unhappy at my job. I had a great boss and dependable co-workers, a flexible schedule, the opportunity to make overtime, a tolerable commute, and excellent pay. The problem was my life was flashing by, and every day felt the same. If I didn’t act now, I could have had another thirty-some-odd years left in a sterile cubicle.

Za nas sa Thai partnerom, sve jos bolje i lakse. Minimalna birokratija, bezbolna adaptacija.

Edited by noskich
Posted

The country where fun is a way of life

http://www.bbc.com/travel/story/20151119-can-thailand-teach-us-all-to-have-more-fun

People will resign from a good-paying job because it’s not fun.

This seemingly contradictory dynamic can be seen in Thai offices; workers look like they’re joking around – yet, somehow, eventually, the work gets done.

“Yes, but you Americans take your fun very seriously. We Thais do not. We don’t believe in this work-hard, play-hard mentality. Our fun is interspersed throughout the day.”

It’s a life philosophy that values harmony, avoids confrontation, and recognises, in a very Buddhist way, that all of life is transitory. What seems like a life-or-death matter probably isn’t. 

Fun is not something done in order to achieve an outcome – such as relaxation or team building – but is pursued for its own sake.

To je ono sto je kod nas nekad bila moba, ljudi pevaju zajedno i rade, shale se i posao se odradi. I sve lagano bez pritiska. A ne sad kada se svaki minut optimizuje. Jedan drugar sa studija je imao posao ciji je sastavni deo bio da svakih 6 minuta belezi sta je uradio. Suludo.

Posted

Novajlije beleze svakih 5 minuta a veterani šac-metodom znaju™ kako ce i šta da se desi po nedelju/dve/mesec unapred... Tako nam/vam bob dao, ne? 

Posted

Hval Fins fleet!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk