Djuro Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Čak i u zemlji koju su podigli upravo imigranti, koji su itekako bili neraspoloženi da se prilagode kulturi domicilnog stanovništva kada su došli da im preuzmu poslove.Tako je i kod nas, u Vojvodini.
adam Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 pretpostavljam da je zeleo da kaze da se i kod nas kad zaskripi krive dodjosi. samo mi se cini da to nije slucaj samo u vojvodini vec svugde.
Zabalujev Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 pretpostavljam da je zeleo da kaze da se i kod nas kad zaskripi krive dodjosi. samo mi se cini da to nije slucaj samo u vojvodini vec svugde.Cik pogodi kako su moji Moravi zvali Srbe sa Kosova koji su dosli, pokupovali imanja i radna mesta. Odnosno, ima onaj film, "Kuca pored pruge". A ni leto/jesen 1995. ne bese puno ljubavi prema bliznjem svom.
adam Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Cik pogodi kako su moji Moravi zvali Srbe sa Kosova koji su dosli, pokupovali imanja i radna mesta. Odnosno, ima onaj film, "Kuca pored pruge". A ni leto/jesen 1995. ne bese puno ljubavi prema bliznjem svom.isto. oni su svugde bili na zlom glasu. osobito ovo sto je odbeglo pocetkom osamdesetih dok se jos moglo kojesta prodati za trzisnu vrednost pa nisu dolazili samo s kosuljom preko ledja i uspeli su da se smeste i uhlebe.
расејан Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 isto. oni su svugde bili na zlom glasu. osobito ovo sto je odbeglo pocetkom osamdesetih dok se jos moglo kojesta prodati za trzisnu vrednost pa nisu dolazili samo s kosuljom preko ledja i uspeli su da se smeste i uhlebe.To je још у реду, донели су нешто, умели су нешто и да раде, има ту вредних људи.Мени сметају само ови што намештају једни другима. Некад директорска места, стипендије, кредите, данас нешто друго, још нисам прокљувио тачно шта (а не знам ни да ли желим да знам). Видим само на шта личе њихова села у поређењу са осталим, сећам се којим селима нису искључивали струју... и шта су деца ових из другог таласа причала о овима из трећег ("је ли могуће да смо ми били такви? ...Добро су нас и трпеле ове Лале.").
adam Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 To je још у реду, донели су нешто, умели су нешто и да раде, има ту вредних људи.Мени сметају само ови што намештају једни другима. Некад директорска места, стипендије, кредите, данас нешто друго, још нисам прокљувио тачно шта (а не знам ни да ли желим да знам). Видим само на шта личе њихова села у поређењу са осталим, сећам се којим селима нису искључивали струју... и шта су деца ових из другог таласа причала о овима из трећег ("је ли могуће да смо ми били такви? ...Добро су нас и трпеле ове Лале.").pa svi smo takvi, guramo i vucemo jedni druge dok se ne snadjemo i ne uletimo u sistem.
расејан Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 pa svi smo takvi, guramo i vucemo jedni druge dok se ne snadjemo i ne uletimo u sistem.Није баш - јер то, рецимо, не раде Мађари, Румуни, Лале...
Tresko Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Cik pogodi kako su moji Moravi zvali Srbe sa Kosova koji su dosli, pokupovali imanja i radna mesta. Odnosno, ima onaj film, "Kuca pored pruge". A ni leto/jesen 1995. ne bese puno ljubavi prema bliznjem svom.Čekaj, jel su oni došli sa expat ugovorima, ili drugačije?
Indy Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Interesantna je pojava sad u Australiji... posto je u novom saveznom budzetu vlada ustvrdila da su domacinstva sa godisnjim primanjima od $150.000 i preko "bogata" (ne kvalifikuje se vise za porodicni i deciji dodatak), poplava reakcija kao "gde, mi bogati? Da li ste vi normalni?" i tome slicno. Ima o tome nesto ovde. They don't feel rich because they are comparing themselves to the people around them, at work, in their neighbourhood, people probably in the same earnings ballpark," Professor Wooden says."And because people are aspirational, they look to the person with the best house or the best car in the street, and compare themselves unfavourably. But if they looked beyond, they would see many, many suburbs across the country where people earn nowhere near that amount."Nacitao sam se komentara citalaca tipa, "zaradjujem 200k godisnje, a i partner je tu negde, kao da je to nesto". Oduvek se kaze, "koliko god da ljudi zaradjuju, oni uvek jedva prezivljavaju". Just scraping by. Porodica iz price sa linka kaze da ima oko 2k dolara regularnih nedeljnih troskova.Mislim da je granica za deciji i porodicni dodatak i sada drasticno visoka, to je ono sto se zove middle class welfare, tj. socijala za srednju klasu. To vlasti ovde daju sakom i kapom, medjutim vole da silje onu stvar na grupama koje ne mogu da se brane, a to su "ilegalni" imigranti i oni nezaposleni na duge staze).
Moracikus Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ako radish full time i dijete ti ima manje od 6 godina, placas childcare oko 70AUD na dan. To je oko 1500 AUD mjesecno!!! Za dva djeteta je 3000 AUD. Za djecu koja idu u osnovnu skolu placas cuvanje prje i poslije skole i to iznosi oko 30 $/dan tj 650 mjesecno.Zajednicki income od 150000 k je oko 10000 AUD mjescno. Troskovi 4-clane porodice bez stana su 4000 AUD a za childcare im treba jos 3000 AUD.Sto znaci da se mogu zaduziti za kucu do 3000 mjesecno.Nasa komunisticka vlada smatra da je svaka porodica koja zaradjuje ovoliko 'visha klasa' tj bogata i da ne mora da prima nikakve benifite na racun ovoga.Sramotan prijedlog budzeta, koji ce ih kostati skoro sigurnog poraza. Pitanje je samo koliko ce jos stete Jullia & Wayne da nanesu.
Yoyogi Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Too, Miki, koja laca. Da se dokopas zemlje gde za obdaniste placas 3,330US$ (2260 EUR) mesecno pa da znas za sta radis. A plata ista lil manja nego tamo gde je obdaniste 50$ mesecno. A da imas 3,300$ mesecno da platis treba da zaradis (bruto) skoro 50,000$ te godine.Sva sreca da deca rastu i prerastu te troskove.
TBoneSteak Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 najskuplje obdaniste za koje sam ovde cuo je isto po ceni ko u AU; ali navodno ih uce cepanju atoma&stock trading od malih nogu. jevrejsko /isto cepanje atoma itd./ je u pola cene od AU, a za normalne bebe se placa od valjda $400-700/mesecno.ja sam placao 1 filipinku 4 soma mesecno za buljuk dece/room&board incl./ al su slabo naucili engleski od nje :D
Indy Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Nasa komunisticka vlada smatra da je svaka porodica koja zaradjuje ovoliko 'visha klasa' tj bogata i da ne mora da prima nikakve benifite na racun ovoga.Oni objektivno jesu visa klasa, posto spadaju u manje od 15% populacije po visini svojih prihoda. Apsolutni je skandal da oni sa $100K i vise primaju bilo kakvu socijalu, i cini nazivanje sadasnje vlade "komunistickom" apsolutno stupidnim.
Yoyogi Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Jednu stvar da kazem: neko bi mislio da su obdanista u Oz mesta gde se vaspitacice i osoblje navataju para kada je 1,500A$ (1,650US$) mesecno po detetu.Nije. One su primale bas tako - 1,500A$ mesecno, bas kao low income earners. Bile sirotinja pri svim tim cenama. Malo je poznato, 15 minuta zakasnjenja da se pokupi dete u 6pm, 100$ kazne.Kolaps ABC Childcare u Oz pre nekoliko godina je to ogolio.Dati tako stratesku stvar privatnim firmama je ono sto ismeva liberalni kapitalizam.Pobogu ljudi, 3,300US$ za dvoje dece mesecno za obdaniste, sta je to? Idiotluk!
Recommended Posts