maximus Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 (edited) @noskich sto joj ne kupis zlatnog kengura danas za US$1133 uz uputstvo 'honey, cuvaj ga 20 godina da bi tad vredeo US$1134' Edited July 24, 2015 by maximus
garcia Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 svoju sam odvikao da jede napolju. bilo je teško, ali se moralo izdržati zbog portfolia
teacher Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 svoju sam odvikao da jede napolju. bilo je teško, ali se moralo izdržati zbog portfolia koliko te sada izađe na mesečnom nivou, mene upola od kako ne jede napolju :)
rajka Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 problem sa njegovom taktikom je sto druge ljude poziva da zive kao on, a njegova strategija zavisi od toga da drugi ljudi stvaraju i trose. ne znam sta misli na cemu bi pocivale te investicije, ako bi svi ziveli u kuci koju su napravili od kontejnera, jeli iz svoje baste/dumpstera iza samousluge i gledali kako da se penzionisu.
garcia Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 to sam mu napisao pre x strana. da nema bogatih koji bacaju hranu u kontejner jeo bi mušmule.
rajka Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 (edited) apsolutno je ok da zivi kako hoce, i ja se wholeheartedly slazem sa njim da 40 godina sedenja u nekoj dreary kancelariji nije nacin da se provede zivot. OVde samo ukazujem na kognitivnu disonancu, jer sanja svet u kojem svi zive kao on. edit. tj ne zivi sada, nego sanja da ce da zivi. Edited July 24, 2015 by rajka
Indy Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 On ima ideju da je to zamena 9-5 robovskog rada sa nekim relaksiranim povremenim nonšalantnim pogledom na tablet na nekoj peščanoj plaži. Ja mu želim da u tome uspe, i nek meni sačuva neko mesto tu u dubokoj hladovini.
Аврам Гојић Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 I ja mu zelim sve najbolje, ali bi bilo dobro da to ne predstavlja kao izbor koji ima neke eticke prednosti u odnosu na konzumerizam, jer je rast vrednosti njegovog portfolija uslovljen bujanjem potrosackog drustva.
Indy Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Zavisi gde mu je portfelj. Ima i one etičke investicije, takođe.
Аврам Гојић Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Zavisi gde mu je portfelj. Ima i one etičke investicije, takođe. Onda je to druga stvar.
ivy Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 problem sa njegovom taktikom je sto druge ljude poziva da zive kao on, a njegova strategija zavisi od toga da drugi ljudi stvaraju i trose. ne znam sta misli na cemu bi pocivale te investicije, ako bi svi ziveli u kuci koju su napravili od kontejnera, jeli iz svoje baste/dumpstera iza samousluge i gledali kako da se penzionisu. i za nekoga ko je ,,slobodan,, previse koristi rec -sledbenik-
rajka Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Zavisi gde mu je portfelj. Ima i one etičke investicije, takođe. ne zavisi. rast bilo kojih indeksa dugorocno ce da pociva na rasti ekonomije. eticke investicije samo znaci da izbegavaju ulaganje u pojedine industrije tipa cigarete, alkohol, nuklearke ili sta li je vec bent datog fonda. ipak, ono u sta ulazu mora da raste da bi imao dugorocan rast fonda, a da bi to raslo moras da imas potrosnju.
Recommended Posts