Guest Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 zimi, a? tako hoce, sta ti znas, dal je tamo leto kad je zima. a i drugacija je mikroklima u saksijama.
Skyhighatrist Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Nema veze mikroklima, dok su gume pozadi
Venom Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Napisao sam ko u teretani vozi biciklu na prazno bolje da je vozi zaista - em vezba, em ima koristi od toga. A ja sad posto sam napisao sta radim ocekujem od tebe isto. Nije tacno. Napisao si da bolje da rade nesto korisno umesto sto dizu tegove. To implicira dve stvari: da je to sto rade beskorisno (nije tacno) i da je to sto ti radis korisno (nije tacno). U stvarnosti, ti radis ono pobrojano, sto je beskorisnije cak i od dizanja tegova.
noskich Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 Traktor bicikla. Ajde ovi po teretanama, umesto sto vozite biciklu u mestu da radite nesto korisno: Evo ti sta je napisano opet.
noskich Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 tako hoce, sta ti znas, dal je tamo leto kad je zima. a i drugacija je mikroklima u saksijama. Pa da znas da jeste, na Tajlandu i u Australiji nema snega. A ima nesto i u mikroklimi.
noskich Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 [noskich] [/noskich] Ne znam da li moze po snegu, i necu ni znati jer necu imati potrebu da orem po snegu kao sto vecina zemljoradnika na planeti nema potrebu to da radi. A tebi ako treba isprobaj pa prenesi utiske.
crtamOrasi Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Noskich, meni si generalno jako kul lik sa svojim stavovima ali si oko ovog biciklotraktora omasio onoliko. Poljoprivreda je dovoljno teska i sa mehanizacijom, nece sklopocije na pedala pogon doneti ni nanometar napretka.
pbg12345 Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Zato su traktorske gume pozadi, a i inace se zemljoradnjom koja zahteva traktor prevashodno i bavi u ravnici. Za sta ce ti traktor na Pesteru? cenis da za one stotine hektara krompira na pesteru rucno pripremaju zemljiste? :D kakva tema
crtamOrasi Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Tema je ok. Traktor na pedale ne valja jer bi onaj koji ga tera lipsao od umora vec na 0.13 ari.
noskich Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 Noskich, meni si generalno jako kul lik sa svojim stavovima ali si oko ovog biciklotraktora omasio onoliko. Poljoprivreda je dovoljno teska i sa mehanizacijom, nece sklopocije na pedala pogon doneti ni nanometar napretka. Sta sam omasio? Napisao sam da je korisnije voziti takvu napravu nego voziti `na prazno` u teretani.
noskich Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 (edited) Tema je ok. Traktor na pedale ne valja jer bi onaj koji ga tera lipsao od umora vec na 0.13 ari. Bilo bi interesantno kombinovati ovu ideju sa idejom solarnog tricikla koju sam vec postavio ovde. Trebao bi jaci motor i veca solarna ploca pa videti kako ide. Kombinovati pedalanje sa tim pogonom. Evo ovde: Prava stvar: http://www.instructables.com/id/Solar-powered-Vehicle/ Pakistanski student napravio 2011 za 550 dolara. 1. It can go upto 30kmph max. speed. 2. Covers a max distance of 70km in one full charge (without panel) 3. No air and sound pollution. 4. Renewable energy source, no external power required. 5. Automatically charges the battery. Edited November 25, 2014 by noskich
pbg12345 Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 (edited) tema nije samo ok, nego i veoma zabavna,ne znam kako sam je ranije propustio traktor na pedale moze da sluzi kao pomocna alatka u basti ili na nekom unapred pripremljenom zemljistu kao na onom klipu Edited November 25, 2014 by pbg12345
noskich Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 (edited) tema nije samo ok, nego i veoma zabavna,ne znam kako sam je ranije propustio traktor na pedale moze da sluzi kao pomocna alatka u basti ili na nekom unapred pripremljenom zemljistu kao na onom klipu Stvar je u tome da su sve ovo prototipi, amaterski uradi sam. Postavio sam pre sliku splava sa kucicom na njoj pa je komentar bio da ne moze da prezivi buru na okeanu. Pa neces ni ici na splavu po okeanu. To je za zaliv. Isto kao ovaj traktor-bicikla. Odmah se pominju planine i sneg. To nije apsolutna zamena za sve i savrsena alatka vec prototip koji ima svoja ogranicenja. Edited November 25, 2014 by noskich
Indy Posted November 26, 2014 Posted November 26, 2014 (edited) Nije dovoljno ambiciozno za uradi sam. Gde da se uzme neki stari elektro-motor, pa da se nakaci na taj "traktor", pa da se puni na solarnog panela. To bi bio zanimljiv projekt, a ovo je onako... zaista slabo. EDIT. evo jednog Edited November 26, 2014 by Indy
Recommended Posts