Jump to content

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

Featured Replies

I dalje je to sigurna investicja ovdje na duzi rok od 10g+ zbog stalnog priliva novih ljudi. Osim ako uvedu ovo sto traze Zeleni da se ukine negative gearing & capital gain tax. A opet haos koju bi takva mjera uvela bi vjerovatno brzo izazvala povlacenje toga zakona.
Predradja koja su nekada bila "outer" sa vremeno postaju sve vise "trendy" i cijena raste vise od inflacije ili prosjecne plate. Tako da smo sada dosil na taj neki odnos od 7-8 dobrih godisnjih plata za finu nekretninu u starijem predgradju.
Problem je sto mladje generacije uglavnom nece da zive u novim predradjima a stara su preskupa jer vise nema mjesta.
I onda se stalno zale kako ne mogu da kupe tu dje su njihovi roditelji kupili bez ideje da su njihovi roditelji upravo tada kuplil kucu u kraju u kojem oni nikada ne bi htjeli da zive.
  • Replies 15.3k
  • Views 959.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Naravno, plutokratija je jedna zaista ozbiljna tema od koje si ti svojim (višegodišnjim) klovnovskim tretmanom ovde napravio veliku forumsku sprdnju. Ne d'o bog da se ti zainteresuješ za neku ispravnu

• da mi je neko rekao da cu se vratiti na forum da branim yoyoa ne da mu ne bih verovao nego.... ali eto, svaki izgovor radi. bar se nadam.   yoyo je 'malo' odlepio u svojoj ljubavi prema zem

• Čekamo ispred pozorištanca da počne predstava, gledamo jedno veliko (zaista veliko) drvo i divimo se kako je ogromantno. Kad ono, svemoćno "dum!" nešto zvekne jedno 6-7 m od nas. Mislio sam da je to n

Posted Images

• Author

Nestao si sa foruma na par meseci dok te ne prodje blamaža, a sada nastavljaš gde si stao.

lolol

• Author
6 hours ago, dragance said:

Nestao si sa foruma na par meseci dok te ne prodje blamaža, a sada nastavljaš gde si stao.

lolol

Imam život van foruma za razliku od nekih...

• Author

3 godine boravka na Tajlandu i zaposlenje sa platom od minimum 40k THB su dovoljni preduslovi za partnere Thai državljana da se direktno prijave za državljanstvo, ne moraju da se prvo prijavljuju za stalni boravak.

Uzima se u obzir ako aplikanti imaju Thai decu i u tom slučaju ceo proces ide dosta brže.

2 hours ago, noskich said:

3 godine boravka na Tajlandu i zaposlenje sa platom od minimum 40k THB su dovoljni preduslovi za partnere Thai državljana da se direktno prijave za državljanstvo, ne moraju da se prvo prijavljuju za stalni boravak.

Uzima se u obzir ako aplikanti imaju Thai decu i u tom slučaju ceo proces ide dosta brže.

Nije potrebno za žene!

• Author

Cuo sam za žene da čak mogu da se prijave nakon samo godinu dana.

On 18. 2. 2025. at 5:30, Yoyogi said:

Australia, jeftin real estate. My ass.
Cerka, njena studentska garsonjera, Australija, Uni campus, 1,000 takvih garsonjera. Cena: 355 A$ (priblizno 35 hiljada dinara, NEDELJNO).

Skuplje od Njujorka znači? U Njuci imaš studio ili jednu sobu u većem stanu za $500-700 i 1 ili 2bedroom za $1100-1300 mesečno.

Edited by eumeswil

15 hours ago, noskich said:

Cuo sam za žene da čak mogu da se prijave nakon samo godinu dana.

Nije im potreban prihod. Mogu da ne rade.

On 22. 4. 2025. at 18:26, Rowanoke said:
On 23. 4. 2025. at 21:44, eumeswil said:

Skuplje od Njujorka znači? U Njuci imaš studio ili jednu sobu u većem stanu za $500-700 i 1 ili 2bedroom za $1100-1300 mesečno.

Jeste, tako je. Za 2 bedroom, to je nedeljno, ne mesecno.

U Australiji. 660 AU$ on the Uni Campus is what my daugther is paying (I am paying that).

On 22. 4. 2025. at 18:26, Rowanoke said:

Junk post, the woman is an idiot. However she might be nice she has no clue where she is.

30 minutes ago, Yoyogi said:

Junk post, the woman is an idiot. However she might be nice she has no clue where she is.

Ti si jako pametan.