noskich Posted January 30 Author Posted January 30 (edited) Mislio sam da sam se konačno ratosiljao srpskog konzulata u Sidneju, ali opet iskoči nešto. Ne odgovaraju na email. Telefon ne podižu. Online ne može da se zakaže. Meanwhile evo kako moja žena završava poslove sa Thai konzulatom u Sidneju (preko tamo najpopularnije chat aplikacije Line): Edited January 30 by noskich
Rowanoke Posted January 30 Posted January 30 Verovatno zato što ih MFA gleda kao customers klijente koji šalju ogromne količine novca nazad u postojbinu, pa moraju da se prigodno ponašaju prema njima. Situacija je oktenuta na lokalu. Gde je pakao za običnog čoveka. 1
noskich Posted January 30 Author Posted January 30 (edited) 21 minutes ago, noskich said: @iDemo @Random @Gojko & Stojko I ako hoće ovi iz Melburna @Moracikus @peralozac Nažalost nisam u Australiji tog datuma. Edited January 30 by noskich
reg Posted January 31 Posted January 31 https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2025/feb/01/meet-the-woman-who-lives-without-money-i-feel-more-secure-than-when-i-was-earning Odmah sam se setio noskicha čitajući ovaj članak. 2 2
noskich Posted January 31 Author Posted January 31 6 hours ago, Boksi said: @noskich odeš li ikad bos do prodavnice? Bos samo u prirodi. Ne vidim draž biti bos na asfaltu. 1
noskich Posted January 31 Author Posted January 31 (edited) Dosta dugo već pišem da se ovde pliva u govnima, a evo ga i laboratorijski nalaz: https://www.9news.com.au/national/sydney-ocean-pools-water-testing-faecal-contamination/109f73d9-2e01-45cb-b862-7122ce2fbbc7 Water testing reveals unsafe amounts of faecal matter lurking in Sydney ocean pools S tim u vezi: https://amp.9news.com.au/article/16ae53e0-00c0-4695-a0f3-56eb9da0b685 Aussies warned of highly infectious illness after cases soared by 380 per cent Edited January 31 by noskich
noskich Posted February 5 Author Posted February 5 80% kupaca prve nekretnine u Australiji su dobili pare od roditelja, a 12% od baba i deda. Eto ga neofeudalizam. Ko je imigrant koji kreće od nule ili su mu roditelji socijalni slučajevi, well better luck next time, u narednoj reinkarnaciji... @Moracikus 1
brusli Posted February 6 Posted February 6 Australija (Zapad) zaostaje 30 godina za SFRJ, to smo vec zakljucili. 1
noskich Posted February 8 Author Posted February 8 (edited) On 6. 2. 2025. at 20:58, brusli said: Australija (Zapad) zaostaje 30 godina za SFRJ, to smo vec zakljucili. Problem sa ovima što su imigrirali pre oko 25 i kusur godina je što ne kontaju da zapad onda i danas je nebo i zemlja. Njima je lepo jer su sedeći na fotelji dobili plus minus milionce na vrednosti kuće koju su tada kupili, ali neko tu cenu mora i da plati, a to pada na ledja novopridoslih u formi renti koje su i do 50% prihoda i toga da nemaju nikakve šanse da kupe kao što su ti mogli svojevremeno. Njima lepo pa ne mogu ni da zamisle da nekome drugom nije. I nisu to samo nekretnine, sve je lošije danas po nove imigrante, socijala je nikakva, kvalitet državnog školstva i zdravstva je opao u imigrantskim delovima gradova, dobiti papire je kudikamo teže, dobro plaćenog posla ima dosta manje, plate su stagnirale deceniju, daleko je veća konkurencija jer imaš 7 miliona više ljudi pa se to oseti u svemu, infrastruktura puca po šavovima recimo javni prevoz, buka, prljavština itd. Jedina dobra stvar koju vidim danas za novopridosle je što praktično odmah mogu da počnu da rade sa Uberom, dostavom hrane itd. Ja kada sam bio došao tokom studija nisam nikakav stalan posao mogao da nađem. Sve je bilo nešto sitno privremeno. Edited February 8 by noskich 1 1
brusli Posted February 8 Posted February 8 (edited) U zadnjih par godina jedva da znam nekoga da je emigrirao iz Srbije, ranije je to bilo na mesecnom nivou. Pre 10-20 godina to je bilo 50% preko okeana (Can, Aus, USA), 50% EU, pre 10-ak godina uglavnom EU, a zadnjih par godina nista. Cak znam ljude koji rade remote iz Svedske za srpske firme (IT), sto je kao u Nadrealistima. Ili je Zapad propo, ili Srbija razbija. Edited February 8 by brusli 1
dragance Posted February 8 Posted February 8 44 minutes ago, brusli said: U zadnjih par godina jedva da znam nekoga da je emigrirao iz Srbije, ranije je to bilo na mesecnom nivou. Pre 10-20 godina to je bilo 50% preko okeana (Can, Aus, USA), 50% EU, pre 10-ak godina uglavnom EU, a zadnjih par godina nista. Cak znam ljude koji rade remote iz Svedske za srpske firme (IT), sto je kao u Nadrealistima. Ili je Zapad propo, ili Srbija razbija. Propadosmo na zapadu svi, a Srbija je ekonomski tigar (hvala Vučiću). 1
noskich Posted February 9 Author Posted February 9 13 hours ago, dragance said: Propadosmo na zapadu svi, a Srbija je ekonomski tigar (hvala Vučiću). Pazi, ko ima dobro plaćen posao u Srbiji reda par hiljada eura plus partner neka ima pola od toga, svoju nekretninu u vlasništvu, oni moraju da dobiju baš izuzetnu ponudu da se pomere. A da kreću od nule nema govora.
Recommended Posts