noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 5 hours ago, banecare1 said: ne razumem sta treba da potvrdim, da raja sa nizim primanjima ne moze iznajmljivati stanove po centru? to nigde me moze po metropolama, normalno je da se zivi u skucenim uslovima. Ma ne to, nego da se snalaze. Svakakvih tu varijanti ima. Sigurno ima i nešto za šta nismo ni čuli. Opet kažem oni i ovde rade to isto, 4 osobe u sobi sa dva vojnička kreveta. Dnevna soba se ispregradi sa zavesama tako da i tu možeš da ubacis makar 4. Balkon se zastakli pa se to zove sunny room. Video sam i garsonjere od 10 kvadrata, sve legalno. Imaš krevet, prostor da stanes ispred njega i mini kuhinju i tuš. To sve u Sidneju, a u Hong Kongu imaju i te kaveze, to je maksimalno iskorišćen prostor u stanu. Tako da kontam ako to sve imaju ovde i u HK, tek i mainland mora da je ludilo od snalažljivosti. Edited November 27 by noskich
Sammael Posted November 27 Posted November 27 2 minutes ago, noskich said: Ma ne to, nego da se snalaze. Svakakvih tu varijanti ima. Sigurno ima i nešto za šta nismo ni čuli. Opet kažem oni i ovde rade to isto, 4 osobe u sobi sa dva vojnička kreveta. Dnevna soba se ispregradi sa zavesama tako da i tu možeš da ubacis makar 4. Balkon se zastakli pa se to zove sunny room. Video sam i garsonjere od 10 kvadrata, sve legalno. Imaš krevet, prostor da stanes ispred njega i mini kuhinju i tuš. okej, to mogu neki klinci od 20-30 godina, ali šta ako hoće, ne daj bože, porodicu? i dal mi se čini ili propagiraš to kao ok varijantu?
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 11 minutes ago, Sammael said: okej, to mogu neki klinci od 20-30 godina, ali šta ako hoće, ne daj bože, porodicu? i dal mi se čini ili propagiraš to kao ok varijantu? Pa u Hong Kongu je standardno da porodica živi u takvim mini garsonjerama. Znaci 10ak kvadrata. Da li je ok zavisi. Ja sam u pocetku u Sidneju nekoliko godina živeo u sobama bez prozora, nisam imao problem sa tim. Ali to su kasne 20-te i bez dece. Okolnosti diktiraju. Meni su takvi hackovi pomogli da u prvoj godini kada sam bio počeo da radim u struci uvećam net worth 5 puta. 95% savings rate. Danas je to mnogo teze ostvarivo sa ovim cenama. Bez hackova nema leba danas. Edited November 27 by noskich
noskich Posted November 28 Author Posted November 28 14 hours ago, Jesper23 said: Generalno svuda su iste primjedbe. Problem sa transportom od kuće do posla, uslovljen primarno visokim cijenama nekretnina i rente, inflacija, nedostatak slobodnog vremena, nemogućnost zasnivanja porodica, pa čak i ko uspije u tome djecu im odjagaju svi, samo ne roditelji. Obzirom da se iz Bosne bježalo (i bježi se) rodbine i poznanika imam svuda. Komšija se vratio iz AUS u penziju, ovdje živi lagodno sa tim primanjima, kaže da je u Sidneju morao raditi dodatno kurirske usluge kako bi preživio. Zbrisao je da bi kćerki ostavio stan, obzirom da ga ona ne može priuštiti, a ona se bavi arheologijom. Ja u jebenom gradiću poput Banja Luke osjećam se da sam ušao u mašinu za mljevenje mesa, jedina mi je nada da za par godina (kad klinci stasaju) zbrišem na selu, naravno ako neko od nas poživi toliko dugo. Na sve to imam screću pa je keva u penziji i može nam pomoći oko dječaka, inače bi na bolovanje otišao dobar dio plate. Ja se divim ljudima koji u velikom gradu uspiju odgojiti 2-3 djece uz redovne poslove (40 sati sedmično). edit: Čisto da kažem da su u garaži blizu mog posla podigli cijenu dnevne parking karte i ona iznosi 8 eura, kad se na to doda broj radnih dana dođe se da mi treba 200 eura samo za usrani parking i to u državi gdje je minimalac 470 eura, a prosječna plata 600eura. Kad je ljepše vrijeme pičim el trotinetom ili bajsom, sad je mrtva glava, ne znam kako se zovem. Uz napomenu da bih uhvatio parking moram barem pola sata ranije doći na posao. Horor mater mu jebem, da imam muda zbrisao bih na selo, ovako samo kao pičkica kmečim. Prijatelju tvoji Bosancherosi su sve ovo predvideli ihahaj: https://www.facebook.com/watch/?v=3623939254530183
noskich Posted November 28 Author Posted November 28 (edited) Evo su ti novi imigranti. U svakom vagonu po dva. Leva strana Desna strana Vidi se ovaj do mene levi skoro kupio bajs. Vozi u papučama tradicionalno. Vrlo moguće da je što se ovde kaže off the boat. Jednom mi je jedan takav doneo Subway sendvič nakon sat i po iz radnje koja je bila pa maksimalno 5 minuta hoda od posla gde sam ga čekao. Tek stigli. Ovo isto kao kad se USA hvalila privrednim rastom zato što jedan radnik ima tri smene u Meku. Edited November 28 by noskich
Sammael Posted November 28 Posted November 28 Poslednja tri dostavljača koja su mi donela hranu nisu znala srpski, a slična je priča i drugde u Evropi a, koliko vidim, i po nekim azijskim zemljama. 2 1
banecare1 Posted November 28 Posted November 28 ja nikako ne mogu da se naviknem na te strane radnike po beogradu. nije to pre bilo. bili problemi sa nezaposljenoscu. svaka cast... 1
Shan Jan Posted November 28 Posted November 28 Nije to znak progresa @banecare1, vucic uvozi jadnicke iz Azije da rade za kikiriki dok nasi idu u EU da rade na crno. 2
banecare1 Posted November 28 Posted November 28 1 minute ago, Shan Jan said: Nije to znak progresa @banecare1, vucic uvozi jadnicke iz Azije da rade za kikiriki dok nasi idu u EU da rade na crno. znam, zezam se malo. sumorno vreme pa unosim sam sebi vedrine uz jutarnju kaficu cekajuci burek 4
noskich Posted November 28 Author Posted November 28 2 minutes ago, Shan Jan said: Nije to znak progresa @banecare1, vucic uvozi jadnicke iz Azije da rade za kikiriki dok nasi idu u EU da rade na crno.
noskich Posted November 28 Author Posted November 28 11 minutes ago, banecare1 said: znam, zezam se malo. sumorno vreme pa unosim sam sebi vedrine uz jutarnju kaficu cekajuci burek Jesi uspeo da izmenjas stan u Sarajevu za stan u Beogradu?
banecare1 Posted November 28 Posted November 28 44 minutes ago, noskich said: Jesi uspeo da izmenjas stan u Sarajevu za stan u Beogradu? davno bilo, svasta se promenilo 100x od tada. 1
noskich Posted November 28 Author Posted November 28 (edited) 5 hours ago, Shan Jan said: Nije to znak progresa @banecare1, vucic uvozi jadnicke iz Azije da rade za kikiriki dok nasi idu u EU da rade na crno. Jeste progres. Kada vidis pridoslice tu gde si, onda to vrlo opipljivo i konkretno znaci da ima gore nego gde si. Znali smo i pre da ima gore, ali nije to bilo ocigledno, nisi imao konkretan dokaz. I sta fali? Tako i treba na obostranu korist. Isto naravno vazi i za nase baustelce. Edited November 28 by noskich
Shan Jan Posted November 28 Posted November 28 Bilo i ranije gladne dece po vukojebinama, nije ovo nikakav progres. 1
noskich Posted November 28 Author Posted November 28 (edited) 1 minute ago, Shan Jan said: Bilo i ranije gladne dece po vukojebinama, nije ovo nikakav progres. Bilo naravno, ali ti nisu kurirski donosili pitu na vrata. Vazno je da se obrce. Edited November 28 by noskich 2
Recommended Posts