Shan Jan Posted November 27 Posted November 27 Sve to ok @noskich samo kazem da to nije australijski izum niti neki dokaz da je u Australiji losije nego drugde. To se radi bukvalno po celom svetu. Ja da mogu da radim odakle hocu verovatno bih vec bio negde gde je toplije.
dragance Posted November 27 Posted November 27 6 minutes ago, Shan Jan said: Sve to ok @noskich samo kazem da to nije australijski izum niti neki dokaz da je u Australiji losije nego drugde. To se radi bukvalno po celom svetu. Ja da mogu da radim odakle hocu verovatno bih vec bio negde gde je toplije. On mašta da drugo robuju za sitne novce i da ima poslugu. Zamisli - par jutjubera i “marketinških konsultanata” idu u Gruziju, Tajland…
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 55 minutes ago, Shan Jan said: Sve to ok @noskich samo kazem da to nije australijski izum niti neki dokaz da je u Australiji losije nego drugde. To se radi bukvalno po celom svetu. Ja da mogu da radim odakle hocu verovatno bih vec bio negde gde je toplije. Nije ovde rec o tome da li je losije nego drugde, vec o ogromnom padu kvaliteta zivota i zivotnog standarda unutar zemlje. Ljudi jednostavno vide da im je vremenom sve losije i to vise ne mogu da trpe. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 50 minutes ago, dragance said: On mašta da drugo robuju za sitne novce i da ima poslugu. Zamisli - par jutjubera i “marketinških konsultanata” idu u Gruziju, Tajland… https://www.youtube.com/watch?v=cO13ZZeurAs&t=4s - 40% mladih od 18-29 godina zeli da se odseli iz Australije u narednih godinu dana. - Prosle finansijske godine 219,000 ljudi je trajno napustilo Australiju, to jest na parcetu papira kada napustas zemlju stikliras opciju napustam Australiju za stalno. Sto ne mora nuzno da znaci da oni koji nisu izabrali tu opciju na papircetu planiraju da se vracaju.
dragance Posted November 27 Posted November 27 Koji beše neto priliv? Kad se odbiju odlasci vs dolasci? Hint: eno ti malo iznad brojka.
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 2 minutes ago, dragance said: Koji beše neto priliv? Kad se odbiju odlasci vs dolasci? Hint: eno ti malo iznad brojka. Razlika je u tome sto ti koji su priliv tek treba da pokusaju da zive ovde. Ovi sto su odliv su pokusali i videli da ne ide. A taj priliv jos vise pogorsava stvari. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) Pazi mene uopste ne iznenadjuje da ovi hoce da dodju u Oz: https://www.homeaffairs.gov.au/research-and-statistics/statistics/country-profiles/profiles India - prenaseljenost, zagadjenje, ugrozene manjine, ogromna konkurencija pri zaposljavanju, nasilje nad zenama. People’s Republic of China - koliko sam video ovde rec je ili o visokoj klasi koja izvlaci kapital ili o srednjoj klasi koja hoce da joj bude jos bolje u smislu zagadjenja, prenaseljenosti, manje se radi itd. Ima i gradjevinskih radnika i te nize klase koji dolaze da zarade ili preko rodbine ili preko sponzorstva. Philippines - siromastvo, korupcija Nepal - siromastvo United Kingdom - prvi svet postao treci svet. Relativno se lako uklapaju ovde zbog jezika i istorije. New Zealand - malo trziste, plate manje, a troskovi veci nego ovde. Blizu je i ne treba im viza. Vietnam - mnogo se radi za niske plate, ali slicno Kini, uglavnom visa i srednja klasa dolazi, slabo niza klasa koja ne bi mogla ni da priusti emigraciju. South Africa - kolapsiraju Pakistan - kolapsirali Sri Lanka - kolapsirali Za ovu kategoriju komentari su suvisni: Afghanistan Iraq Myanmar Edited November 27 by noskich
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 2 hours ago, red star forever said: Mislim da je danas daleko od idealnog, ali zavisi i od tvoje lične situacije - ako nisi glasan i žedan i bez krova, ne znam zašto bi dolazio ovdje. A to da je dosta naših otišlo nazad u Srbiju, ili bar Evropu, to je sigurno tačno. Iliti sto kaze kolega iznad. Edited November 27 by noskich
banecare1 Posted November 27 Posted November 27 8 hours ago, noskich said: A sigurno imaju neke skrnave garsonjere od 10 kvadrata ili dele stanove sa po 4 osobe u sobi. Tako rade i ovde, a kamoli da ne rade tamo. U svakom slučaju postoji ta opcija jeftinog i efikasnog transporta na velikim razdaljinama što ovde ne postoji. @banecare1 ne razumem sta treba da potvrdim, da raja sa nizim primanjima ne moze iznajmljivati stanove po centru? to nigde me moze po metropolama, normalno je da se zivi u skucenim uslovima.
zorglub Posted November 27 Posted November 27 10 hours ago, Shan Jan said: Ja uvek razmisljao o tom kontinentu kao idealnoj zemlji za zivot Ostrvo na kome sve što gmiže, leti, hoda i pliva može da te ubije, idealno mesto za život? F*ck. That. Shit. 1
Moracikus Posted November 27 Posted November 27 Svi nazad u office kao prije Covida!!! U suprotnom ostade nas junak u Sydneyu do kraja zivota
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 4 hours ago, dragance said: Može u S Koreji! Upravo. Zagarantovano stanarsko pravo svima bez izuzetka. 2
Recommended Posts