Shan Jan Posted November 27 Posted November 27 @noskich ovo o poslovima, pa tako ti je danas bukvalno svuda u svetu. 2
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 16 minutes ago, Shan Jan said: @noskich ovo o poslovima, pa tako ti je danas bukvalno svuda u svetu. Pa ok, ali do kraja Kovida je bilo da ako se iscimas i imaš nešto sreće postoji neki procenat poslova koji su zaista na otvorenom tržištu. Ovim novim imigrantima bog neka je u pomoći... 2
dragance Posted November 27 Posted November 27 Ti novi migranti ne bi dobili vizu bez ponude posla, osim ako nisu family reunion kategorija, a nisu. To što bi ti samo u centru grada da radiš i da je plata u top 1% + milion kriterija, nije svako drugi. Brizbejn je eksplodirao sa poslovima, WA standardno napreduje, pa čak i Adelaide. Kiviji opet masovno idu za Kvinslend
dragance Posted November 27 Posted November 27 I opet da glumim vememah: @Shan Jan zar nisi do sada naučio šta naš junak voli da plasira kao informacije? 1
Shan Jan Posted November 27 Posted November 27 Zbunio me @red star forever sa ovim informacijama da su neki nasi pobegli iz Australije. Ja uvek razmisljao o tom kontinentu kao idealnoj zemlji za zivot, jedino sto daleko i komplikovano da se ode.
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 25 minutes ago, dragance said: Ti novi migranti ne bi dobili vizu bez ponude posla, osim ako nisu family reunion kategorija, a nisu. To što bi ti samo u centru grada da radiš i da je plata u top 1% + milion kriterija, nije svako drugi. Brizbejn je eksplodirao sa poslovima, WA standardno napreduje, pa čak i Adelaide. Kiviji opet masovno idu za Kvinslend Potpuno netačno, permanent resident immigrant viza se dobija bez ikakve ponude posla. Na family reunion ih otpada pa skoro pola. Edited November 27 by noskich 1
dragance Posted November 27 Posted November 27 6 minutes ago, noskich said: Potpuno netačno, permanent resident immigrant viza se dobija bez ikakve ponude posla. Na family reunion ih otpada pa skoro pola. Može pod uslovom da upitaš i da na broj poena (skills) dobiješ dovoljno. Takvih je po poslednjim dostupnim podacima bilo oko 160,000 što nije ni blizu broju iz net migracije.
red star forever Posted November 27 Posted November 27 35 minutes ago, Shan Jan said: Zbunio me @red star forever sa ovim informacijama da su neki nasi pobegli iz Australije. Ja uvek razmisljao o tom kontinentu kao idealnoj zemlji za zivot, jedino sto daleko i komplikovano da se ode. Mislim da je danas daleko od idealnog, ali zavisi i od tvoje lične situacije - ako nisi glasan i žedan i bez krova, ne znam zašto bi dolazio ovdje. A to da je dosta naših otišlo nazad u Srbiju, ili bar Evropu, to je sigurno tačno. 1
Shan Jan Posted November 27 Posted November 27 1 minute ago, red star forever said: Mislim da je danas daleko od idealnog, ali zavisi i od tvoje lične situacije - ako nisi glasan i žedan i bez krova, ne znam zašto bi dolazio ovdje. A to da je dosta naših otišlo nazad u Srbiju, ili bar Evropu, to je sigurno tačno. Daj neke detalje
red star forever Posted November 27 Posted November 27 @noskich to već dosta dobro radi 😁 Ali pokušacu ovih dana da dodam šta vidim iz mog ugla, mrzi me pisati sa mobilnog. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 https://www.youtube.com/watch?v=cO13ZZeurAs&t=4s
Shan Jan Posted November 27 Posted November 27 Aha, digitalni nomadi napustaju skuplju zemlju i sa svojim dobrim platama idu u jeftinu. Nesto ne bih rekao da je to recept Australijanaca. Jel ima neki Aussie da je otisao da radi kancelarijski posao negde drugde? 2
Jesper23 Posted November 27 Posted November 27 (edited) Generalno svuda su iste primjedbe. Problem sa transportom od kuće do posla, uslovljen primarno visokim cijenama nekretnina i rente, inflacija, nedostatak slobodnog vremena, nemogućnost zasnivanja porodica, pa čak i ko uspije u tome djecu im odjagaju svi, samo ne roditelji. Obzirom da se iz Bosne bježalo (i bježi se) rodbine i poznanika imam svuda. Komšija se vratio iz AUS u penziju, ovdje živi lagodno sa tim primanjima, kaže da je u Sidneju morao raditi dodatno kurirske usluge kako bi preživio. Zbrisao je da bi kćerki ostavio stan, obzirom da ga ona ne može priuštiti, a ona se bavi arheologijom. Ja u jebenom gradiću poput Banja Luke osjećam se da sam ušao u mašinu za mljevenje mesa, jedina mi je nada da za par godina (kad klinci stasaju) zbrišem na selu, naravno ako neko od nas poživi toliko dugo. Na sve to imam screću pa je keva u penziji i može nam pomoći oko dječaka, inače bi na bolovanje otišao dobar dio plate. Ja se divim ljudima koji u velikom gradu uspiju odgojiti 2-3 djece uz redovne poslove (40 sati sedmično). edit: Čisto da kažem da su u garaži blizu mog posla podigli cijenu dnevne parking karte i ona iznosi 8 eura, kad se na to doda broj radnih dana dođe se da mi treba 200 eura samo za usrani parking i to u državi gdje je minimalac 470 eura, a prosječna plata 600eura. Kad je ljepše vrijeme pičim el trotinetom ili bajsom, sad je mrtva glava, ne znam kako se zovem. Uz napomenu da bih uhvatio parking moram barem pola sata ranije doći na posao. Horor mater mu jebem, da imam muda zbrisao bih na selo, ovako samo kao pičkica kmečim. Edited November 27 by Jesper23 5
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 21 minutes ago, Shan Jan said: Aha, digitalni nomadi napustaju skuplju zemlju i sa svojim dobrim platama idu u jeftinu. Nesto ne bih rekao da je to recept Australijanaca. Jel ima neki Aussie da je otisao da radi kancelarijski posao negde drugde? Ne, to nije Ozi recept, jer Ozi poslodavci u principu ne dozvoljavaju da se radi izvan Australije. Znaci ili pokrecu online biznise i nastavljaju da rade sa klijentima iz Australije, ili krecu sa novim biznisima na novoj lokaciji. Nije samo stvar u plati i troskovima, poenta je i da se ne radi kancelarijski posao igde. Bolji zivot. Ne ides odavde drugde da bi copy paste zivot ovde, to onda ne bi imalo smisla. 8 sati u kancu plus 2 u prevozu ne vidis belog dana. Tokom Kovida pusteni sa lanca, e sad malo teze nazad. Zato im je sada hibrid omiljena rec. Mic po mic kuvaju zabu dok se opet ne skuva nazad na 5 dana u nedelji po defaultu. Edited November 27 by noskich 1 1
Recommended Posts