Ros Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Vidis kako poluistine deluju?Ispustaju vodu, vodu, ne radioaktivnu materiju. Vodu nasilno upumpanu za hladjenje reaktora dok nisu osposobili pumpe. Sada su (vec nedelju dana) te pumpe u funkciji a ranije upumpana (i helikopterima bacana) voda stoji okolo i smeta da se pridje i uradi posao. Ta voda je popila neku radioaktivnost.Mozda milijardu puta manje nego francuski nuklearni (podvodni) test 1995. u istom tom okeanu (istina, na 12 sati leta od Japana).da li bi se ti okupao u toj vodi?
borris_ Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Radio si testove ili su Japanci radili testove poslije tog podvodnog nuke testa pa mozes da kazes da je mozda 1 000 000 000X manje?
Yoyogi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Radio si testove ili su Japanci radili testove poslije tog podvodnog nuke testa pa mozes da kazes da je mozda 1 000 000 000X manje?A ti si nesto testirao ili gutas sta sipa sa TV-a?
Yoyogi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 da li bi se ti okupao u toj vodi?Pa ja sam tu, u Japanu, ti nisi. U moru se retko ko kupa i kada je sve u redu, mada je zemlja ostrvo.Nemam nikakve brige da vlasti znaju sta rade. Medijska paznja i histerija je usmerena na periferni dogadjaj, najveci dobitnicu su antinuklearni aktivisti.U ranijim postovima sam pokusavao da podsetim sta se desava i kako vlasti reaguju na pravu nesrecu.Evo jos jedan primer: u Iwate prefecture, tsunami je dosegao skoro 40m uz brdo. To je maltene kao zgrada od 15 spratova. Pogledaj oko sebe pa zamisli talas ledene vode, ne kao casha vode u lice nego solid i tako visok.
borris_ Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 A ti si nesto testirao ili gutas sta sipa sa TV-a?Testirao nisam i ne prosipam cifre kao sto ti radis. Kritikujes ovdje ljude koji kao "gutaju sta sipa TV" a ti nam danima prosipas oficijalne vijesti japanske vlade i Tepco-a koje su po tebi jedine vjerodostojne.
Bustin Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 There's nothing to see here, please move along now. Nothing to see here sir, please move on, thank you!
Ros Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Pa ja sam tu, u Japanu, ti nisi. U moru se retko ko kupa i kada je sve u redu, mada je zemlja ostrvo.pa i to sto kazes.a ni riba se ne jede u japanu.
Yoyogi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Ziveti u Japanu, koji je moj sledeci korak?Posle ove nesrece epskih razmera, znajuci u kojoj zemlji i sa kojim narodom zivim, moj sledeci korak je da nadjem vecu kucu i ostanem ovde na "neodredjeno vreme". Oni se pokazuju svaki dan, kada je sve u redu, sada pogotovo, u nesreci.Mozda ja kada dodje vreme i odem u penziju u Australiju ili Thai ali sumnjam da ce moje dete ikada izgubiti privrzenost Japanu.Videla je (strane) nastavnike koji su se razbezali (koja moralna lekcija?!) i one koji su kao i mi ostali mada smo mogli da odemo.
Yoyogi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 (edited) Testirao nisam i ne prosipam cifre kao sto ti radis. Kritikujes ovdje ljude koji kao "gutaju sta sipa TV" a ti nam danima prosipas oficijalne vijesti japanske vlade i Tepco-a koje su po tebi jedine vjerodostojne.Pa nego sta?Radijaciju svako moze da prati online, nema tu laganja.TEPCO je na terenu, njihovi ljudi su u Fukushima nuklearki, koliko god nespretan, zna vise nego CNN.Koje druge vesti da "prosipam"? Kao B92 izjave one ruske budale ?Da opet podsetim:0 zrtava radijacije u Fukushimi. 0 poginulih.26 hiljada zrtava zemljotresa i pre svega tsunamija. Svi koji su culi uzbunu su pobegli, trenirani da imaju pola sata, mnogi nisu mogli (starci, uglavnom su oni i bili u tim ribarskim mestima).Pa ne znam, hipnotisanima TV-om treba neko otreznjenje da shvate sta se u stvari desilo i sta se radi da se postradalima pomogne.Ako ih uopste boli ona stvar. Edited April 5, 2011 by Yoyogi
Yoyogi Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Zaustavljeno curenje visoko radioaktivne vode.Misli se na ovaj mlaz:Ta voda je visoko radioaktivna i njeno curenje je zaustavljeno, ubrizgavanjem 6,000 litara sodium silikata (vodenog stakla).Voda koju nameravaju da ispumpaju u okean nije ta ista nego iz drugog izvora i nisko radioaktivna.
Recommended Posts