Sunday at 17:045 days Evo šta za sada piše za EKV box-set na Discogsu:Apr 19, 2025The second CD contains just ten songs and not 14 like announced.Apr 20, 2025Yesterday I was notified that new CD with all 14 tracks will be sent to all buyers. I will keep all 3 CD's (2 original and new with 14 tracks).
Wednesday at 07:042 days On 1. 5. 2025. at 7:02, giuseppe said:Sa druge strane, ovo ručno numerisanje kompleta mi je jako lep detalj:Da vidimo čiji je manji😉 Edited Wednesday at 07:042 days by wayfaring stranger
Thursday at 05:391 day 21 hours ago, wayfaring stranger said:Da vidimo čiji je manji😉Aj sad obojica da to zavrtite, a ne ko hipsteri da se bavite "matematikom".Koliko je prošlo od izlaska i niko još na netu ne napisa ništa suvislo o izdanju. (I obavezno da zaključak bude kako nije vredno tih para, da utešite nas što nismo kupili.)
Thursday at 12:421 day 6 hours ago, klimt said:Aj sad obojica da to zavrtite, a ne ko hipsteri da se bavite "matematikom".Koliko je prošlo od izlaska i niko još na netu ne napisa ništa suvislo o izdanju.(I obavezno da zaključak bude kako nije vredno tih para, da utešite nas što nismo kupili.)Box me je čekao u Srbiji, bio samo na proputovanju i pokupio ga. Juče doneo u Germaniju, ali danas i sutra radim pa tek za par dana slusanje. Omoti su kao što je već napisano na nivou boljeg inera. Inače iner je negde prisutan, negde ne, a plastični omoti za vinile kod mene nedostaju na na dva izdanja. Karton za omote i diskove je uradjen od vrste na kojoj se svaki otisak poznaje tako da je i to minus. Nisam imao prva tri vinila koji su i najskuplji pa mi je ovo podnošljiv trošak jer bih više pukao da sam kupovao posebne vinile. Plus čuli smo remastere koji su odlično uradjeni, a i siguran sam da je štampa bolja od originalnih izdanja. Edited Thursday at 12:511 day by wayfaring stranger
8 hours ago8 hr Closing TimeTražio sam Waitsa i prvo nabasao na ovog - zadovoljan sam izborom. Uz svečani ton ovih pesama i njihovu himničnost učini se da bi se stvari opet nekako mogle dovesti u red. Edited 8 hours ago8 hr by Ras
7 hours ago7 hr jutros prvi put posle dugo vremena nabasao na nešto dobro na buvljaku. ovaj lords of the new church me baš obradovao.
6 hours ago6 hr Na japanskom gramofonu, preko japanske igle, japanski bend (ok, sa Englezom producentom)Sadistic Mika Band - Kurofune (1974)
6 hours ago6 hr @wayfaring stranger @klimt Evo konačno se sastavih sa vremenom i detaljnije pregledao i poslušao EKV. U najkraćem, zvukom sam veoma zadovoljan, ali zaista sasvim. Ploče su izuzetno kvalitetno urađene i teške, nije zapuckalo gotovo nijednom na svih 8 LP (znam da ne bi ni trebalo, ali dešava se i češće nego što se misli na potpuno novim pločama). Remaster je dobar, poredio sam zvuk sa pločama koje imam i za koje sam mislio da su u pristojnom stanju, i rezultat je zaprepašćujući, pogotovo npr. na "S vetrom uz lice" - oduvek mi se sviđala ta produkcija, ali izgleda da mi je stara ploča otišla dovraga, jer pored nove zvuči kao da mi je otišla igla, a nije. Dakle, što se tiče audio doživljaja, valjanosti samih vinila (svi su crni), ispravnosti, etiketa na njima (trudili su se da budu verne, uz modernije logoe SOKOJ i one SLO agencije za prava: ocena 5+.Uz osam ploča dolazi i dupli CD sa neobjavljenim i demo materijalom. Upravo preslušavam drugi, prvi još nisam čuo, i primetio sam ono što se već priča okolo, da fale 4 pesme na tom disku i da ih ima 10 umesto odštampane liste od 14. Ali hajde, dešava se (valjda). Slušam "Siguran" demo verziju, i zanimljivo mi je sasvim :)Još dobroga: boks je stvarno solidan, čvrst, a pouzećem su poslali baš odlično spakovano, unutar jake spoljne kutije uz one "smokije" za pakovanje, tako da objektivno nije moglo da se ošteti. S obzirom na cenu, pošteno i hvala na tome. Dobio sam i obećani poster jer sam jedan od prvih xy koji su naručili, stiže van box-a kao poklon i nije ništa posebno.Par negativnih stvari, nisu vredne pomena ali hajde: već sam rekao da bih bio srećniji da su spoljnji omoti malo solidniji, liče na innere luksuznijih izdanja. Svi inneri su verno kopirani, malo je bilo mašenja boje (kod pomenutog "S vetrom uz lice" otišla u ljubičastu...), ali ok. Sve ploče sem dve su došle i sa polietilenskim "gaćama" za sam LP, dok su dve imale papirne - ovo mi je baš nemar, za te pare, i da odmah kažem da su Slovenci zajebali, a ne PGP RTB :) ili je to samo kod mene, uglavnom, "Ekatarina Velika" i "1986" su došle sa papirnim, pa sam ih zamenio za standardne "Mobile Fidelity". Ostale sam ostavio, okidajući svoj OCD. Sad tek vidim da je isto i kod @wayfaring stranger - dakle, štedeli su.Knjiga je jako ukusno dizajnirana, ali je objektivno skromna. Trideset i osam nenumerisanih stranica (nije me mrzelo da brojim! kasnije i zašto). Kvalitetna štampa, gomila neobjavljenih fotografija. Dosta crnih površina na kojima ostaju otisci. Tekstovi oskudni, nažalost, neki i malko trivijalni. Knjiga je dvojezična, srpski i slovenački, što je ok.Sve u svemu, jedina zamerka koju zaista imam je ta preterana cena. Ja sam se bio negde psihički pripremio za oko 250e, ali ovih 100e više stvarno nisam očekivao. Da li vredi? Zavisi koliki ste fan, ali da je antologijsko izdanje, zaista jeste. Zadužbina je uradila neverovatan posao i svaka čast - samo da je moglo da bude tih 100nak evra povoljnije.E sad, neminovno poređenje sa box set-om "Bijelog Dugmeta", koji takođe imam - nisam ga kupio no dobio na poklon, inače nije da sam ih slušao sem kao mala deca. Ali, kad Jugoton lupi kurčinom o sto, pardon my French, onda dobijete:devet LP i jednu singlicu (EKV osam plus 2x CD),čvršće omote (i dalje ne mislim baš iste čvrstine kao originalne ploče) uz reljefnu štampu,polovinu gatefold ploča - ok, EKV u originalu nije niti jedan, pošteno, ali kažem pre svega zbog cene,fasciklu punu raznih memorabilija, poput računa koje je Jugoton plaćao studijima, hotelskih faktura, ulaznica na koncerte, propusnica... onako, jedan pravi raj za fanove - užasno jeftino za napraviti, a baš daje utisak! Plus poster,kutiju koja ima jedan važan dodatak, a to je platnena traka koja se podmetne ispod ploča, da se lakše izvade iz kutije. Sa EKV baš kuburim i plašim se da se može desiti da se oštete omoti, jer zavlačim svoje debele prste između omota i kutije,sve vinile u boji, a poslednja 3 ili 4 su i transluscentni. Nisam siguran da mi se ovo dopada, ali opet, mislim da je skuplje za izradu?knjigu od 196 (!!) strana sa tvrdim povezom, koja jbe keve kako je urađena.Sve ovo je koštalo mislim 150, ili max 180 evra pre 5 godina, dobio sam kao poklon od supruge za Novu godinu. EKV bukvalno duplo više, a za barem trećinu je "siromašnije" - to nije fer, ali eto, nanišanili su ciljnu grupu i šišaju nemilice.Eto, nadam se da nisam udavio. Ali je stvarno bilo uživanje slušajući sve redom! EKV je zaslužio ovako nešto. P.S. Da priznam greh, kupio sam bio dve MASCOM ploče čim su izašle ("Par godina" i "Neko nas posmatra") da se nađu, jer mi je ova prva bila baš loša, a poslednju nisam uspevao nabaviti. I pored groznog omota, "Neko nas posmatra" svira dosta dobro, ali mi je "Par godina" prilična mp3-goes-vinyl katastrofa. A ima i neku smrdibubu na label-u, ne zajebavam se - dizajn iz maj pešn.P.P.S. Opet o Croatia Records, "Angel's Breath" je objektivno urađen kvalitetnije od ovih pojedinačnih EKV izdanja, ali hajde, samostalan je - mada kažu da će ploče iz box-a moći da se kupe i pojedinačno.
5 hours ago5 hr I sad tek kontam da su se Slovenci izgrbavili za inner na prvom albumu - nemam ga originalnog pa nisam znao da postoji i da ima tekstove, a box verzija ne dolazi sa njim. Baš bezveze. "Ekatarina" ni "Live 1986" ih nisu imali ni kad su izašli, nisu ih izmišljali ni sada, to je u redu.