harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 па немам појма о чему ти мислиш да ја пишем Citam ono sto pises. Odgovorio si na Dudin post koji se ticao obrazovanja idejom da je to nesto sto su Rodzer i Rafa bolje savladali i odjednom si samo odlutao u notornu pricu o "Noletu sabanu" kao da se nalazimo u onom poreskom raju od topika dole na SZD. Ne kapiram kakve veze dve psovke koje si nabrojao (od cega si jednu izmislio ali nema veze) imaju sa obrazovanjem, pa sam te zato i pitao.
Afterburner Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Dobro nisam i za to kriva I ja ne razumem cemu ukazivanje na stepen obrazovanja ovde? Pri cemu se kod novaka u komunikaciji sa novinarima uopste ne primecuje ni da je glup, ni da je neinformisan Dok je recimo za rogera godinama kruzila anegdota kako se blamirao po konferencijama jer nema ni minimum opste informisanosti Za to cak ne treba ni skola Al jbg nije on nole, a ne znamo ni koju muziku slusa A znamo, gven stefani eno mu iskace iz loze, to je taj rad, seka aleksic, al iz amerike Ali ipak je nole saban. I da jeste, uuu, jaka stvar. Teskog li greha majku mu. Isto vazi i za ficfirica. Nista manji saban.
Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 тема је била образовање и васпитање, мој став је да недостатак образовања није изговор за шабанско понашање и да су рафа и роџер лекције из васпитања боље усвојили од новака... http://youtu.be/cf9d1AicozA http://youtu.be/geyc1GVwzLU
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jel si ti to praviš lud? Duda je pominjala klasičnu muziku i ovo je bio odgovor. Kao, očekuje se od njega da bude prefinjen pa je klasična muzika poslužila kao ilustracija. Narodnjaci su takođe samo ilustracija. Duda je pomenula klasicnu muziku u tacno odredjenom kontekstu, a kontekst se sastojao od toga koliko bi bila smislena njena licna ocekivanja od neke javne licnosti koja zavise od njenih preferencija.
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 vidi, naširoko su se ispredale priče o janku kao nekom intelektualcu među sportistima, naročito strani novinari vole da ukažeu na to, kao eto, janko čita dostojevskog tetka moje kume je propitivala istog tog janka. predmet - maternji jezik i književnost nije mi namera da sad posipam pepeo po janku (ista je stvar sa manje-više svim vrhunskim sportistima), ali brate, taj nije imao pojma i naravno da mu je ocena poklonjena (kao i ostale, verovatno) naravno, radilo se o vanrednom polaganju i to je osnovna škola u pitanju, mislim 7 ili 8 razred. samo sam htela da kažem da je smešno očekivati od takvih sportista (tj. dece koja su svo svoje vreme podredili uspehu u sportu), neko obrazovanje ja spadam u ljude kojima je i mokranjac na granici slušljivosti, ali da li ja zbog toga treba da očekujem od noleta da sluša isključivo klasiku ? smešno. тема је била образовање и васпитање Hajde budi ljubazan pa mi u njenom postu nadji rec vaspitanje.
Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 dobro sad ako cemo o obrazovanju i vaspitanju tu ima mnogo raznih aspekata koji uticu na sportiste. mladi njegovih godina su na nivou doktorskih studija i iza sebe imaju deceniju dresiranja u nadobijanju sa profesorima i protiv pedagoskog sistema. nije da su gluplji nega sticu samo taj uskogrudi pogled na smer i retko ko (bar do neke 40e) stekne siri pogled na svet. nasuprot sportisti u sportu koji zahteva inteligenciju i pruza mogucnost produbljivanja iste. vidi, naširoko su se ispredale priče o janku kao nekom intelektualcu među sportistima, naročito strani novinari vole da ukažeu na to, kao eto, janko čita dostojevskog tetka moje kume je propitivala istog tog janka. predmet - maternji jezik i književnostnije mi namera da sad posipam pepeo po janku (ista je stvar sa manje-više svim vrhunskim sportistima), ali brate, taj nije imao pojma i naravno da mu je ocena poklonjena (kao i ostale, verovatno)naravno, radilo se o vanrednom polaganju i to je osnovna škola u pitanju, mislim 7 ili 8 razred. samo sam htela da kažem da je smešno očekivati od takvih sportista (tj. dece koja su svo svoje vreme podredili uspehu u sportu), neko obrazovanje ja spadam u ljude kojima je i mokranjac na granici slušljivosti, ali da li ja zbog toga treba da očekujem od noleta da sluša isključivo klasiku ? smešno.
Afterburner Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 (edited) I smesno je uopste sto se o vaspitanju prica u kontekstu sportskih aktivnosti koje su same po sebi stress relief, kako za navijace, tako i za igrace, ali na drugi nacin. Sad ce neko da kaze kako su u gledalistu sve sami filozofi, kako je kamerna atmosfera po utakmicama, mecevima i slicno A ono sve psovac do psovaca! A onda taj isti sedne u direktorsku ili profesorsku stolicu i sutra rukovodi ili predaje. Druga stvar postoje temperamenti. To da li je neko vaspitan se tesko moze spoznati u adrenalinom obojenoj situaciji. Edited July 14, 2014 by Afterburner
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Shvatam da je na ovom forumu milion puta pomenuta rec vaspitanje na raznim topicima ali ti si odgovorio na jedan u kojem te reci nema.
Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 то се зове надовезивање на дискусију, а ово се зове одјављивање са исте
duda Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 какве везе има његова оцена из 7. разреда основне са тим да ли је читао достојевског или не не треба тражити класично образовање (основна-средња-факс), али то су људи који имају довољно новца да ангажују људе који ће их научити како треба причати, облачити се и понашати у јавности, па те "није учио школе" приче и не пију воду... неки те лекције савладају боље (нпр. роџер или рафа) неки лошије (нпр. новак) izvini, ali ne može se biti obrazovan ako preskačeš osnovno obrazovanje mislim, može ali da glumataš nešto na kzš, ali govorimo o istinskom obrazovanju valjda ali nebitno, moja poenta je bila da to od sportista ni ne očekujem i da ću im oprostiti nešto što nekim drugima i ne bih a ovo drugo što tvrdiš, pa sada mi je jasno da ti tenis ni ne pratiš savršeni rođa se mnogo puta izblamirao za sve pare a glede opšte informisanosti, ne čak ni obrazovanja, to je viša kategorija novak i ana su onomad (jedan w je bio u pitanju) kao klinci stigli da idu na koncerte (live aid 8 je bio u pitanju) a rođa nije imao pojma da se nešto uopšte dešava a ceo svet je tada brujao o tome onda su ga novinari pitali da li zna ko je ser bob geldof nije imao pojma, naravno, štoće njemu to u njegovoj veličanskoj samodovoljnosti
Ravanelli Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 nego, je l' feđa nekada na nekom od švajcarskih oficijalnih jezika poručio publici da "ližu kurac"? mislim dok god upoređujemo, pa da vidim i to?
Afterburner Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Nije publici, al je uvalio svojima ( svajcarcima) mnogo puta, na finjaka Ajde bre ne sprdaj se
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jos par teoreticara i dunsterski desant na tenis moze da pocne.
duda Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Neću više da učestvujem u ovoj raspravi. Ne sme čovek da napiše da mu se Đoković kao ličnost ne dopada, a da ga ne diskvalifikujete. Sad mi je jasno žašto oni sa četničkog topika ne zalaze ovde. pa nemoj ni ti da preteruješ to da li se novak kao ličnost nekome dopada ili ne, to je potpuno lična stvar svakoga od nas a na četnilkom topiku je novak kriv za ekonomsku krizu, poplave, propast morala, tornada, nestale avione etc mislim, to je hejterski topik, nećemo valjda uzimati za relevantno to što se tamo piše
Recommended Posts