Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 vidi, naširoko su se ispredale priče o janku kao nekom intelektualcu među sportistima, naročito strani novinari vole da ukažeu na to, kao eto, janko čita dostojevskog tetka moje kume je propitivala istog tog janka. predmet - maternji jezik i književnost nije mi namera da sad posipam pepeo po janku (ista je stvar sa manje-više svim vrhunskim sportistima), ali brate, taj nije imao pojma i naravno da mu je ocena poklonjena (kao i ostale, verovatno) naravno, radilo se o vanrednom polaganju i to je osnovna škola u pitanju, mislim 7 ili 8 razred. какве везе има његова оцена из 7. разреда основне са тим да ли је читао достојевског или не samo sam htela da kažem da je smešno očekivati od takvih sportista (tj. dece koja su svo svoje vreme podredili uspehu u sportu), neko obrazovanje не треба тражити класично образовање (основна-средња-факс), али то су људи који имају довољно новца да ангажују људе који ће их научити како треба причати, облачити се и понашати у јавности, па те "није учио школе" приче и не пију воду... неки те лекције савладају боље (нпр. роџер или рафа) неки лошије (нпр. новак)
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 какве везе има његова оцена из 7. разреда основне са тим да ли је читао достојевског или не не треба тражити класично образовање (основна-средња-факс), али то су људи који имају довољно новца да ангажују људе који ће их научити како треба причати, облачити се и понашати у јавности, па те "није учио школе" приче и не пију воду... неки те лекције савладају боље (нпр. роџер или рафа) неки лошије (нпр. новак) Da, Rafa je to do jaja savladao. Novak je ubedljivo najdalji put presao od Srdjana Djokovica do opustenog razgovora sa princem Vilijamom. Ponekad se pitam citate li vi ista od teniske stampe ili ste resili do kraja zivota da istrajavate u sopstvenim predrasudama. Novak se samo stranih jezika naucio za pet igraca.
April Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 samo konstatujemo da je šaban koji sluša narodnjake Sama intonacija ove rečenice te već diskvalifikuje za ozbiljnu diskusiju. Ovakva konstrukcija ne prolazi ni na sportu za decu. неки те лекције савладају боље (нпр. роџер или рафа) неки лошије (нпр. новак) O da, Rafa u svom bijem-ženu autfitu, sve sa naglaskom na čupanje gaća iz rektuma. U redu je, zatvaramo za danas.
Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 O da, Rafa u svom bijem-ženu autfitu, sve sa naglaskom na čupanje gaća iz rektuma.
Mil@n Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 неки те лекције савладају боље (нпр. роџер или рафа) неки лошије (нпр. новак) Jbt, reci da se šališ...
kralj Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 (edited) Daj, druze, gledam Federera jos otkad se pojavio kao buntovni klinac, pratim sve njegove metamorfoze u javnosti i nema trika da mozes bilo koga da ubedis da je covek skroman. Naravno da nije i ne treba da bude, postigao je toliko u karijeri da sebi moze da priusti koliko god hoce neskromnosti. Te price tipa "jednom je neki novinar, bla, bla,..." ne znace apsolutno nista, o svakom se moze naci po jedna prica da bi se dokazalo bilo sta. Rodzer je porodican covek koji zivi vrlo povuceno i vecina prica o njemu koja kola po javnosti je cisti konstrukt. Ne verujem da mnogo ljudi zna kakav on tacno karakter ima, samo se ponesto moze naslutiti iz konteksta ako ga gledas dugo pa posle nekoliko godina skrpis ponesto iz situacija kad iz njega probije nesto sto nije pedantno skockana slika za javnost. Uzgred, ne mislim ni da je Novak onakav kakvim se obicno predstavlja u javnosti. On ima neke crte u karakteru koje prilicno vesto krije u javnosti i najcesce mu pobegnu u odnosu prema publici kad je pod stresom. Ovo sto je izjavio posle finala "hvala sto si pustio da te pobedim" je uzvracanje Rodzeru na "ne znam ni kako sam stigao do petog seta" i nista vise. Pustio on mene, pustio ja njega. Nije tesko biti fin. Nije jedna, nego gotovo sva svedočanstva o Federeru u ogromnom procentu su na liniji tog utiska (govorim naravno o skromnosti iz perspektive šampiona, ne mislim na to da pocrveni kad se upoznaje sa devojkama). ;) To je, pravo da ti kažem i moj utisak (iako on uopšte nije merodavan u odnosu na utiske ovih koji igraju protiv njega, koji ga intervjuišu, ili ga na bilo koji drugi način neposredno poznaju). Meni se čini da on u svojoj slavi uopšte ne uživa i da mu je uglavnom neprijatno kada mu se ukazuje poštovanje. Možda je to i konstrukcija da bi se zaslužio imidž koji privlači sponzore, u to ne mogu da budem siguran, ali sam siguran da bi takvu konstrukciju lakše bilo detektovati sa pozicije protivnika ili novinara, nego praćenjem TV-a sa bezbedne distance. O snobovskoj aroganciji koja se ovde hronično učitava, ja nigde drugde nisam čitao. Eventualno bih Vujčina u takvoj nekoj literalnoj misiji mogao da zamislim. Sa poslednjim pasusom se u potpunosti slažem. Nije postojao nijedan jedini razlog da Novak Rodžeru ne uzvrati za priznanje koje mu je dao. Sve drugo bi bilo ružno. Edited July 14, 2014 by kralj
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Nije jedna, nego gotovo sva svedočanstva o Federeru u ogromnom procentu su na liniji tog utiska (govorim naravno o skromnosti iz perspektive šampiona, ne mislim na to da pocrveni kad se upoznaje sa devojkama). ;) To je, pravo da ti kažem i moj utisak (iako on uopšte nije merodavan u odnosu na utiske ovih koji igraju protiv njega, koji ga intervjuišu, ili ga na bilo koji drugi način neposredno poznaju). Meni se čini da on u svojoj slavi uopšte ne uživa i da mu je uglavnom neprijatno kada mu se ukazuje poštovanje. Možda je to i konstrukcija da bi se zaslužio imidž koji privlači sponzore, u to ne mogu da budem siguran, ali sam siguran da bi takvu konstrukciju lakše bilo detektovati sa pozicije protivnika ili novinara, nego praćenjem TV-a sa bezbedne distance. O snobovskoj aroganciji koja se ovde hronično učitava, ja nigde drugde nisam čitao. Eventualno bih Vujčina u takvoj nekoj literalnoj misiji mogao da zamislim. Sa poslednjim pasusom se u potpunosti slažem. Nije postojao nijedan jedini razlog da Novak Rodžeru ne uzvrati za priznanje koje mu je dao. Sve drugo bi bilo ružno. Covek je pre nekoliko dana na jedno novinarsko pitanje na KZS posle finala izjavio da eto dolaze mladi igraci i da je to u redu jer nijedan teniser nije veci od tenisa. misleci na sebe. Bezbroj puta je komentarisao igre drugih igraca, cak i pezorativno, rado ucestvovao u diskusijama o svojim naslednicima i slicno. To je sve vrlo pouzdan pokazatelj izvesne arogancije. Federer je svakakav ali nije skroman covek sto se njegovih javnih nastupa tice, to se vidi bukvalno iz aviona. Pri cemu ja i ne mislim da on treba ili mora da bude skroman, niti mu zameram sto nije skroman, samo kazem da to nije karakteristika licnosti koju ima. Obicno se rasprave kad je skromnost u pitanju vode oko Nadala, u smislu da li je ta njegova skromnost koju cesto pokazuje autenticna ili nije, za Federera prvi put sad od tebe cujem da neko tvrdi da je skroman. Sve ovo, naravno, vazi iskljucivo za sliku koju odaju od sebe u javnosti. Nemam blagoga pojma kakav je ko od njih privatno, niti me nesto posebno zanima. Ono sto me zanima je ono sto pokazuju na terenu.
Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jbt, reci da se šališ... наравно да се не шалим, рафа и роџер за почетак нису поручивали публици да им лиже курац или се дерњали на терену како је противник курац бре јачи, а ако је једини аргумент за рафин шабанлук чупање шорца из дупета или што игра у мајици без рукава онда јебига
189- Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 (edited) ma samo procitati ili pogledati intervju sa rodjerom kad izgubi. stalno potencira na to da je on odigrao lose ili 'mogao sam pobediti' a ne da je protivnik odigrao dobro i uopste bio bolji i zasluzeno pobedio. edit: ali zato federer moze da dobacuje protivnickom boxu da ucute... Edited July 14, 2014 by 189-
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 наравно да се не шалим, рафа и роџер за почетак нису поручивали публици да им лиже курац или се дерњали на терену како је противник курац бре јачи, а ако је једини аргумент за рафин шабанлук чупање шорца из дупета или што игра у мајици без рукава онда јебига Kakve to veze ima sa obrazovanjem, majke ti?
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 немам појма Zasto onda pises o stvarima o kojima kazes da nemas pojma?
Dionysos Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Zasto onda pises o stvarima o kojima kazes da nemas pojma? па немам појма о чему ти мислиш да ја пишем
Heaviside Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Sama intonacija ove rečenice te već diskvalifikuje za ozbiljnu diskusiju. Ovakva konstrukcija ne prolazi ni na sportu Jel si ti to praviš lud? Duda je pominjala klasičnu muziku i ovo je bio odgovor. Kao, očekuje se od njega da bude prefinjen pa je klasična muzika poslužila kao ilustracija. Narodnjaci su takođe samo ilustracija. Pošto si bukvalista, poenta je da niko od njega ne očekuje intelektualnu uzvišenost i dobar ukus, već se samo konstatuje da to nije slučaj. Znači, kada se slažete sa poentom onda je sve samo stilska figura, a kada ne, onda su to stereotipi. Neću više da učestvujem u ovoj raspravi. Ne sme čovek da napiše da mu se Đoković kao ličnost ne dopada, a da ga ne diskvalifikujete. Sad mi je jasno žašto oni sa četničkog topika ne zalaze ovde.
Recommended Posts