189- Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 meni je zasmetalo i u govoru nakon finala kako i koliko je novak hvalio rodjera. prvih dva minuta samo o njemu pricao...kao da se pravdao i izvinjavao publici i svima na svetu da je pobedio.
mlatko Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Pa dozvolio mu je jer nije odservirao ni jedan prvi servis u tom zadnjem gejmu. Sad nije mu zameriti Noli sto tako gleda situaciju Pobedjenoga, sto zbog respekta sto bez lazne ironije. Samo je u momentu bio iskren.
kralj Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Pa dozvolio mu je jer nije odservirao ni jedan prvi servis u tom zadnjem gejmu. Sad nije mu zameriti Noli sto tako gleda situaciju Pobedjenoga, sto zbog respekta sto bez lazne ironije. Samo je u momentu bio iskren. Da ali šta on zna pa da može da bude iskren. Šta znaju i igrači koji ga zbog odnosa prema igri 10 godina proglašavaju za fer-plej laureata, šta znaju bivši igrači koji se utrkuju da izraze zadovoljstvo što im je baš Federer srušio rekord, šta znaju novinari kojima je davao više stotina intervjua i koji govore da je čovek pravi sportista, skroman i dostojanstven. Šta uostalom zna publika u svakoj zemlji sveta izuzev Srbije u kojoj je omiljeniji od našeg Đokovića. Federer je svoj status zaradio najpoštenije moguće. Bez skandala, bez vansportskih aktivnosti na terenu i van njega, samo kroz pobedu, način igre i stil kojim je kroz sve to prolazio.
kralj Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Da, i loše se oblači. Fali mu samo Pjer u ovoj torbi.
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Da ali šta on zna pa da može da bude iskren. Šta znaju i igrači koji ga zbog odnosa prema igri 10 godina proglašavaju za fer-plej laureata, šta znaju bivši igrači koji se utrkuju da izraze zadovoljstvo što im je baš Federer srušio rekord, šta znaju novinari kojima je davao više stotina intervjua i koji govore da je čovek pravi sportista, skroman i dostojanstven. Šta uostalom zna publika u svakoj zemlji sveta izuzev Srbije u kojoj je omiljeniji od našeg Đokovića. Federer je svoj status zaradio najpoštenije moguće. Bez skandala, bez vansportskih aktivnosti na terenu i van njega, samo kroz pobedu, način igre i stil kojim je kroz sve to prolazio. Od tolike gomile realno pozitivnih stvari koje se mogu reci za Federera ti bas nadje ove dve koje mu se bas nikako ne mogu pripisati.
April Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Samo da plusjedanujem Burnerkin uvodni post. Usvojena PPP distinkcija Novak teniser - Novak šoumen mi se nimalo ne dopada, jer je u svojim izjavama i nastupima nakon mečeva uvek bio odmereniji od turbo RF i njegovih patetičnih poraza koji traju, evo već četvrtu sezonu. Jedan put su suze ostavljene tinejdžerke, drugi put knedla u grlu, a o napadnom ignorisanju mladog Novaka bolje i da ne počinjem. Pri tome, Novak je apsolutni vitez, šampion fer pleja koji nikad nema dilemu da li da izgubi poen ako primeti grešku sudije i ne kalkuliše s tim. Problem odnosa publike prema istočnoevropskim teniserima(sledstveno, i sponzora) ne počinje sa Đokovićem, već traje od vremena Martine Navratilove i Ivana Lendla, ali to smo već komentarisali pre početka Vimbldona, tako da se ne bih ponovo zavlačio u diskusiju. Uz sve Novakove failove, od dočeka sa Tap 011 do fejk Maše, još uvek mislim da je prozivka za nekakvu šabaniju ne preterana, nego glupa do bola. Za jedno dete devedesetih, on se u svojoj ulozi odlično snalazi i ponaša sasvim pristojno.
kralj Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Od tolike gomile realno pozitivnih stvari koje se mogu reci za Federera ti bas nadje ove dve koje mu se bas nikako ne mogu pripisati. Nisam ja. To je uradio jedan od najpoznatijih teniskih novinara u nekom dokumentarcu koji se davao na Sport klubu. Ispričao je i za neki slučaj kada je kasnio na intervju sa Federerom skoro tri sata, ovaj ga sačekao i odgovarao mu na pitanja do posle ponoći, iako je sutradan imao meč.
duda Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 meni je zasmetalo i u govoru nakon finala kako i koliko je novak hvalio rodjera. prvih dva minuta samo o njemu pricao...kao da se pravdao i izvinjavao publici i svima na svetu da je pobedio. ma da, o tom govoru i pričam uglavnom ali federer skroman :o nakon početnog šoka ostaje samo i on čak nije ni lažno skroman, što je kod mene zapravo + a svima ovima što očekuju da mlad čovek (koji je sa 4 godine života ,znači pre bilo kakve škole) usmeren u sport i kome je škola bila sporedna stvar u životu, nastupa i zvuči kao da ima tri phd-a, nemam šta drugo da kažem nego samo da poručim da se malo osvrnu oko sebe i probaju da uoče koliko je obrazovana i kako je kulturološki profilisana prosečna mladež tih godina
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Nisam ja. To je uradio jedan od najpoznatijih teniskih novinara u nekom dokumentarcu koji se davao na Sport klubu. Ispričao je i za neki slučaj kada je kasnio na intervju sa Federerom skoro tri sata, ovaj ga sačekao i odgovarao mu na pitanja do posle ponoći, iako je sutradan imao meč. Daj, druze, gledam Federera jos otkad se pojavio kao buntovni klinac, pratim sve njegove metamorfoze u javnosti i nema trika da mozes bilo koga da ubedis da je covek skroman. Naravno da nije i ne treba da bude, postigao je toliko u karijeri da sebi moze da priusti koliko god hoce neskromnosti. Te price tipa "jednom je neki novinar, bla, bla,..." ne znace apsolutno nista, o svakom se moze naci po jedna prica da bi se dokazalo bilo sta. Rodzer je porodican covek koji zivi vrlo povuceno i vecina prica o njemu koja kola po javnosti je cisti konstrukt. Ne verujem da mnogo ljudi zna kakav on tacno karakter ima, samo se ponesto moze naslutiti iz konteksta ako ga gledas dugo pa posle nekoliko godina skrpis ponesto iz situacija kad iz njega probije nesto sto nije pedantno skockana slika za javnost. Uzgred, ne mislim ni da je Novak onakav kakvim se obicno predstavlja u javnosti. On ima neke crte u karakteru koje prilicno vesto krije u javnosti i najcesce mu pobegnu u odnosu prema publici kad je pod stresom. Ovo sto je izjavio posle finala "hvala sto si pustio da te pobedim" je uzvracanje Rodzeru na "ne znam ni kako sam stigao do petog seta" i nista vise. Pustio on mene, pustio ja njega. Nije tesko biti fin.
mlatko Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 ma da, o tom govoru i pričam uglavnom ali federer skroman :o nakon početnog šoka ostaje samo i on čak nije ni lažno skroman, što je kod mene zapravo + a svima ovima što očekuju da mlad čovek (koji je sa 4 godine života ,znači pre bilo kakve škole) usmeren u sport i kome je škola bila sporedna stvar u životu, nastupa i zvuči kao da ima tri phd-a, nemam šta drugo da kažem nego samo da poručim da se malo osvrnu oko sebe i probaju da uoče koliko je obrazovana i kako je kulturološki profilisana prosečna mladež tih godina dobro sad ako cemo o obrazovanju i vaspitanju tu ima mnogo raznih aspekata koji uticu na sportiste. mladi njegovih godina su na nivou doktorskih studija i iza sebe imaju deceniju dresiranja u nadobijanju sa profesorima i protiv pedagoskog sistema. nije da su gluplji nega sticu samo taj uskogrudi pogled na smer i retko ko (bar do neke 40e) stekne siri pogled na svet. nasuprot sportisti u sportu koji zahteva inteligenciju i pruza mogucnost produbljivanja iste.
duda Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 (edited) dobro sad ako cemo o obrazovanju i vaspitanju tu ima mnogo raznih aspekata koji uticu na sportiste. mladi njegovih godina su na nivou doktorskih studija i iza sebe imaju deceniju dresiranja u nadobijanju sa profesorima i protiv pedagoskog sistema. nije da su gluplji nega sticu samo taj uskogrudi pogled na smer i retko ko (bar do neke 40e) stekne siri pogled na svet. nasuprot sportisti u sportu koji zahteva inteligenciju i pruza mogucnost produbljivanja iste. vidi, naširoko su se ispredale priče o janku kao nekom intelektualcu među sportistima, naročito strani novinari vole da ukažeu na to, kao eto, janko čita dostojevskog tetka moje kume je propitivala istog tog janka. predmet - maternji jezik i književnost nije mi namera da sad posipam pepeo po janku (ista je stvar sa manje-više svim vrhunskim sportistima), ali brate, taj nije imao pojma i naravno da mu je ocena poklonjena (kao i ostale, verovatno) naravno, radilo se o vanrednom polaganju i to je osnovna škola u pitanju, mislim 7 ili 8 razred. samo sam htela da kažem da je smešno očekivati od takvih sportista (tj. dece koja su svo svoje vreme podredili uspehu u sportu), neko obrazovanje ja spadam u ljude kojima je i mokranjac na granici slušljivosti, ali da li ja zbog toga treba da očekujem od noleta da sluša isključivo klasiku ? smešno. Edited July 14, 2014 by dùda
Кристофер Лумумбо Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 ja spadam u ljude kojima je i mokranjac na granici slušljivosti, ali da li ja zbog toga treba da očekujem od noleta da sluša isključivo klasiku ? smešno. zato nije legenda, kao mamba npr.
Heaviside Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Niko ne očekuje od njega da sluša klasiku, samo konstatujemo da je šaban koji sluša narodnjake. Slažem se da to u svetu profi sporta nije neubičajeno, olakšavajuće okolnosti postoje, ali je i dalje šaban kao veliki broj profi sportista. Takođe, postoji i nešto između slušanja klasike i aristokratskog ponašanja i slušanja narodnjaka i striptiza. Ne vidim šta je čudno u odvajanju Novaka tenisera i Novaka šoumena. Da li ako je neko uspešan u svojoj profesiji to znači da je automatski duhovit, produhovljen itd?
harper lee Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Niko ne očekuje od njega da sluša klasiku, samo konstatujemo da je šaban koji sluša narodnjake. Slažem se da to u svetu profi sporta nije neubičajeno, olakšavajuće okolnosti postoje, ali je i dalje šaban kao veliki broj profi sportista. Takođe, postoji i nešto između slušanja klasike i aristokratskog ponašanja i slušanja narodnjaka i striptiza. Ne vidim šta je čudno u odvajanju Novaka tenisera i Novaka šoumena. Da li ako je neko uspešan u svojoj profesiji to znači da je automatski duhovit, produhovljen itd? Nista. To i treba da stoji odvojeno. Koja korist od toga da se ovde pise o necijem sabanizmu od strane nekoga ko ljude proglasava sabanima zato sto slusaju narodnjake? To je prosto gomilanje stereotipova pa ko sta zakaci.
Recommended Posts