Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

Jao, koliko lupetanja. Poredi se karijera federera koji je covek svoj peak imao u sasvim drugoj eri, u ovoj jeste u vrhu ali ne moze vec cetiri godine da opepeli slem, moze, uzeo jedan u zadnjih 5 godina.

Ne zato sto je star nego zato sto su to realne mogucnosti sada. On je cak mnoge stvari u poslednjih par godina unapredio. Mnogo vise nego sto je opao kvalitet drugih. Igraju neki bolji tenis od njega, sta ces, zato crkavaju po meridijanima snobovi. Sport evoluira, djokovic i nadal nisu hjuit i rodik, ne ide to tako lako.

Ili kad krenu ode i epovi rivalstvu nadala i federera. Pa mene bi bilo sramota da sam federer da nas porede uopste kad gubim cim ga vidim. To sta je on osvojio mimo njega treba mimo i da ostane.

Poredite igrace razlicitih generacija. Ako gledate papir, sacekajte da svi zavrse karijere pa onda mrsomudite. Najjaci su mi ovi sto kenjaju po djokovicu i nadalu na konto federera koji je 7 godina stariji i igrao je tenis dok su ovi razmisljali da li da batale. Ili ovi sto tvrde da su kriterijumi prosecnog stranog navijaca toliko cisti i sterilni, da eto nema veze necije poreklo i jos po nesto kao da je prosecan navijac ikad bio reper za stvarne vrednosti. Nego je do aure na terenu? Pominje se Safin kao kontrateg djokovicu. Pa Safinu bi nicice padale ribe sirom sveta taman da je u rangu Hrbatija na terenu, a verovatno bi pali i neki muskarci, nije iskljuceno..I na kraju krajeva, ne radi se o ljubavi prema nekom igracu, vec o postovanju. Pa da li je djokovic nekome ruzan, snishodljiv ili nesto trece ne treba da utice na procenu njegovog umeca na terenu. Psihologija navijaca koji bali za federerovim propustenim xy slemom se ovde smatra naprednim stanjem svesti. Budbogsnama.

I ona prica da je federer ovde bio totem do pojave novaka... se koristi kao referenca danasnje neobjektivnosti od kada je u jednacinu usao novak. Suzu cu pustiti.

Svaka ti je na mestu.

Za podatak da je Federer bio voljen u Srbiji do pojave Đokovića ne znam. Znam da ga ja nikad nisam gotivila, a potpuno mi se smučio onda kada je pobedio na Vimbldonu pa se presvukao u beli smoking da primi pehar, a sve babe u publici doživele orgazam.

Posted

Jao, koliko lupetanja. Poredi se karijera federera koji je covek svoj peak imao u sasvim drugoj eri, u ovoj jeste u vrhu ali ne moze vec cetiri godine da opepeli slem, moze, uzeo jedan u zadnjih 5 godina.

Ne zato sto je star nego zato sto su to realne mogucnosti sada. On je cak mnoge stvari u poslednjih par godina unapredio.

Samo četiri igrača u istoriji su osvojili 2 ili više slemova posle 30-te godine, pa nije ni Federer izuzetak, da je slučajno uzeo sad Vimbldon bio bi najstariji igrač u istoriji koji to uradio. Još samo fali da si rekla da igra bolje sad nego pre 6-7 godina :)

Posted (edited)

Pa cekaj, da li je on najbolji ikad ili nije

Kako sad to on potpada pod stroj, a selektivno i po potrebi je kategorija za sebe

I igra bolje, nego sta

Logican sled dogadjaja je da te bolji od tebe vuku napred. Nego ce rodik da ga motivise.

Popravio kretnju, popravio servis, istina oslabio mu malo fh, ali boze moj, ne moze sve

I cemu pominjanje istorije kada su ti iz istorije rekreativci za nivo fizickih napora danas u tenisu

Edited by Afterburner
Posted

ма јашта очекује се да пикује око 37. године  :lolol:

Posted

On je svoj pik sto se titula tice imao

Granice se pomeraju, to samo ne vidi onaj ko nece da vidi

Nema vise igraca koji mogu sa 23 da tek tako osvoje slem

A ocigledno i smatrate da muskarac sa 33 je za staro gvozdje

Onda ipak u svoje ime govorite :lol:

Posted

ма јашта очекује се да пикује око 37. године  :lolol:

potpuno je jasno da je do 30. igrao tenis prakticno rekreativno i da mu je to bilo dovoljno jer je igra bila tek u povoju.

Posted (edited)

Pa cekaj, da li je on najbolji ikad ili nije

Kako sad to on potpada pod stroj, a selektivno i po potrebi je kategorija za sebe

I igra bolje, nego sta

Logican sled dogadjaja je da te bolji od tebe vuku napred. Nego ce rodik da ga motivise.

Popravio kretnju, popravio servis, istina oslabio mu malo fh, ali boze moj, ne moze sve

I cemu pominjanje istorije kada su ti iz istorije rekreativci za nivo fizickih napora danas u tenisu

Oslabio mu malo fh, pa to mu je #1 udarac, kao kad bi rekao Nadal ne udara spin kao nekad, ali inače super igra :) Kretanje teško da je mogao popraviti, sigurno da nije u 33 brži na terenu, može biti samo sporiji. Ti "rekreativci" što ih spominješ su igrali 5 setova na mastersima, igrali i singl i dubl. Obaška koliko treba eksplozivnosti da bi se igrao pravi S&V. Koliko lupetanja što neko reče malopre :P

Edited by Time Crisis
Posted

Pa ako je karikiranje i ucitavanje ono sto vas cini srecnim, onda apsolutno. Mada i nema drugog nacina za diskusiju ovde, cast izuzecima. Oduzeti nekome mogucnost da urinira po djokovicu ne bi li se kulturoloski prividno uzdigao iz zabokrecine u kojoj je je uvek bio najjeftiniji nacin samozalecenja iliti samozavaranja.

Posted

Nema vise igraca koji mogu sa 23 da tek tako osvoje slem

нема их... док се сутра не појави клинац који ће са 19 узети вимблдон

A ocigledno i smatrate da muskarac sa 33 je za staro gvozdje

тенисер, спортиста... не мора да буде за старо гвожђе, али зар стварно треба расправљати да ли је федерер бољи играч био са 26 или 33 године, мислим капирам мотивацију, показати да ђоковић не само да је у роџеровом рангу него вероватно и бољи, али представљати ову победу на вимблдону као победу над федерером у прајму је ипак прилична акробација

Posted (edited)

Time crisis, cuj najbolji udarac. Odavno je jasno da su najbolji sampioni ove ogre morali da budu kompletni igraci, pa koliko je bitan jedan fh, bitan je servis, a najbitnija od svega je kretnja. Novak je igrac koji je u naponu snage pa mu udarci varijaju vise nego sto su federeru ikad, ne sprdaj se molim te. I ne svodi vremenski interval o kome pricamo na okvire od par godine, a sve vreme se gadjate terminima tipa " istorija". Tako da manje selektivnog pamcenja, vise objektivnosti, da ne bi bilo pomenutog lupetanja.

Edited by Afterburner
Posted (edited)

нема их... док се сутра не појави клинац који ће са 19 узети вимблдон тенисер, спортиста... не мора да буде за старо гвожђе, али зар стварно треба расправљати да ли је федерер бољи играч био са 26 или 33 године, мислим капирам мотивацију, показати да ђоковић не само да је у роџеровом рангу него вероватно и бољи, али представљати ову победу на вимблдону као победу над федерером у прајму је ипак прилична акробација

Mnogo ti mislis a sve nesto pogresno

Cuj motivacija pokazati da je djokovic najbolji? Djokovic trenutno jeste najbolji, imas problem sa tim? Sa tom CINJENICOM. Da li je najbolji ikad? Ko je to tvrdio? Cemu potreba za ucitavanjem? A! Znam.

Teniski kriticari su ti koji su ovaj mec nazvali jednim od najkvalitetnijih meceva ikad, te molim te, protesno pismo uputi na pravu adresu. Ili zelis da kazes da je federerovo izdanje na ovom turniru sramno? Ne secam se kad je zadnji put bolje igrao.

Edited by Afterburner
Posted

Mislim da je teško osporiti da su najbolje godine, kvalitativno, u novijoj istoriji tenisa bile 2008-11. A kako je krenulo, vrlo lako se može dogoditi da ono što su za Federera bili Rodik, Hjuit i Ferero, za Novaka i Nadala budu Dimitrov, Raonić i Nišikori.

Posted (edited)

Ne sporim

Ostaje da se vidi

A i oni ce, tada, nabiti jos 10 slemova u dupe, pa da menjaju "istoriju"

Da dodam samo, sa tom razlikom sto su djokovic i nadal osvajali slemove sakom i kapom u eri Najveceg

Ta mala sitnica

Edited by Afterburner