Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

dugo su bili 1. i 2. teniseri sveta pa su se jedino u finalu mogli sastati. na sljaci federer jedva stizao do finala na hardu obrnuto. plus, tu su jos bili novak i andy da izbace jednog od ove dvojice.

nadal - djokovic je svakako mnogo veci (najveci) rivaltet u tenisu.

Posted

Ma, nije bilo ni do 2010. godine ni od 2010. godine. Rafa se noktima i zubima drzao sljake godinama i nije uspevao nista na drugim podlogama, kad je krenuo da uspeva onda je mlatio Federera gde je stigao. Bukvalno jedini mec koji pamtim da je bio antologijski je bio taj njihov mec u Vimbldonu 2008. godine. Sta je uzrok tome da oni nikad nisu razvili toe to toe rivalitet nije ni bitno za ovu raspravu, cinjenica je da je taj rivalitet jednostavno naduvan i da takmicarski nije bio ni blizu onoga koliko je promovisan medijski. Potpuno fake prica. Mogu da nabrojim ovako iz glave bar cetiri-pet rivaliteta koji su bili neuporedivo sadrzajniji i zanimljiviji od njihovog.

Kako god od 2000-2010 nisi imao većeg rivaliteta, ni blizu.

Posted

Kako god od 2000-2010 nisi imao većeg rivaliteta, ni blizu.

E, jebi ga sad, ode najveci rivalitet u istoriji tenisa na 10 godina. Dobro nisi napisao da je ovo najveci rivalitet u tenisu izmedju maja i jula 2008.

Posted

E, jebi ga sad, ode najveci rivalitet u istoriji tenisa na 10 godina. Dobro nisi napisao da je ovo najveci rivalitet u tenisu izmedju maja i jula 2008.

Bio sam velikodušan :) Realno za neki veći rivalitet verovatno bi se morao vratiti u 80-te.

Posted

Bio sam velikodušan :) Realno za neki veći rivalitet verovatno bi se morao vratiti u 80-te.

Ne bas. Taj famozni rivalitet je u sendvicu izmedju rivaliteta Samprasa i Agasija i rivaliteta Rafe i Novaka. Oba ga siju za klasu.

Posted

ривалство федерера и надала је више базирано на броју гренд слемова него међусобним дуелима, где је углавном надал био успешнији, надал и ђоковић имају интересантније и неизвесније мечеве, али ђоковић добрано заостаје за надалом по титулама, па то ривалство не привлачи толико пажње, можда би привлачило да ђоковић има бољи међусобни скор, па да има озбиљнијег повода расправи ко је од њих бољи, као што је то и било у току 2011. кад је новак везао неких 6 узастопних победа над надалом

Pitanje je poimanja. Velika većina reakcija je bila pozitivna, koliko se sećam, mislim na igrače koje je imitirao, mislim da je samo Federer pizdeo. Ne verujem ni da je Rodik pizdeo, on ga je mrzeo zato što ga je drao. Nisi stend ap komičar ako se zajebavaš i uradiš nekada nešto van redovnog protokola. 

није федерер пиздео, то је само како српска јавност воли то да перцепира, јер јелте федерер мрзи ђоковића и завиди му, човек је само прокоментарисао да то није примерено понашање врхунског тенисера, бар колико се ја сећам те приче, а такве су углавном и биле реакције осталих из тениског света, ван јутјуб и блиц коментара тј., а ни родик ни остали нису рекли да су одушевљени, више су били у фазону, не смета ми, свака будала има своје весеље

Posted

ривалство федерера и надала је више базирано на броју гренд слемова него међусобним дуелима, где је углавном надал био успешнији

To onda nije rivalstvo na terenu vec u statistici. Ali to onda nije nikakvo rivalstvo za gledanje meceva, jer po tom osnovu mozes da uspostavis rivalstvo i izmedju Mekinroa i Djokovica (imaju obojica po 7 GS titula) iako nikada jedan s drugim nisu odigrali takmicarski mec.

Posted

имаш ових дана на мтф-у активан топик - ко је већи тенисер ђоковић или виландер :) разлика је што се федерер и надал надмећу у исто време па је као узбудљивије и књига није још затворена ни за једног још покушавају обојица да освајају титуле, али на терену је 23-10 за надала, тешко да се ту може створити нека већа тензија, узбуђење, ко ће победити атмосфера пред њихове дуеле

Posted (edited)

Jao, koliko lupetanja. Poredi se karijera federera koji je covek svoj peak imao u sasvim drugoj eri, u ovoj jeste u vrhu ali ne moze vec cetiri godine da opepeli slem, moze, uzeo jedan u zadnjih 5 godina.

Ne zato sto je star nego zato sto su to realne mogucnosti sada. On je cak mnoge stvari u poslednjih par godina unapredio. Mnogo vise nego sto je opao kvalitet drugih. Igraju neki bolji tenis od njega, sta ces, zato crkavaju po meridijanima snobovi. Sport evoluira, djokovic i nadal nisu hjuit i rodik, ne ide to tako lako.

Ili kad krenu ode i epovi rivalstvu nadala i federera. Pa mene bi bilo sramota da sam federer da nas porede uopste kad gubim cim ga vidim. To sta je on osvojio mimo njega treba mimo i da ostane.

Poredite igrace razlicitih generacija. Ako gledate papir, sacekajte da svi zavrse karijere pa onda mrsomudite. Najjaci su mi ovi sto kenjaju po djokovicu i nadalu na konto federera koji je 7 godina stariji i igrao je tenis dok su ovi razmisljali da li da batale. Ili ovi sto tvrde da su kriterijumi prosecnog stranog navijaca toliko cisti i sterilni, da eto nema veze necije poreklo i jos po nesto kao da je prosecan navijac ikad bio reper za stvarne vrednosti. Nego je do aure na terenu? Pominje se Safin kao kontrateg djokovicu. Pa Safinu bi nicice padale ribe sirom sveta taman da je u rangu Hrbatija na terenu, a verovatno bi pali i neki muskarci, nije iskljuceno..I na kraju krajeva, ne radi se o ljubavi prema nekom igracu, vec o postovanju. Pa da li je djokovic nekome ruzan, snishodljiv ili nesto trece ne treba da utice na procenu njegovog umeca na terenu. Psihologija navijaca koji bali za federerovim propustenim xy slemom se ovde smatra naprednim stanjem svesti. Budbogsnama.

I ona prica da je federer ovde bio totem do pojave novaka... se koristi kao referenca danasnje neobjektivnosti od kada je u jednacinu usao novak. Suzu cu pustiti.

P.s. Pobogu gde su ovde emoticoni?

Edited by Afterburner
Posted

nije uopšte problem u tome što publika više voli Federera nego Đovaka. Imaju pravo da vole koga hoće. Problem je u tome što posle antologijskog finala umesto čestitki šampionu slušamo kuknjavu i naricanje kako poraženi nije zaslužio da izgubi, kako igrač koji uopšte nije igrao finale nije trebalo da izgubi #1, kako je poraženi finalista najveći igrač ikada a njegov poraz u finalu jedna od onih nepravdi koje život donosi i koje treba junački podneti.

This

Posted

Jao, koliko lupetanja. Poredi se karijera federera koji je covek svoj peak imao u sasvim drugoj eri, u ovoj jeste u vrhu ali ne moze vec cetiri godine da opepeli slem, moze, uzeo jedan u zadnjih 5 godina.

Ne zato sto je star nego zato sto su to realne mogucnosti sada. On je cak mnoge stvari u poslednjih par godina unapredio. Mnogo vise nego sto je opao kvalitet drugih. Igraju neki bolji tenis od njega, sta ces, zato crkavaju po meridijanima snobovi. Sport evoluira, djokovic i nadal nisu hjuit i rodik, ne ide to tako lako.

Ili kad krenu ode i epovi rivalstvu nadala i federera. Pa mene bi bilo sramota da sam federer da nas porede uopste kad gubim cim ga vidim. To sta je on osvojio mimo njega treba mimo i da ostane.

Poredite igrace razlicitih generacija. Ako gledate papir, sacekajte da svi zavrse karijere pa onda mrsomudite. Najjaci su mi ovi sto kenjaju po djokovicu i nadalu na konto federera koji je 7 godina stariji i igrao je tenis dok su ovi razmisljali da li da batale. Ili ovi sto tvrde da su kriterijumi prosecnog stranog navijaca toliko cisti i sterilni, da eto nema veze necije poreklo i jos po nesto kao da je prosecan navijac ikad bio reper za stvarne vrednosti. Nego je do aure na terenu? Pominje se Safin kao kontrateg djokovicu. Pa Safinu bi nicice padale ribe sirom sveta taman da je u rangu Hrbatija na terenu, a verovatno sigurno bi pali i neki mnogi muskarci. I na kraju krajeva, ne radi se o ljubavi prema nekom igracu, vec o postovanju. Pa da li je djokovic nekome ruzan, snishodljiv ili nesto trece ne treba da utice na procenu njegovog umeca na terenu. Psihologija navijaca koji bali za federerovim propustenim xy slemom se ovde smatra naprednim stanjem svesti. Budbogsnama.

I ona prica da je federer ovde bio totem do pojave novaka... se koristi kao referenca danasnje neobjektivnosti od kada je u jednacinu usao novak. Suzu cu pustiti.

P.s. Pobogu gde su ovde emoticoni?

:naughty:

Posted

Na ipadu ih nemam

Posted

Pa Safinu bi nicice padale ribe sirom sveta taman da je u rangu Hrbatija na terenu

Khm..gdje nađe baš Hrbatija od svih igrača: http://www.stevegtennis.com/head-to-head/men/Marat_Safin/Dominik_Hrbaty/

Inače, prvi put čujem da je Federer uživao ogromnu popularnost u Srbiji do pojave Đokovića. Bar u Srbiji može jasno da se rangira da je Mekinro uvijek ispred Borga, Beker ispred Lendla, Agasi ispred Samprasa i tako dalje. Ljudi generalno ovde ne vole hladnokrvne šampione i introverte na terenu. I danas mislim da je razlog zbog kojeg ga ovde ne podnose to što se rasplakao posle izgubljenog finala u Melburnu, a ne zato što nije u dobrim odnosima sa Đokovićem. (Koji, usput, nemaju nikakve veze sa imitacijama, već datiraju od onog dejvis kup meča u Ženevi).

Posted (edited)

Pa hrbaty mi je postapalica jer ima pozitivan h2h sa federerom :lol:

Valjda ima i sa nadalom :lol:

Edited by Afterburner
Posted

i sa Marejom.... sa Nolom egal :D