harper lee Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 odakle ti to da su svi voleli federera pre djokovica. evo ja ne znam nikoga ko je navijao za njega. safin, hjuit, kuerten i ostali (kasnije nadal) su bili daleko voljeniji od federera. "Svi" u fazonu kao sto danas kazemo za dva grada (Brisel i Vasington) da su medjunarodna zajednica.
zoki Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 odakle ti to da su svi voleli federera pre djokovica. evo ja ne znam nikoga ko je navijao za njega. safin, hjuit, kuerten i ostali (kasnije nadal) su bili daleko voljeniji od federera.Neko je navijao za Hjuita u Srbiji?!
levi Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 federer je totalno druga prica, pre nego sto se pojavio djovak u srbiji su svi sekli vene na njega, nisam upoznao coveka koji ga nije voleo, nesto kao mj u kosarci. Tim pre što je Rođa na početku, pre nego što ga je obradila korporativna mašina za mlevenje mesa, više vukao na mladog buntovnika nego na mladog aristokratu
Timmi Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Dobro nisi Kafeljnikova pomenuo, on je bar skupio dve GS titule. Kakav Davidenko kakvi bakraci, mi pricamo o sedmostrukom osvajacu GS-a koji se tretira u delu teniske javnosti kao one slam wonder. Nije ovo nikakva prica koju sam ja izmislio jer je, eto, Srbin u pitanju pa ga jebu, ovo je ozbiljna tema na teniskim sajtovima kojom se bave ozbiljni ljudi. davidenko mi prvi pao na pamet kao izraziti primjer nezamljivosti. jednostavno, ljudi su voljeli safina zbog njegove harizme, neke druge ruse nisu jer je nnemaju, i to nema nikakve veze s tim odakle su, kao sto nema veze to odakle dolazi djokovic.
189- Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Neko je navijao za Hjuita u Srbiji?! pa bilo ih je vise nego za federera. ili sam ja tako primetio. ni ja nisam gotivio hjuita ali ove ostale koje sam nabrojao jesam. secam se onog meca federera sa samprasom na w. tada sam prvi put gledao federera i vec mi je tada bio antipatican.
harper lee Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 (edited) Do antologijskog Vimbldona 2008-me, mog omiljenog meca ikada, Federer je imao 5-2 protiv Rafe van sljake. Daleko od toga da je kroz istoriju njihov rivalitet bio jednostran. Redovno "dranje vola u kupusu" doslo je na red kasnije, na moje veliko zadovoljstvo btw. Do tog antologijskog Vimbldona Rafa je imao manje od 22 godine, dakle onoliko koliko je Rodzer imao kad je osvojio svoj prvi GS. Cim je sazreo kao igrac izdominirao je Feda vise nego Fed Rodika. To rivalstvo je sponzorska podvala, oni pored tog meca u Londonu jedva da su odigrali jedan protiv drugog bilo sta sto je vredno pamcenja. Naravno, ako ti nije bas stalo da pamtis onolike blamaze kao sto je bila Rodzerovo mukotrpno skupljanje gemova u finalu Roland Garros-a koje se zavrsilo sa cetiri skupljena gema. S druge strane, Novak i Rafa ne samo da su odigrali najveci broj medjusobnih meceva vec je medju tim mecevima bilo bar nekoliko all-time klasika (Madrid 2009, US Open 2011, Australija 2012.). Cak su i Novak i Rodzer odigrali nekoliko antologijskih meceva (polufinale RG 2011, dva polufinala US Opena u pet setova 2010. i 2011.), ukljucujuci i ovaj sad u Londonu. Apsolutno ni po jednom jedinom parametru osim po zelji sponzora da to bude, rivalstvo Rodzera i Rafe nije najvece rivalstvo u istoriji tenisa. Edited July 11, 2014 by harper
Dionysos Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 (edited) тешко да је неко водио статистику, све су то лични утисци, рецимо знам да су се девојке ложиле на надала кад се појавио, али док се новак није пробио до врха тенис и није био нарочито популаран спорт у србији Edited July 11, 2014 by Dionysos
harper lee Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 davidenko mi prvi pao na pamet kao izraziti primjer nezamljivosti. jednostavno, ljudi su voljeli safina zbog njegove harizme, neke druge ruse nisu jer je nnemaju, i to nema nikakve veze s tim odakle su, kao sto nema veze to odakle dolazi djokovic. Ja stvarno ne znam odakle vama ta ideja da je Safin na zapadu bio nesto posebno voljen i postovan teniser ali necu da vam kvarim zabavu.
Time Crisis Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 znaci, safin nije imao tu nepogodu kao sto su dobri rezultati da mu negativno uticu na popularnost. svasta. sto onda kucence davidenko nije bio popularan? Otkud je Davidenko kučence, izgleda kao smrt i još su neko vreme kružile glasine da namešta mečeve, ko će za njega navijati :)
Pokojni Ruxin Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Ovaj sport mi nikad nije previse zanimao, pa ni sad kad ih srbin sve nabiva, ali koliko se secam federer definitivno jeste jedno vreme uzivao veliko postovanje medj srbljem...veliki sampion, najveci svih vremena u svom sportu, treba svima da nam je cast sto imamo priliku da ga (ne) gledamo, valentino rosi, mj i taj fazon.
Time Crisis Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Do tog antologijskog Vimbldona Rafa je imao manje od 22 godine, dakle onoliko koliko je Rodzer imao kad je osvojio svoj prvi GS. Cim je sazreo kao igrac izdominirao je Feda vise nego Fed Rodika. To rivalstvo je sponzorska podvala, oni pored tog meca u Londonu jedva da su odigrali jedan protiv drugog bilo sta sto je vredno pamcenja. Naravno, ako ti nije bas stalo da pamtis onolike blamaze kao sto je bila Rodzerovo mukotrpno skupljanje gemova u finalu Roland Garros-a koje se zavrsilo sa cetiri skupljena gema. Skupljao bi i Nadal gemove na USO, ali nije mogao ni da dođe do finala dok je Rodžer dominirao, a ne nešto više. Na završnom turniru u Londonu je prvi pobedu Nadal zabeležio tek prošle godine.
kralj Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Do tog antologijskog Vimbldona Rafa je imao manje od 22 godine, dakle onoliko koliko je Rodzer imao kad je osvojio svoj prvi GS. Cim je sazreo kao igrac izdominirao je Feda vise nego Fed Rodika. To rivalstvo je sponzorska podvala, oni pored tog meca u Londonu jedva da su odigrali jedan protiv drugog bilo sta sto je vredno pamcenja. Naravno, ako ti nije bas stalo da pamtis onolike blamaze kao sto je bila Rodzerovo mukotrpno skupljanje gemova u finalu Roland Garros-a koje se zavrsilo sa cetiri skupljena gema. S druge strane, Novak i Rafa ne samo da su odigrali najveci broj medjusobnih meceva vec je medju tim mecevima bilo bar nekoliko all-time klasika (Madrid 2009, US Open 2011, Australija 2012.). Cak su i Novak i Rodzer odigrali nekoliko antologijskih meceva (polufinale RG 2011, dva polufinala US Opena u pet setova 2010. i 2011.), ukljucujuci i ovaj sad u Londonu. Apsolutno ni po jednom jedinom parametru osim po zelji sponzora da to bude, rivalstvo Rodzera i Rafe nije najvece rivalstvo u istoriji tenisa. I po meni je rivalitet Đokovića i Nadala veći, najviše zbog toga što su vršnjaci i zato što su bili u prajmu otprilike u isto vreme. U dve godine Federerovog najboljeg tenisa, Nadal nije prelazio treće kolo tvrdih podloga. Na šljaci je Nadal jednostavno uvek bio dosta bolji igrač.
kralj Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Inače ova priča o popularnostima neodoljivo podseća na tvrdnje da igrači koji su dodeljuju fer-plej trofej Federeru za to nisu dovoljno kompetentni.
Muwan Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Ima žestokog preterivanja u onom tekstu. Upoređuje Đokovićevu popularnost sa Federerovom i pominje svakakve razloge za stanje stvari osim sportski najrelevantijeg, a to je da je Federer najveći šampion svih vremena. Tekst se nespretno (i verovatno nesvesno i nenamerno) primakao nečemu što ima smisla: nije uopšte problem u tome što publika više voli Federera nego Đovaka. Imaju pravo da vole koga hoće. Problem je u tome što posle antologijskog finala umesto čestitki šampionu slušamo kuknjavu i naricanje kako poraženi nije zaslužio da izgubi, kako igrač koji uopšte nije igrao finale nije trebalo da izgubi #1, kako je poraženi finalista najveći igrač ikada a njegov poraz u finalu jedna od onih nepravdi koje život donosi i koje treba junački podneti. Mislim, Federer će ostati zapamćen kao najveći teniser u istoriji i bez tog patetičnog omalovažavanja njegovih protivnika koje čak ni njihovi navijači neće stavljati ispred Federera na all time listi. Osim ukoliko se ne smore od pomenute kuknjave i patetike pa krenu da joj udaraju inat.
Dionysos Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 то о највећем тенисеру у историји ће трајати док федерер има највише гренд слемова, уколико га надал претекне или се изједначи, онда ће се погледати њихов међусобни скор, мислим то се и сада ради, али за сада углавном превагу односе та 3 слема више које федерер има
Recommended Posts