Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

pa logicno s obzirom da su oni znacajno popularnji od njega.

A Nike inace nema nikakve veze sa popularnoscu Rodzera i Rafe nego tek tako vidi ko je popularniji pa mu ponudi ovakav ili onakav ugovor?

Posted

dobro, harpere, zasto onda kojot i njegova tasta vole federera, oni nisu sa zapada? ili zasto je safin u svoje vrijeme bio ekstremno popularan?

Posted (edited)

A Nike inace nema nikakve veze sa popularnoscu Rodzera i Rafe nego tek tako vidi ko je popularniji pa mu ponudi ovakav ili onakav ugovor?

pa da, doprinose, ali oni su jednostavno popularniji sportisti od njega generalno, logicno je da imaju znacajno vece ugovore. nisu oni samo obicni konkurenti novaku, oni su bili lice tenisa i pre nego sto je novak uopste upao u tu sliku. kao so sam vec rekao, oni su lejkersi i boston svetskog tenisa, verovatno dvva najbolja igraca ikada (ok, mozes tu da ubacis jos samprasa eventualno) koji na vrhuncu moci igraju jedan protiv drugog. da nisam iz srbije verovatno bi zeleo da gledam samo to finale, kao sto sam zeleo da gledam njih pre nego sto se novak pojavio.

@timmi

svi su voleli federera u sbiji pre pojave djokovica, ista je prica i na globalnom niou. oni koji nisu navijali za njega navijali su za nadala. najvece rivalstvo u istoriji tenisa, ne bas najbolji tajmig za djokovica sto se popularnosti tice (mada ne pomaze nii to sto je uzasno dosadan). sa druge strane, sama cinjenica da je on u toj konkurenciji osvojio 7 gs-a govori o tome koliko je on dobar teniser.

Edited by Кристофер Лумумбо
Posted

Naravno da sam gledao taj mec. Publika je bila podeljena ali je u neuporedivo vecem procentu tokom meca navijala za Samprasa, iako im on rezultatski nije davao povoda za neko freneticno navijanje.

што је и више него довољно с обзиром да није био неутралан терен и да се са једне стране налазио амерички шампион, а са друге малтене непознати клинац из русије, а и невезано за тај меч сафин је током читаве каријере уживао приличну популарност на западу...

новак са друге стране се превише труди да буде опуштен и допадљив, што углавном резултира контра ефектом, нема то везе са тим одакле је он...

Posted (edited)

Ne radi se tu o nivou popularnosti vec o ukupnom tretmanu Djokovica kao teniskog sampiona. Kad je Endi Rodik, koji inace ne podnosi Novaka, smatrao za potrebno da na svom tviter profilu napise kako se uzasno podcenjuje njegov status u tenisu onda tesko da mi imamo o cemu da govorimo a da ispadne pametnije i tacnije od toga. Mi pricamo o coveku koji po rezultatima spada u sedam-osam najvecih igraca koji su ikada igrali tenis.

Dobro, prihvatam. Zaboravio sam na Rodikov tweet, nije ga bez razloga napisao. Opet, Novak nije imao sreće i zapalo mu je da igra u isto vreme sa ovom dvojicom i ja mislim da to utiče više na poštovanje njegovih dostignuća nego rasizam. Novak jeste jedan od najboljih ikada, ali je površnom posmatraču to malo teže da uoči pošto su mu pred očima dvojica najboljih svih vremena čije su karijere za klasu iznad Đokovićeve.

EDIT: Ja ga zbog toga samo još više cenim.

Edited by Heaviside
Posted

dobro, harpere, zasto onda kojot i njegova tasta vole federera, oni nisu sa zapada? ili zasto je safin u svoje vrijeme bio ekstremno popularan?

Kojot navija za Mega Vizuru, sto ti dovoljno govori koliko romanticno dozivljava sport. On ti nije referenca ni za sta. Cujes, najvece rivalstvo u istoriji tenisa rivalstvo u kojem jedan igrac delje drugog gde ga vidi kao vola u kupusu. Jos uporedjuje to sa Bostonom i Lejkersima.  <_< Safin je bio popularan kao kucence s ulice, on nije dosao da se mesa u all time greats sa velikim momcima sa zapada, kao sto su to uradili Lendl i Djokovic.

Dionysos:

Produzi bold, malo je besmisleno da vadis stvari iz konteksta. Na stadionima je publika uvek podeljena, bila je podeljena i u ovogodisnjem finalu Vimbldona.

Posted

Do antologijskog Vimbldona 2008-me, mog omiljenog meca ikada, Federer je imao 5-2 protiv Rafe van sljake. Daleko od toga da je kroz istoriju njihov rivalitet bio jednostran. Redovno "dranje vola u kupusu" doslo je na red kasnije, na moje veliko zadovoljstvo btw.

Posted

jedan je safin, ali što reče harper, nije on pretio da detronizuje glavnog ljubimca

danas je gulbis taj koji pomalo potseća na safina, ima izrazit karakter, meni je zadovoljstvo da gledam njegove mečeve, naročito kada dotera formu.

sećam se njegovog meča protiv federera u rimu 2010-te, kada ga je prvi put pobedio

na stadionu samo što nisu sekli vene od muke što federer gubi

a imali su priliku da navijaju za simpatičnog autsajdera, dečka od 22 godine

jbg

opet, u tom istom rimu vole novaka, valjda što priča italijanski, šta li ?

Posted

opet, u tom istom rimu vole novaka, valjda što priča italijanski, šta li ?

Verovatno, u Rimu je kao kod kuće, redovno gostuje na italijanskoj televiziji i slično :)

Posted

Dionysos:

Produzi bold, malo je besmisleno da vadis stvari iz konteksta. Na stadionima je publika uvek podeljena, bila je podeljena i u ovogodisnjem finalu Vimbldona.

то у наставку је твој утисак, зато и нисам болдовао, мој је да није била толико изражена разлика

Posted

Safin je bio popularan kao kucence s ulice, on nije dosao da se mesa u all time greats sa velikim momcima sa zapada, kao sto su to uradili Lendl i Djokovic.

znaci, safin nije imao tu nepogodu kao sto su dobri rezultati da mu negativno uticu na popularnost. svasta. sto onda kucence davidenko nije bio popularan?

Posted

svi su voleli federera u sbiji pre pojave djokovica, ista je prica i na globalnom niou. oni koji nisu navijali za njega navijali su za nadala. najvece rivalstvo u istoriji tenisa, ne bas najbolji tajmig za djokovica sto se popularnosti tice (mada ne pomaze nii to sto je uzasno dosadan). sa druge strane, sama cinjenica da je on u toj konkurenciji osvojio 7 gs-a govori o tome koliko je on dobar teniser.

odakle ti to da su svi voleli federera pre djokovica. evo ja ne znam nikoga ko je navijao za njega. safin, hjuit, kuerten i ostali (kasnije nadal) su bili daleko voljeniji od federera.

Posted

znaci, safin nije imao tu nepogodu kao sto su dobri rezultati da mu negativno uticu na popularnost. svasta. sto onda kucence davidenko nije bio popularan?

Dobro nisi Kafeljnikova pomenuo, on je bar skupio dve GS titule. Kakav Davidenko kakvi bakraci, mi pricamo o sedmostrukom osvajacu GS-a koji se tretira u delu teniske javnosti kao one slam wonder. Nije ovo nikakva prica koju sam ja izmislio jer je, eto, Srbin u pitanju pa ga jebu, ovo je ozbiljna tema na teniskim sajtovima kojom se bave ozbiljni ljudi.

Posted

i u mom okruženju (u kome se igrao i pratio tenis ) se uglavnom navijalo za lendla, agasija, naravno bobu jer je naš, kafeljnikova i safina (rusi  :lolol: ), neki i za mekinroa, posle su mnogi voleli gonzalesa, federera slabo, više nadala

znam mnogo našeg sveta koji ono baš srcem navija za delpotra

Posted

Hjuit bio daleko voljeniji od Federera? Kuerten (koliko god da su ga voleli u Parizu)?