Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

па читав је текст само мало лепше срочена верзија оне из телеграфа - новака мрзе љубоморни и неуспешни, социлози немају објашњења зашто неки срби не воли новака...

He... donated his winnings? How dare he!

мислим..... као да надал и федерер не само да се не баве хуманитарним радом, него вероватно и отимају гладној деци храну

или

He treats ball-boys as fellow human beings, not as staff

је нешто што је нолетово шаљење и забављање публике, релевантније од правог излива емоција попут напушавања публике у мадриду или аустралиан опену итд.

All three are examples of what Djokovic's ancestors called "choistvo"

при чему је први додир са тим чојством шира тениска публика имала када је фејковао медицинске тајмауте...

Posted (edited)

Ima žestokog preterivanja u onom tekstu. Upoređuje Đokovićevu popularnost sa Federerovom i pominje svakakve razloge za stanje stvari osim sportski najrelevantijeg, a to je da je Federer najveći šampion svih vremena. Tu je i Nadal koji je takođe veći šampion od Novaka. Era je mnogo zajebana i po čisto sportskim kriterijumima Novak ne može da bude glavna zvezda. Tačno je da teniska publika naginje ka snobizmu za razliku od publike u većini drugih sportova koje je pre šabanska nego snobovska. Nole je pre šaban nego snob pa se ne uklapa, to stoji, ali je ipak to sekundarno kada ga već upoređuje sa Federerom. To je u teniskoj tradiciji kao što fudbalski navijači vole ekstremno agresivne igrače, srce na teren ovo ono, dok bi nekog ko se ponaša kao Federer proglasili pičkicom. Tvrdnja da ga ne vole jer je očigledno koliko je bolji čovek od njih pa ih je sramota je na nivou odbrana Vučića u Informeru.

Svasta ce nesto da se napise i da se tera u sitna crevca kako bi se prikrila jednostavna cinjenica da sampioni koji ne dolaze iz rasno prihvatljivog okruzenja nisu i nikada nece biti opste prihvaceni na zapadu na nacin na koji se prihvataju oni koji dolaze iz drugih delova sveta, pa makar osvojili 50 GS-ova i proveli deset godina kao prvi na ATP listi. Igraci kao sto su Djokovic ili Lendl se dozivljavaju kao abominacija ukoliko ne prihvate pravila igre kao Navratilova i Seles i uzmu prihvatljivi pasos kako bi igrali pod prihvatljivom zastavom. Podnose se jer im ne mozes nista i na tome se zavrsava. Novak jeste i uvek ce biti popularan samo na "egzoticnim" destinacijama i kod alternative na zapadu, u mainstream populaciji na zapadu ce uvek biti samo poznat ali ne i popularan. Sve to nema nikakve veze sa Federerom, osim onoliko koliko je Federer heroj te plitke, sasusene, rasisticke subkulture. Takodje nema nikakve veze sa tenisom i teniskom publikom, ljudi koji poznaju i vole tenis u svim delovima sveta imaju veliko postovanje za sve velike teniske sampione. Sto Novak odavno jeste.

Mene licno je uvek nervirala ta Novakova provincijska zelja da se dopadne tom delu publike i kod njih stekne postovanje koje je inace odavno zasluzio kod pravih ljubitelja tenisa na zapadu. Nadam se da ce mu veciti buntovnik Beker objasniti koliko ti ljudi nisu uopste vredni da se njima bavi i koliko je taj njegov trud da se dopadne uzaludan. Njegova "publika" su upravo karakteri kao sto su Mekinro, Beker i svi drugi koji su poslovicno isli uz nos teniskom establismentu.

Edited by harper
Posted

Svasta ce nesto da se napise i da se tera u sitna crevca kako bi se prikrila jednostavna cinjenica da sampioni koji ne dolaze iz rasno prihvatljivog okruzenja nisu i nikada nece biti opste prihvaceni na zapadu na nacin na koji se prihvataju oni koji dolaze iz drugih delova sveta

око сат и 25 минута, публика на ус опену навија са сафина против домаћег сампраса

https://www.youtube.com/watch?v=UgZdUBFnKUs

Posted

Njegova "publika" su upravo karakteri kao sto su Mekinro, Beker i svi drugi koji su poslovicno isli uz nos teniskom establismentu.

Rasistička teniska publika i buntovnik Nole. Ovo je definitivno zabavniji topik od onoga četnika s raketom. 

Posted

Rasistička teniska publika i buntovnik Nole. Ovo je definitivno zabavniji topik od onoga četnika s raketom. 

+1

jel toliko tesko prihvatiti da lik nije simpatican koliko god se trudio da to bude.

Posted

око сат и 25 минута, публика на ус опену навија са сафина против домаћег сампраса

https://www.youtube.com/watch?v=UgZdUBFnKUs

Znas kako, ovakve stvari mozes da poturas nekome ko nije gledao ovaj mec. Sta ce da radi publika na mec lopti GS turnira? Da gadja Safina trulim paradajzom?

Posted

+1

jel toliko tesko prihvatiti da lik nije simpatican koliko god se trudio da to bude.

Da, Rodzer je do jaja simpatican lik i njegov zovijalni karakter je razlog zasto je toliko popularan..

Posted

Pa, drago mi je onda sto si dosao da se bolje zabavis. Nisi morao, doduse, dole si bio u pravom okruzenju.

Posted

@ harper

meni nije nesto posebno simpatican, ali vecina, ocigledno, ne dijeli taj stav. ti mislis da je popularan zato sto je iz svajcarske?

Posted

Znas kako, ovakve stvari mozes da poturas nekome ko nije gledao ovaj mec. Sta ce da radi publika na mec lopti GS turnira? Da gadja Safina trulim paradajzom?

па ако си гледао читав меч онда знаш да није само на меч лопти  :unsure:

Posted

Kako nema veze Federer? Imaju veze i on i Nadal sa Novakovom popularnošću, jer bi ona bila mnogo veća da je on najveći šampion svog vremena, a nije, nije ni drugi. Nenormalno bi bilo da je popularniji od ove dvojice, a ne obratno. Uostalom, moj komentar se odnosi na ovde prenesen tekst u kome se kuka kako je Novak manje popularan od Federera, a sportski razlozi se ne pominju. Takođe mi je normalno da na zapadu budu popularniji teniseri koji dolaze iz zapadne kulture. Meni se više sviđa Novakov temperament nego Federerov koji me nervira, isto je kod publike na zapadu samo su uloge obrnute. Nema nikakve zavere, popularnost je skroz subjektivna kategorija. Tenisku veličinu mu niko ne osporava kao što i oni koje Fed nervira ne tvrde da ovaj nema pojma nego da je arogantna, isfolirana, snobovska plačipička. Kao što taj lažni Fedov aristrokatizam ne prolazi dobro na Balaknu, tako i Novakovo majmunisanje ne prolazi dobro na zapadu. Ja tu ne vidim rasizam, mislim ima ga sigurno ali teško da je to presudno. Evo, na primer Dimitrov nema takvih problema.

A onaj tekst je užasan pogotovo onaj deo da ga mrze jer kroz njega vide koliki su snobovi.

Posted

+1

navijam ya djovaka, naravno, i nerviram se kad gledam meceve, ali se slazem da je uzasno antipatican. federer je totalno druga prica, pre nego sto se pojavio djovak u srbiji su svi sekli vene na njega, nisam upoznao coveka koji ga nije voleo, nesto kao mj u kosarci. moja tasta i dan danas navija za fedju cak i protiv novaka, verovatno jedini put da navija protiv nekog naseg sportiste, mada ovde djovak ne igra ulogu djovakova antipaticsnost vec fedjina harizma. ya vreme fedjine dominacije pojavio se nadal i svaki prosecni ljubitelj sporta je navijao da gleda finale federer - nadal. ja sam iskljucivo gledao te meceve, ostalo me nije toliko zanimalo. jbg, to je verovatno najvece rivalstvo ikada, nesto kao boston -lal u kosarci osamdesetih, svi neutralni posmatraci zele da gledaju to finale. fedja je magic, nadal je bird, a djovak je isiah thomas.

Posted

@ harper

meni nije nesto posebno simpatican, ali vecina, ocigledno, ne dijeli taj stav. ti mislis da je popularan zato sto je iz svajcarske?

Nema to veze sa Svajcarskom. Da je iz Britanije, USA, Francuske ili Nemacke bilo bi isto. Da je iz Srbije, Kine, Somalije ili Indije imao bi potpuno drugaciji tretman kod sponzora, medija i publike koja prati tenis neredovno i povrsno, nego sto ga danas ima. Federera je prosto lakse prodati tamo gde ima para jer je "njihov" nego sto bi bilo prodati Djokovica. Tenis je skup i zahtevan sport za pracenje i ima specificnu publiku koja dolazi na main events, uglavnom je u pitanju publika koja dolazi iz upper ili upper middle class kazana. Mislis da je slucajno to sto Novak, cim je postao planetarno popularan, nije mogao da se izbori sa odgovarajucim tretmanom kod glavnih sponzora vec je nosio i nosi Sergo Tacchini i Uniqlo opremu. Stavise, Addidas ga je sutnuo birajuci Marija za prvo lice kompanije. Znam pouzdano da mu je Nike 2011. nudio ugovor koji je bio znacajno manji od Rodzerovog i Rafinog u vreme kad je Novak bio broj 1 i prasio sve pred sobom. Sta mislis koliki bi bio taj ugovor da Novak ima neki zapadni pasos?

па ако си гледао читав меч онда знаш да није само на меч лопти  :unsure:

Naravno da sam gledao taj mec. Publika je bila podeljena ali je u neuporedivo vecem procentu tokom meca navijala za Samprasa, iako im on rezultatski nije davao povoda za neko freneticno navijanje.

Posted

Nema to veze sa Svajcarskom. Da je iz Britanije, USA, Francuske ili Nemacke bilo bi isto. Da je iz Srbije, Kine, Somalije ili Indije imao bi potpuno drugaciji tretman kod sponzora, medija i publike koja prati tenis neredovno i povrsno, nego sto ga danas ima. Federera je prosto lakse prodati tamo gde ima para jer je "njihov" nego sto bi bilo prodati Djokovica. Tenis je skup i zahtevan sport za pracenje i ima specificnu publiku koja dolazi na main events, uglavnom je u pitanju publika koja dolazi iz upper ili upper middle class kazana. Mislis da je slucajno to sto Novak, cim je postao planetarno popularan, nije mogao da se izbori sa odgovarajucim tretmanom kod glavnih sponzora vec je nosio i nosi Sergo Tacchini i Uniqlo opremu. Stavise, Addidas ga je sutnuo birajuci Marija za prvo lice kompanije. Znam pouzdano da mu je Nike 2011. nudio ugovor koji je bio znacajno manji od Rodzerovog i Rafinog u vreme kad je Novak bio broj 1 i prasio sve pred sobom. Sta mislis koliki bi bio taj ugovor da Novak ima neki zapadni pasos?

Naravno da sam gledao taj mec. Publika je bila podeljena ali je u neuporedivo vecem procentu tokom meca navijala za Samprasa, iako im on rezultatski nije davao povoda za neko freneticno navijanje.

pa logicno s obzirom da su oni znacajno popularnji od njega.

Posted

Kako nema veze Federer? Imaju veze i on i Nadal sa Novakovom popularnošću, jer bi ona bila mnogo veća da je on najveći šampion svog vremena, a nije, nije ni drugi. Nenormalno bi bilo da je popularniji od ove dvojice, a ne obratno. Uostalom, moj komentar se odnosi na ovde prenesen tekst u kome se kuka kako je Novak manje popularan od Federera, a sportski razlozi se ne pominju. Takođe mi je normalno da na zapadu budu popularniji teniseri koji dolaze iz zapadne kulture. Meni se više sviđa Novakov temperament nego Federerov koji me nervira, isto je kod publike na zapadu samo su uloge obrnute. Nema nikakve zavere, popularnost je skroz subjektivna kategorija. Tenisku veličinu mu niko ne osporava kao što i oni koje Fed nervira ne tvrde da ovaj nema pojma nego da je arogantna, isfolirana, snobovska plačipička. Kao što taj lažni Fedov aristrokatizam ne prolazi dobro na Balaknu, tako i Novakovo majmunisanje ne prolazi dobro na zapadu. Ja tu ne vidim rasizam, mislim ima ga sigurno ali teško da je to presudno. Evo, na primer Dimitrov nema takvih problema.

A onaj tekst je užasan pogotovo onaj deo da ga mrze jer kroz njega vide koliki su snobovi.

Ne radi se tu o nivou popularnosti vec o ukupnom tretmanu Djokovica kao teniskog sampiona. Kad je Endi Rodik, koji inace ne podnosi Novaka, smatrao za potrebno da na svom tviter profilu napise kako se uzasno podcenjuje njegov status u tenisu onda tesko da mi imamo o cemu da govorimo a da ispadne pametnije i tacnije od toga. Mi pricamo o coveku koji po rezultatima spada u sedam-osam najvecih igraca koji su ikada igrali tenis.