Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

• 5 weeks later...
Posted

Novak Djokovic will rest for 7/8 days. He will then undergo a new evaluation of the wrist

Posted

Na pravom topicu smo bili brži  :fantom:

• 2 months later...
Posted

da umem da pišem, to bi bilo nešto ovako otprilike

Monday, July 07, 2014

Haters of Decency
Although Novak Djokovic won the title at Wimbledon yesterday, and with it the world number one ranking (which he had conceded last fall to Rafael Nadal), the crowd at Centre Court was rooting for his opponent. Today Max Davidson of the Daily Telegraph gushes over the "demi-god" Roger Federer "who deserves all the adulation he gets."

Why, exactly? Davidson himself is at a loss to explain, aside from the fact that Federer is "a paid-up fashionista" who hobnobs with the rich and snooty. As an example, he mentions that Federer flaunts his Wimbledon titles, wearing sneakers emblazoned with the number (seven), and had a pair with the number 8 ready. Such grace! Such humility!

On the other side of the court was Novak Djokovic. No gloating sneakers for him, or smarmy smiles. When Djokovic mingles with celebrities, they let their hair down and kick their shoes off.
He treats ball-boys as fellow human beings, not as staff:

https://www.youtube.com/watch?v=YskqvyX1W7M

Clearly unforgivable.

Djokovic also loves his country and people, another unforgivable sin in the eyes of the transnational "elites":
"Novak Djokovic has donated his entire prize money for winning the Internazionali BNL d'Italia title in Rome to his foundation to help the flood relief efforts in Serbia.
Heavy rainfall in Bosnia and Serbia from 14-16 May has affected more than 1.6 million people, with at least 48 people dying as a result of the flooding." 
(ATP, May 21 2014)
He... donated his winnings? How dare he!

But it gets worse. In what was called "a show of sportsmanship rarely seen at the professional level, especially at a crucial moment in one of sports' biggest events," earlier on during the tournament at Wimbledon, Djokovic conceded a critical point to his opponent. He literally gave Radek Stepanek a point that could have cost him the match and the tournament - because he wanted to win fair and square. And so he did.

All three are examples of what Djokovic's ancestors called "choistvo" - human decency towards the other.

The Telegraph's Davidson attributes the elitist snobs' adulation of Federer to the "charismatic genius of one man," yet notes in the very same sentence that the crowd was cheering just as much for Andy Murray last year. Murray may have been a Brit, but his opponent was Novak Djokovic.

I don't think the disrespect for Djokovic is entirely due to him being a Serb - a nation so demonized in the Western mainstream media, the vile bigotry has become the assumed background noise - though I imagine it certainly plays a part to some extent. More likely, the celebrity tranzis resent Djokovic's human decency, since it might raise the inconvenient question of their own conspicuous lack of it.

Much easier to gush over Federer's fancy footwear.
CubuCoko at 13:02

Posted

da umem da pišem, to bi bilo nešto ovako otprilike

Nemoj, molim te, samo ces da prizoves ovde onu gomilu wannabe frajera sa onog topika odozdo.

Posted

pa ok

žalim što za njih važi ova poslednja rečenica iz kvotovanog teksta, ali ja im tu ne mogu pomoći

Posted

pa ok

žalim što za njih važi ova poslednja rečenica iz kvotovanog teksta, ali ja im tu ne mogu pomoći

Neka, lepo smo se podelili i sad je sve OK. Mi fanovi Novakovog tenisa smo ovde, fanovi Novakovog privatnog zivota su dole i tako treba i da ostane. :s_a:

Posted

Joooj kako ste uzviseni. Ajde sada ti harpere se jos jednom iskenjaj po ekipi sa drugog topika, a duda ce to da blagosilja i onda ste dostojanstveni :lol:

Poserdarene tikvarstvo

Posted

Joooj kako ste uzviseni. Ajde sada ti harpere se jos jednom iskenjaj po ekipi sa drugog topika, a duda ce to da blagosilja i onda ste dostojanstveni :lol:

Poserdarene tikvarstvo

ja uz najbolju volju ne razumem što se toliko upinješ da svakoga strpaš u neki pretinac

da li je toliko teško razumeti da ima onih koje novakova svadba ič ne interesuje

a sa druge strana pak znaju sve o novakovim teniskim postignućima

meni je to normalno, zbog toga se ne osećam dostojanstveno ili bilo kako uzvišeno

ako je to tako teško razumeti, onda ništa

Posted (edited)

..

Ma, nema veze.

Edited by harper
Posted

ja uz najbolju volju ne razumem što se toliko upinješ da svakoga strpaš u neki pretinac

da li je toliko teško razumeti da ima onih koje novakova svadba ič ne interesuje

a sa druge strana pak znaju sve o novakovim teniskim postignućima

meni je to normalno, zbog toga se ne osećam dostojanstveno ili bilo kako uzvišeno

ako je to tako teško razumeti, onda ništa

Rekoh ti ja da ih ne prizivas.

Posted

Malo preteruje u kukanju onaj lik ali uspeo je da se primakne suštini. Dokle god GS finala budu preplavljena selebritijima i wannabe selebritijima, publika će se opredeljivati onako kako se opredeljuje a burek novinari će biti tu da to medijski isprate kako valja.

Posted

Ima žestokog preterivanja u onom tekstu. Upoređuje Đokovićevu popularnost sa Federerovom i pominje svakakve razloge za stanje stvari osim sportski najrelevantijeg, a to je da je Federer najveći šampion svih vremena. Tu je i Nadal koji je takođe veći šampion od Novaka. Era je mnogo zajebana i po čisto sportskim kriterijumima Novak ne može da bude glavna zvezda. Tačno je da teniska publika naginje ka snobizmu za razliku od publike u većini drugih sportova koje je pre šabanska nego snobovska. Nole je pre šaban nego snob pa se ne uklapa, to stoji, ali je ipak to sekundarno kada ga već upoređuje sa Federerom. To je u teniskoj tradiciji kao što fudbalski navijači vole ekstremno agresivne igrače, srce na teren ovo ono, dok bi nekog ko se ponaša kao Federer proglasili pičkicom. Tvrdnja da ga ne vole jer je očigledno koliko je bolji čovek od njih pa ih je sramota je na nivou odbrana Vučića u Informeru.