harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 (edited) још једаредDr Gorodilova denies this. In her written evidence she says: "Mr Troicki asked me if it would be treated as a violation even if he was unable to provide the blood sample because he was not feeling well. I remember clearly telling him that I could not advise him on whether or not that would be considered a valid excuse, because that was not my decision to make. I told him: "if you don't want to provide the sample you need to explain why to the ITF". I also said, though, that my own understanding was that if you are selected and notified that you are required to provide a sample, you must provide the sample in all cases. "Mozes da napises jos deset puta ali tekst ce ostati isti. Ako uzorak mora da se da "in all cases" onda nista ne moze da posluzi kao "valid excuse". Ne moze ona da zna ili ne zna da li za neuzimanje uzorka moze ili ne moze da postoji adekvatan izgovor, moze da zna ili jedno ili drugo. Ako mu je rekla sve ovo na nacin na koji tvrdi da mu je rekla onda je Troicki glup k'o noc, jer su zaprecene kazne za izbegavanje anti-doping kontrole iz nekog cudnog razloga vece nego kazne za pronalazak odredjenih supstanci u krvi. Ako hocu da spekulisem, potpuno sam siguran da mu ipak nije rekla nista slicno ovome sto je napisala u izjavi, ljudi u realnom zivotu ne govore "I could not advise you" ili "in my own understanding", narocito ako nije jedno ni drugo nisu english native speaker.Mozda ja u ovom tekstu ne vidim nesto sto ti vidis jer sam u ovim situacijama uvek na strani igraca pa nisam objektivan. Medjutim, meni uopste nije daleko od pameti da je ovo klasicna sudska prica u pitanju u kojem se jedno izvlaci na racun drugog. Gorodilova je potvrdila veci deo price Troickog, onde gde se razilaze je to ko je odgovoran za to sto on nije dao uzorak, to je jedino sto sam komentarisao. U krajnjoj liniji, sudu to nije ni bilo bitno jer je igrac taj koji je proizveo citav ovaj cirkus i sam ce i da plati posledice.Sto nas vraca na sadrzaj Novakove izjave od koje je i krenula citava ova prica. Sta god da se desilo u sobi izmedju Viktora i Govodrilove ocigledno je, a to je i sud rekao u obrazlozenju presude, da postoje nejasnoce oko procedure uzimanja uzoraka i nadleznosti izmedju WADA, ITF i ATP. Niko pri zdravoj pameti nece rizikovati karijeru odbijanjem da da uzorak krvi ako je svestan da cak i da mu nadju nesto bice kaznjen manje nego u ovom slucaju. Troicki je mec posle kojeg je bio testiran izgubio od prosecnog igraca sa 6:1 6:3 u ranoj fazi turnira i bio je vidno iscrpljen tokom meca, tako da ako je nesto i uzeo sto ima efekat 24 sata ocigledno mu nije pomoglo da odigra kao zmaj. Jednostavno ima isuvise elemenata da se zakljuci kako se radilo o nesporazumu a ne o svesnoj Viktorovoj nameri da dopingom postigne bolji rezultat na turniru. Edited November 7, 2013 by harper lee
Mauci Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 A koliko se to krvi uzima kod doping kontrole? Litar? Mislim, nije se osecao dobro. No shit, i ja se osecam k'o govno pa odem kod lekara i dam krv da mi pregledaju.Ako nije koristio doping onda je glup k'o kurac. Mada, sve je jasno...http://www.youtube.com/watch?v=PoTxh_WA4vEI treba da ga kazne :D
Dionysos Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Ako hocu da spekulisem, potpuno sam siguran da mu ipak nije rekla nista slicno ovome sto je napisala u izjavi, ljudi u realnom zivotu ne govore "I could not advise you" ili "in my own understanding", narocito ako nije jedno ni drugo nisu english native speaker.Mozda ja u ovom tekstu ne vidim nesto sto ti vidis jer sam u ovim situacijama uvek na strani igraca pa nisam objektivan. Medjutim, meni uopste nije daleko od pameti da je ovo klasicna sudska prica u pitanju u kojem se jedno izvlaci na racun drugog. Gorodilova je potvrdila veci deo price Troickog, onde gde se razilaze je to ko je odgovoran za to sto on nije dao uzorak, to je jedino sto sam komentarisao. U krajnjoj liniji, sudu to nije ni bilo bitno jer je igrac taj koji je proizveo citav ovaj cirkus i sam ce i da plati posledice.наравно, остаје свакоме (кога ова прича интересује) да верује колико има истине у њеној и викторевој изјави, али та сведочења су оно са чиме је суд располагао и на основу чега су требали да донесу одлукуона је покушала да се огради од тога да је на било који начин сугерисала или оставила простор виктору да мисли да може одложити давање крви, виктор је покушао да увери суд да је имао утисак да је добио зелено светло за одлагање то је суштинска (и једина битна) разлика у њиховим изјавамаNiko pri zdravoj pameti nece rizikovati karijeru odbijanjem da da uzorak krvi ako je svestan da cak i da mu nadju nesto bice kaznjen manje nego u ovom slucaju. Troicki je mec posle kojeg je bio testiran izgubio od prosecnog igraca sa 6:1 6:3 u ranoj fazi turnira i bio je vidno iscrpljen tokom meca, tako da ako je nesto i uzeo sto ima efekat 24 sata ocigledno mu nije pomoglo da odigra kao zmaj. Jednostavno ima isuvise elemenata da se zakljuci kako se radilo o nesporazumu a ne o svesnoj Viktorovoj nameri da dopingom postigne bolji rezultat na turniru.као што којот рече (а и енди мареј), тешко ми је да поверујем да професионални играч није свестан последица одбијања допинг контроле и да је довољно рећи не осећам се добро па да то прође, моје мишљење, утисак или како год, је да је виктор покушао да замути воду са наводним неспоразумом, у нади да ће то проћи на суду, типа да неће добити суспензију због мањкавости процедуре - није ми нико експлицитно рекао да морам дати крв
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 као што којот рече (а и енди мареј), тешко ми је да поверујем да професионални играч није свестан последица одбијања допинг контроле и да је довољно рећи не осећам се добро па да то прође, моје мишљење, утисак или како год, је да је виктор покушао да замути воду са наводним неспоразумом, у нади да ће то проћи на суду, типа да неће добити суспензију због мањкавости процедуре - није ми нико експлицитно рекао да морам дати крвMeni je ovo najbizarniji deo price. Ako je Viktor nesto uzeo onda je uzeo stvar koja se za 24 sata izgubi iz organizma, dakle morao je uzeti za nekoliko sati manje od 24 sata. U tom periodu odigrao je jedan mec, u kojem je delovao kao da ce svakog trenutka da se srusi i koji je glatko izgubio od igraca koji nije bolji od njega, u ranoj fazi turnira. Prosto ne mogu da shvatim da neko moze biti toliko glup.
kralj Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Odustani Harpere, evo čitam da ni kod plastične verenice nije prošlo, te ga je ostavila.
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Odustani Harpere, evo čitam da ni kod plastične verenice nije prošlo, te ga je ostavila.U stvari, kad malo razmislim o dinamici tog odnosa, mozda Troicki i jeste toliko glup.
Čutura Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 A koliko se to krvi uzima kod doping kontrole? Litar? Mislim, nije se osecao dobro. No shit, i ja se osecam k'o govno pa odem kod lekara i dam krv da mi pregledaju.Ako nije koristio doping onda je glup k'o kurac. Mada, sve je jasno...I treba da ga kazne :D Tripanofobija ili jednostavnije strah od igle i medicinskih procedura u kojima se koriste igle (injekcije najčešće ali i sve druge procedure u kojima se koriste igle) pripada grupi fobija od krvi-injekcija-povreda. Po statistikama smatra se da 10% populacije pati od ove fobije ali se smatra da je broj znatno veći zbog tendencija ove vrste fobičara da izbegavaju lekare. Većina onih koji pate od ovog poremećaja je zapravo iznenađeno koliko je ovo česta fobija iako se ne o njoj ne govori mnogo. Simptomi mogu biti gubljenje daha, prekomerno znojenje, mučnina, suve usne, osećaj da ste bolesni, drhtavica, osećaj lupanja srca, nesposobnost jasnog rasuđivanja, strah od smrti, ludila i gubljenja kontrole, osećaj otuđenja od stvarnosti ili jak napad anksioznosti.
beatakeshi Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Pa Troicki onda ima opravdanje od lekara da nikada ne mora na doping kontrolu (preko krvnog uzorka).
Mauci Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Aha. A kako je dao krv sledeci dan? Lupili ga reketom po nosu?
Jean-Luc Picard Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Cela ta priča je krajnje apsurdna. Sama činjenica da su oni uzeli njemu uzorak krvi sutradan znači da se uzorak krvi može dati i dan posle. Ne postoji sud na ovom jebenom svetu koji neće tako presuditi u Viktorovu korist. osim možda ovih sektaša iz WADA i arbitražnog sportskog suda u Lozani. Da su oni rekli " E stani malo brate, morao si juče to da uradiš, danas je kasno, jebi se, ko ti je kriv, pušiš 12/18/24 meseca to bi sve bilo legitimno. Samim činom uzimanja krvi dan posle i njenog analiziranja ( ne zaboravimo da je taj uzorak bio savršeno OK ) legitimizovan je Viktorov postupak, bez obzira koji je razlog u pitanju. ( a ja lično mislim da je bio na nečemu, jer ne verujem da je moguće da neko bude toliko glup )Ajd da apstrahujemo Viktora, i Čilić je najebao ni kriv ni dužan. Meni sasvim dovoljno da se WADA pospe govnima.
Čutura Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 ako je bio bolestan ko sto kaze da jeste onda je verovatno i strah bio veci, jel. sutra mu je bilo bolje pa je pregrizo gomno i dao krv.inace,neko rece da su trazili hgh u uzorku, onoliko malo koliko znam o dopingu je da je hgh droza koja se uzima u pripremnom periodu, zasto bi je uzimao u sred turnira.
hazard Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Meni je ovo najbizarniji deo price. Ako je Viktor nesto uzeo onda je uzeo stvar koja se za 24 sata izgubi iz organizma, dakle morao je uzeti za nekoliko sati manje od 24 sata. U tom periodu odigrao je jedan mec, u kojem je delovao kao da ce svakog trenutka da se srusi i koji je glatko izgubio od igraca koji nije bolji od njega, u ranoj fazi turnira. Prosto ne mogu da shvatim da neko moze biti toliko glup.Ono sta ja mislim da je bilo po sredi je da je Viktor bio bolestan, i uzeo neke lekove za koje se usro posle da ce mozda da mu prave problem na doping kontroli. I pokusao je da se izvuce po sistemu a.p.p., i onda mu je ova doktorka nakaradno objasnila ili uopste nije objasnila (posto oboje nisu native speaker-i, sumnjam jednostavno da je delom sve bio i jezicki nesporazum - ona nije umela precizno da se izrazi a on nije bas razumeo) koje su posledice, on shvatio da moze da da uzorak sutra i to je bilo to.Iskreno ne verujem da je zaista bio dopingovan. Opet, ovo se temelji na pretpostavci da Viktor nije glup ko letva. Ako jeste, onda nista.Sent from my HTC Legend using Tapatalk 2
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Ono sta ja mislim da je bilo po sredi je da je Viktor bio bolestan, i uzeo neke lekove za koje se usro posle da ce mozda da mu prave problem na doping kontroli. I pokusao je da se izvuce po sistemu a.p.p., i onda mu je ova doktorka nakaradno objasnila ili uopste nije objasnila (posto oboje nisu native speaker-i, sumnjam jednostavno da je delom sve bio i jezicki nesporazum - ona nije umela precizno da se izrazi a on nije bas razumeo) koje su posledice, on shvatio da moze da da uzorak sutra i to je bilo to.Iskreno ne verujem da je zaista bio dopingovan. Opet, ovo se temelji na pretpostavci da Viktor nije glup ko letva. Ako jeste, onda nista.Sent from my HTC Legend using Tapatalk 2To nije sigurno posto postoji opcija da prijavi lekove koje je uzimao.
Кристофер Лумумбо Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 samo jedan razlog postoji, a taj razlog nije "glup je ko kurac". nismo deca, to je to, tu smo svi.
kralj Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 I sedeo on tako tamo, ova mu 15 minuta objašnjavala da ne mora danas da da krv, a on rešio da ode kući i vrati se ujutru zdrav, oran i čistokrvan.
Recommended Posts