teacher Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Dakle, sustinski je njegova rijec protiv njene? I da nije, on mora da zna pravila, ako je zaista onako kako sam pomenuo, da se test moze odloziti samo uz saglasnost nadleznog tijela, onda je njegova krivica. Cak i da ga je ona zajebala, opet je on kriv. Neke supstance ne mogu da se detektuju posle odredjenog vremena i odlaganje testa moze da znaci i gubitak mogucnosti da se te supstance detektuju. Ja znam da ce mnoge ovo naljutit, ali ovaj Djokovicev rant mene podsjeca na jednog poznatog nedavno palog velikana svjetskog sporta.Test na hgh se ne može odložiti, jer se posle 24h tragovi istog ne mogu pronaći. Isto važi i za testosteron, čiji tragovi nestaju posle 12h.Sent from my iPad using Tapatalk HD
Dionysos Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 што би реко енди мареј https://twitter.com/andy_murray/status/398217526213345280
Muwan Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Ja znam da ce mnoge ovo naljutit, ali ovaj Djokovicev rant mene podsjeca na jednog poznatog nedavno palog velikana svjetskog sporta.Jašta. Shvatio četnik sa reketom da je pitanje dana kada će pasti i biti razotkriven, pa rantuje od besa.
gervasius twinkleminkleson Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Jašta. Shvatio četnik sa reketom da je pitanje dana kada će pasti i biti razotkriven, pa rantuje od besa.To nisam tvrdio. Ali chinjenica da je Lance imao ovakve rantove gdje je ljutito [a bobami i arogantno] pozivao fanove da mrze antidoping tijela.
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Dakle, sustinski je njegova rijec protiv njene? I da nije, on mora da zna pravila, ako je zaista onako kako sam pomenuo, da se test moze odloziti samo uz saglasnost nadleznog tijela, onda je njegova krivica. Cak i da ga je ona zajebala, opet je on kriv. Neke supstance ne mogu da se detektuju posle odredjenog vremena i odlaganje testa moze da znaci i gubitak mogucnosti da se te supstance detektuju.Ja znam da ce mnoge ovo naljutit, ali ovaj Djokovicev rant mene podsjeca na jednog poznatog nedavno palog velikana svjetskog sporta.Pa, nije. Ona je u sustini podrzala Viktorovu pricu (da nije odbio da da test, da je objasnio razloge zasto zeli da ga da sutra, da je pitao kakve su posledice odlaganja testa), jedina razlika je u tome da li mu je ili nije objasnila kakve su pravne posledice odlaganja testa, a ona je u dve recenice dala dve razlicite verzije. I meni se cini da je citava ta Viktorova prica o strahu od igle najverovatnije izgovor da nesto prikrije ali to sta se meni cini nije dovoljno relevantno da decko bude kaznjen na godinu dana. Takodje mi nije jasno kako doktor koji se time profesionalno bavi nije u stanju da igracu objasni ovo o cemu Teacher govori, da se taj tip testa ne moze odlagati jer se testira nesto sto nestane iz organizma u periodu od 24 sata.Djokovicev rant je posledica toga da je on apsolutno svestan da nije ni Gaske, ni Rafa, ni Rodzer, ni Mari i da njegov doktor Fuentes nece biti zaboravljen ako ga ikada ugledamo na svetlosti dana. Ono gde je apsolutno u pravu je isto sto je i sud u "slucaju Troicki" zakljucio - ne moze biti lose definisana oblast koja donosi odluke sa drasticnim posledicama. O poredjenju njega sa "nedavnim palim velikanima" necu da govorim, ionako mi je jasno da bi pola Srbije jedva docekalo doping skandal u koji bi Novak bio ukljucen.
Time Crisis Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Pa sad, sve zavisi. Viktor je morao da zna pravila i kriv je po pravilniku i ako ga je ona zajebala, ali to onda stvarno jeste za rant. Ispada da je ta doktorica onda samo neka medicinska sestra, došla samo da uzme uzorak i nema pojma ništa :)
Dionysos Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Pa, nije. Ona je u sustini podrzala Viktorovu pricu (da nije odbio da da test, da je objasnio razloge zasto zeli da ga da sutra, da je pitao kakve su posledice odlaganja testa), jedina razlika je u tome da li mu je ili nije objasnila kakve su pravne posledice odlaganja testa, a ona je u dve recenice dala dve razlicite verzije. I meni se cini da je citava ta Viktorova prica o strahu od igle najverovatnije izgovor da nesto prikrije ali to sta se meni cini nije dovoljno relevantno da decko bude kaznjen na godinu dana. :lolol:The Athlete stated in his written evidence: "She answered: if you don't feel well, you just need to write a letter addressed to the personnel doing the anti-doping control. She advised me what to write and she was very positive about it. I asked her two times if she was sure that was not going to have any consequences if I didn't do the test. She said it should be all right if I wrote the letter saying that I was feeling bad and that I was not ready to take it today."Dr Gorodilova denies this. In her written evidence she says: "Mr Troicki asked me if it would be treated as a violation even if he was unable to provide the blood sample because he was not feeling well. I remember clearly telling him that I could not advise him on whether or not that would be considered a valid excuse, because that was not my decision to make. I told him: "if you don't want to provide the sample you need to explain why to the ITF". I also said, though, that my own understanding was that if you are selected and notified that you are required to provide a sample, you must provide the sample in all cases. "
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Pa sad, sve zavisi. Viktor je morao da zna pravila i kriv je po pravilniku i ako ga je ona zajebala, ali to onda stvarno jeste za rant. Ispada da je ta doktorica onda samo neka medicinska sestra, došla samo da uzme uzorak i nema pojma ništa :)Naravno, uvek je odgovoran onaj ko povuce prvi potez a to je u ovom slucaju Viktor. Problem je u tome sto se oko ovoga preplicu nadleznosti ATP i WADA koje su nezavisne institucije i svaka ima svoja pravila. Jedna od posledica ove Novakove galame ce verovatno biti i obavezno prisustvo ATP lekara na uzimanju uzoraka.
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Dr Gorodilova denies this. In her written evidence she says: "Mr Troicki asked me if it would be treated as a violation even if he was unable to provide the blood sample because he was not feeling well. I remember clearly telling him that I could not advise him on whether or not that would be considered a valid excuse, because that was not my decision to make. I told him: "if you don't want to provide the sample you need to explain why to the ITF". I also said, though, that my own understanding was that if you are selected and notified that you are required to provide a sample, you must provide the sample in all cases. "
teacher Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 (edited) Pa sad, sve zavisi. Viktor je morao da zna pravila i kriv je po pravilniku i ako ga je ona zajebala, ali to onda stvarno jeste za rant. Ispada da je ta doktorica onda samo neka medicinska sestra, došla samo da uzme uzorak i nema pojma ništa :)Ne verujem da ona nema pojma o postupku davanja uzorka, ti ljudi prolaze rigoroznu obuku da bi mogli to da rade.S druge strane, neozbiljno je da ATP nema svoje lekare ili da Troicki nema svog lekara koji će ga pratiti prilikom davanja uzorka. Iz mog iskustva, doduše, u pitanju je kolektivni sport, timski lekar je pratio izabrane sportiste koji su davali uzorak.Sent from my iPad using Tapatalk HD Edited November 7, 2013 by teacher
hazard Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 (edited) U ovom slucaju verujem Troickom, a ne njoj, jer mislim da se ona vadi. Troicki valjda nije toliki debil da je svesno ignorisao upozorenje i mislio da ce da se izvadi na pricu sta mu je rekla doktorka. A sud ce uvek pre da poveruje antidoping kontroli nego sportisti jer je sportista koji ne daje odmah uzorak po definiciji sumnjiv. Edited November 7, 2013 by hazard
harper lee Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 U ovom slucaju verujem Troickom, a ne njoj, jer mislim da se ona vadi. Troicki valjda nije toliki debil da je svesno ignorisao upozorenje i mislio da ce da se izvadi na pricu sta mu je rekla doktorka. A sud ce uvek pre da poveruje antidoping kontroli nego sportisti jer je sportista koji ne daje odmah uzorak po definiciji sumnjiv.I ne mora da se veruje njemu ili njoj, dovoljno je samo da joj pokazu izjavu koju je Troicki u njenom prisustvu napisao i dao joj. Ako mu je rekla da mora da "provide the samples in all cases" onda je i njemu i njoj bilo jasno da je davanje te izjave besmisleno. Cela ova recenica iza "I also said..." deluje kao pranje biografije.
Кристофер Лумумбо Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 da se ne lazemo, svi znaju da uzorak mora da se da odmah i da sa tim nema zajebavanja. pa jbt, moj kum mora u srbiji na nekom rapsalom turniru da ceka 6 sati da bi se ispisao u casicu, i zna da sa tim nema zajebavanja, a viktor trazi odlaganje. cenim djokovicevu podrsku drugu, to sam rekao, ali nemojmo se zajebavati, svaki profesionalni sportista zna da mora odmah da da krv i da nema odlaganja.
Dionysos Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Ako mu je rekla da mora da "provide the samples in all cases" onda je i njemu i njoj bilo jasno da je davanje te izjave besmisleno.још једаред Dr Gorodilova denies this. In her written evidence she says: "Mr Troicki asked me if it would be treated as a violation even if he was unable to provide the blood sample because he was not feeling well. I remember clearly telling him that I could not advise him on whether or not that would be considered a valid excuse, because that was not my decision to make. I told him: "if you don't want to provide the sample you need to explain why to the ITF". I also said, though, that my own understanding was that if you are selected and notified that you are required to provide a sample, you must provide the sample in all cases. "
Time Crisis Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Ne verujem da ona nema pojma o postupku davanja uzorka, ti ljudi prolaze rigoroznu obuku da bi mogli to da rade.S druge strane, neozbiljno je da ATP nema svoje lekare ili da Troicki nema svog lekara koji će ga pratiti prilikom davanja uzorka. Iz mog iskustva, doduše, u pitanju je kolektivni sport, timski lekar je pratio izabrane sportiste koji su davali uzorak.Njena izjava mi baš ne deluje tako:"Mr Troicki asked me if it would be treated as a violation even if he was unable to provide the blood sample because he was not feeling well. I remember clearly telling him that I could not advise him on whether or not that would be considered a valid excuse, because that was not my decision to make. I told him: "if you don't want to provide the sample you need to explain why to the ITF". I also said, though, that my own understanding was that if you are selected and notified that you are required to provide a sample, you must provide the sample in all cases. "Šta znači uopšte boldovani deo? Šta ima da objašnjava ako će biti suspendovan? Ne mislim da to opravdava Viktora, ali opet, procedura deluje prilično amaterski, a povlači mnogo ozbiljne posledice.
Recommended Posts