Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

Sve može biti sumnjivo, i što je Tipsarević odjednom stigao do završnice u Londonu ni manje ni više, i što Federer nije propustio nijedan GS za 13 godina i što je Raonić od fjučers igrača preko noći postao skoro siguran top 10... sumnjati može svako, dokazi su nešto drugo :)

Posted

pa naravno, zato samtram da je baviti se ovakvim stvarima najobicnija budalastina. mene su uzasno nervirale price o tome kako se djokovic dopinguje kada je krenuo da dominira, kao sto me nerviraju ova lupetanja o nadalu. who cares?! ovde imas gomilu fanova tdf-a koji su svesni da se skoro svaki osvajac u poslednjih 20 godina dopingovao pa i dalje prate sport istim zarom (oko dopinga mi jedino teacher nije jasan :D). ped sam prihvatio kao sastavni deo sporta i ne smatram da neko vara ako nesto koristi.

Posted

Meni nije jasno kako moze doping da ne bude varanje?Primera radi, dolazi neko iz siromasne zemlje gde nema velike hemijsko-bioloske naucne baze i treba da se takmici sa ljudima koji to imaju iako je prirodno bolji od njih. To nema veze sa sportom vec sa naukom. Za to treba davati Nobela a ne sportske medalje. Ja sam svestan da se to ne moze iskoreniti jer mocne laboratorije/drzave su uvek u prednosti u odnosu na doping kontrole. Samo to je tesko varanje. Najbolji su primer Nemci, zapadni i istocni. Oni danas priznaju da su u fudbalu imali drzavni program dopinga. Za DDRovce da ne govorim. Na drzavnom nivou, verovatno najbolji instituti. To nije samo kod njih ali su oni to priznali.

Posted

Naravno da je varanje, zato je i zabranjen. Ali to ipak ne znači da je ok optuživati sve redom bez ikakvih opipljivih dokaza :)

Posted (edited)
Meni nije jasno kako moze doping da ne bude varanje?Primera radi, dolazi neko iz siromasne zemlje gde nema velike hemijsko-bioloske naucne baze i treba da se takmici sa ljudima koji to imaju iako je prirodno bolji od njih. To nema veze sa sportom vec sa naukom. Za to treba davati Nobela a ne sportske medalje. Ja sam svestan da se to ne moze iskoreniti jer mocne laboratorije/drzave su uvek u prednosti u odnosu na doping kontrole. Samo to je tesko varanje. Najbolji su primer Nemci, zapadni i istocni. Oni danas priznaju da su u fudbalu imali drzavni program dopinga. Za DDRovce da ne govorim. Na drzavnom nivou, verovatno najbolji instituti. To nije samo kod njih ali su oni to priznali.
kokaju se i siromasni, ne brini, nije to uopste nedostupno. sto se varanja tice, borba protiv dopinga je borba protiv vetrenjaca - ne mozes da dozvolis, ali nista ne mozes da uradis da sprecis da se masovno sportisti masovno dopinguju (masovno i kod nas). Edited by kojot
Posted
ped sam prihvatio kao sastavni deo sporta i ne smatram da neko vara ako nesto koristi.
:lol: Ovo može da bude izgovor za bukvalno bilo šta. "Nasilje u porodicama je sastavni deo svakodnevnog života oduvek, ne smatram da je to toliko pogrešno" fazon.Dokle god se doping ne ozvaniči i ne legalizuje, biće varanje. i ja ne vidim da je ovo "optuživanje" nešto toliko dramatično da treba da se izbegava. ljudi iznose svoje sumnje i to je sasvim okej. Naravno da nije isključeno da su i Nadal i Đoković i još mnogi drugi, apsolutni sportski fenomeni u smislu fizičke izdržljivosti, ali ne vidim što je problem što je nekome sumnjivo sve to. Pogotovo kada se uzme u obzir koliki je novac u igri i koliko čelnici svih tih velikih sportova vole po svaku cenu da održavaju navodnu čistoću istih. Jednom će da pukne i ta doping tikva u tenisu, pa se nadam da ćemo znati ko je koristio ispomoć, a ko je igrao na suvo :)Mislim, ako se već sport zasniva na fer-pleju, jelte.
Posted

u jbt, sto nasilje u porodici, daj neki genocid, masovna ubistva ili nesto, slaba je analogija. marihuana je ilegalna pa ja ipak ne smatram ljude koji je konzumiraju kriminalcima. doping tikva nece da pukne, lepo je jalen rose to objasnio, dok god se ovoliko para vrti u sportu ljudi ce se dopingovati da bi do istih dosli. dok god postoji opcija "daj da se puknem i da obezbedim porodicu do kraja zivota/budem prvi, oborim rekord..." ped ce se masovno koristiti. to je prakticno nemoguce iskoreniti. kaznjavace ljude, bice skandala i sve ce nastaviti po starom.

Posted

misliš da je u biciklizmu pukla samo zato što tu nisu tolike pare kao u nekim drugim, popularnijim, sportovima?svakako da će se za ona najveća imena (među kojima se neko sigurno dopinguje) to kriti koliko god je moguće, ali sve se sazna pre ili kasnije, neko će nekad da progovori. a da će biti iskorenjeno - neće sigurno, to i ja mislim.

Posted (edited)

ne znam zasto je u biciklizmu pukla ali to ce se brzo zaboraviti, cim se pojavi neki novi lens ili kontador. sprint uopste nije trpeo a skoro svi znacajni sprinteri koristili su doping (dobro, veliki broj njih, a to su samo oni koji su otkriveni). ja sam razmisljao skoro o tome da li bi se moje misljenje o useinu promenilo kada bi saznao da se dopinguje i shvayio sam da to zapravo nista ne menja. do juce je asafa bio bog, danas je suspendovan i niko nije potresen zbog toga.

Edited by kojot
Posted
kokaju se i siromasni, ne brini, nije to uopste nedostupno. sto se varanja tice, borba protiv dopinga je borba protiv vetrenjaca - ne mozes da dozvolis, ali nista ne mozes da uradis da sprecis da se masovno sportisti masovno dopinguju (masovno i kod nas).
Naravno da uzimaju i siromasni ali u najvecoj meri budu i uhavceni. Ima i bogatih koji se uhvate ali primer Amstronga sugerise da razvijenim drzavama to lakse prolazi. Jednostavno, naucno-tehnicke mogucnosti su takve. Siromansni nemau mogucnosti da toliko napredno "muckaju". Takodje puno zavisi i uticaj tj. sponzorstvo i ekonomija.Inace, Medjunarodna biciklisticka federacija je skoro izvesno znala da je Amstrong bio dopingovan kada je uzimao titule ali nisu reagovali.Ne znam kako bi ljudi trebali da reaguju na saznanje da je Asafa dopingovan? Ne verujem da sprint nije pogodjen svim dopinzima, pre pojave Bolta je itekako palo interesovanje za sprint zbog svih doping slucajeva a sada ga jedino drzi Bolt. Narocito posle saznanja o Geju i Asafi :)Inace, mene ne bi cudilo da se vec prelazi sa hemije na biolosko dopingovanje kroz nekakvo genetsko modifikovanje u naprednim zemljama. Ili da se barem to pokusava.To vise nije sport nego takmiceje naucnika gde su sportisti zamorcici. E, sada, ako umre u 40 :( , sta da se radi. Imao je svojih pet minuta slave.
Posted

meni samo nije jasno kako nekome pada na pamet da poredi nadala i đokovićapa za đokovića bi jedva dočekali da ga sklone, ko to moćan stoji iza đokovića ? ja takvog ne znamsa druge strane, nadal ima itekako moćne sponzore, a tu je i jedan od najmoćnijih teniskih savezaevo, samo uporediti primer kako su prošli viktor i marin u odnosu na gaskea, recimoa tvrditi da se svi dopinguju isto ne stojišto federer nikad nije naprasno otsustvovao po pola ili celu sezonu ?

Posted

Đoković, AKO se dopingovao, dopingovao se jednu sezonu. Nadal AKO se dopinguje dopinguje se kroz celu karijeru. Pri tom Đoković ne dolazi iz Zemlje u kojoj je vrhovni sud naredio uništavanje dokaza protiv velikog broja vrhunskih sportista među kojima se nalaze i neki vrhunski teniseri.

Posted

sve si u pravu žane sad bi leg'o onaj klip što su francuzi napravila za nadala, doduše, ovo bi sve trebalo da se prebaci na drugi topicmoderacija ? anyone ?

Posted

znate, djokovic se mozda dopingovao jednu sezonu za razliku od nadala koji se dopinguje citav zivot i ima mocne sponzore iza sebe...sto ode, uco, jebo te kurac?

Posted

koja je logika da se dopinguje samo 1 sezonu? pogotovo ako ga nisu uhvatili