Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted (edited)

Mislim da je neko vec spomenuo uloske posle finala AO, evo jednog clanka [reklame] o njima.Novak Djokovic’s Israeli connection

The Israeli, owner of a company bearing his name, developed special insoles just for Djokovic, insoles that, if you ask the tennis great himself, deserve much greater credit in the story of his success. Kfir, a life-long tennis player, designs and constructs what is known in medical terms as orthotic insoles and orthopedic prostheses. His technique called Dynamic Motion Control (DMC), meaning control while in motion, if you will, is patented worldwide. It all started some five years ago when Djokovic’s Israeli contacts brought the injured Novak to Israel to be treated by physiotherapist Rafi Virshuvski.“Rafi asked for my help, to see if I could try to cure Novak’s injury”, Kfir recalls. “We decided to prepare a separate set of insoles for each playing surface, hard court, clay and grass. A different type of insole for each surface.” And the rest, as they say, is history. “Initially, when Novak would do it, he had pain in the exterior of the soleus muscle, small ankle sprains, but the insoles allow him to do it and now not only is he a Michael Jordan, he’s also the best defensive player on the Tour and the best offensive player on the Tour as well”. “Nadal’s people approached me at one point”, Tamir reveals, “but I decided not to work with them but rather to stay with Novak as a sign of my appreciation and loyalty. We’re family. His parents love me as if I was one of their own.”
Edited by reg
Posted

Čitala sam o specijalnim ulošcima koji su napravljeni za Novaka. Oni su jedan od razloga zašto se kreće najbolje na svim podlogama. Tamir Kfir koji ih je osmislio odbio je saradnju sa Nadalom, navodeći da želi da ostane sa Novakom "kao znak zahvalnosti i lojalnosti, mi smo kao familija, Đokovićevi me vole kao da sam jedan od njihovih najrođenijih".

Posted

хвала на преводу, ако ти није тешко можеш и остатак чланка

Posted

Interesantno je, a to vec citam cetvrti ili peti put od raznih ljudi, da se ono sto se Novaku ovde u Srbiji prakticno najvise zamera (porodicna i poluprofesionalna atmosfera u timu i uopste oko njega) u svetu tenisa smatra velikim Novakovim kvalitetom, tim pre sto to jeste prilicno neobicno za velike sampione. Ko god je duze radio sa Novakom vrlo pohvalno, ponekad i sa odusevljenjem, govori o nacinu na koji je prihvacen i od njega i od njegove porodice i niko ne propusta da naglasi kako se sve vreme osecao kao clan porodice.

Posted

Problem je što se pojam "Novakova porodica" percipira kroz prizmu Srđana, Gorana, "Family Sporta". Sam njihov nastup, veze sa političkom vrhuškom u Srbiji itedeetece, stvaraju odbojnost i antipatiju. Znam neke ljude koji na pitanje zašto im je Novak antipatičan kreću sa pričom o spomenutim a na moje insistiranje da preciziraju šta to ima antipatično u Novaku ne računajući gorespomenute ne znaju da odgovore...Ja sam sebe smatram velikim fanom i njegovog tenisa i njega kao vrlo harizmatičnog i pozitivnog lika ali sam do tog stava morao da prodjem pravi mali pakao apstrahovanja prvopomenutih faktora....

Posted (edited)
Interesantno je, a to vec citam cetvrti ili peti put od raznih ljudi, da se ono sto se Novaku ovde u Srbiji prakticno najvise zamera (porodicna i poluprofesionalna atmosfera u timu i uopste oko njega) u svetu tenisa smatra velikim Novakovim kvalitetom, tim pre sto to jeste prilicno neobicno za velike sampione. Ko god je duze radio sa Novakom vrlo pohvalno, ponekad i sa odusevljenjem, govori o nacinu na koji je prihvacen i od njega i od njegove porodice i niko ne propusta da naglasi kako se sve vreme osecao kao clan porodice.
da, a ono sto je najinteresantnije jeste da sa nekim od najblizih saradnika radi bez ikakvog ugovora godinama. vrlo interesqantno i nesvakidasnje za taj nivo. cinjenica da tako dugo opstaju zaista mnogo govori o poverenju i tretmanu unutar tima. Edited by Afterburner
Posted
ali sam do tog stava morao da prodjem pravi mali pakao apstrahovanja prvopomenutih faktora....
e sad si iz nehata otvorio pandorinu kutiju, velika je sansa da ces citati o srdjanu narednih par dana :Dcisto da vidis da mnogi nisuna moj znak, run for cover
Posted

Šta da ti kažem... ionako je dugo do augusta, nije ni to loše da ubijemo dosadu i monotoniju :D.

Posted

vec se na taj nacin ubija dosada samo na drugom pdf-u i to na kvalitetnih 100+ strana :P salim se malo, dosadno je i meni, odoh da radim nesto

Posted
Nisam baš primetio da se Novaku zamera porodična atmosfera. Interesantno bi bilo videti da je Djoković senior uleteo kod Matsa i pripretio mu da ne navija dovoljno za Novaka i da ga nakon toga oteraju i dovedu nekog drugog, da li bi svi to smatrali velikim kvalitetom i porodičnom atmosferom. Ili da je tražio neku zemlju u Parizu ili Lionu, da sagradi kompleks terena, ali baš da ne plati puno za to...
Posted
Nisam baš primetio da se Novaku zamera porodična atmosfera. Interesantno bi bilo videti da je Djoković senior uleteo kod Matsa i pripretio mu da ne navija dovoljno za Novaka i da ga nakon toga oteraju i dovedu nekog drugog, da li bi svi to smatrali velikim kvalitetom i porodičnom atmosferom. Ili da je tražio neku zemlju u Parizu ili Lionu, da sagradi kompleks terena, ali baš da ne plati puno za to...
To sto mu ti zameras nesto drugo ne znaci da mu se ovo ne zamera od drugih ljudi. Znaci samo da mu ti zameras nesto drugo.
Posted (edited)

Ne baš. To znači da ja nisam primetio da mu se zamera porodična atmosfera, nego da mu se uglavnom zamera bahatost roditelja. Da budem precizniji, nikada nisam čuo da nekome kod Novaka smeta što roditelji dolaze na tekme, što ga vole i što on voli njih, nego im uvek smeta ponašanje Djkovića seniora. Al' dobro , verovatno ima i takvih, ali sasvim siguno nisu većina. Ja mu ništa ne zameram (i sigurno mu je drago zbog toga ;) )

Edited by Lezilebovich
Posted
Ne baš. To znači da ja nisam primetio da mu se zamera porodična atmosfera, nego da mu se uglavnom zamera bahatost roditelja. Da budem precizniji, nikada nisam čuo da nekome kod Novaka smeta što roditelji dolaze na tekme, što ga vole i što on voli njih, nego im uvek smeta ponašanje Djkovića seniora. Al' dobro , verovatno ima i takvih, ali sasvim siguno nisu većina. Ja mu ništa ne zameram (i sigurno mu je drago zbog toga ;) )
Jao, kuku. :lol:
Posted

Da li neko razume o čemu se priča ovde ? Nikad nisam naučio francuski :( PS. Ako je nešto baš bezveze, bolje i da ne znamo.