bigvlada Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Jedan komentar sa tenisa NOVAK DJOKOVIC IS THE BIGGEST LOSER IN TENNIS HISTORY Believe me, no one likes to lose in this sport, not Roger Federer, not Serena Williams, not Fabio Fognini, not Dominic Thiem. But how one handles him / herself in a loss and how he / she comes back tells much about that player's character and chances. Novak Djokovic is a student of the game like Serena, and for their own selfish sake, they always go back to the drawing board to heavily analyze what made the other player win on a particular day and see what can we do about it. The slamless years of 2009 and 2010 helped Nole turn his misfortunes into a powerful weapon of constant self-doubt based improvement. If you win 43 matches in a row and lose a 44th, there's clearly room for more work, that's his philosophy. 'You beat me, congratulations, now here's my target on your back: you were better than me, so you are the hurdle I have to overcome' - and that logic made Novak avoid a losing streak to any player in the past 30 months, and Rome may be the key to win Roland Garros on Sunday. It's a really close fight to call, but coming to Paris, it was all Andy Murray and his game on Novak's mind, and oh boy does anyone find solutions better than him? In a sense Novak Djokovic is the biggest loser in tennis history, cause it's losses that keep his ego checked and hunger up for improvement. And that may also make him the biggest winner one day - come Sunday, I predict him inching one step closer.
duda Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 po meni, članak nije bogznašta, preterivanje oko poraza u rimu, novak je em bio umoran em mu nije taj rim mnogo značio, pogotovo što je sledilo znasešta
borris_ Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Vajda je rekao da su ove godine namjerno igrali sve velike turnire na sljaci da bi Novak uhvatio ritam.
Parsons Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 (edited) nemacki mediji opet sramotno malo izvestavaju o novakovom uspehu i dominaciji, a jos manje pominju bekera. komentari na tekstove su maliciozni, te finale je bilo dosadno (!), te nije federer u zenitu, nadal povredjen, novakov karakter je los... nazalost po njih, ako su vec uspeli da sprece 1 dominaciju devedesetih varvarskim napadom nozem bez presedana u istoriji sporta*, sada moraju da istrpe jbga. *edit: o ovome se uopste vrlo malo pisalo i nekako se zaboravilo Edited June 6, 2016 by Parsons
Kampokei Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Na Guardianu pak uglavnom pozitivni komentari, izlivi divljenja stavise. Spanska Marca takodje. Smesno je koliko Briti sazaljevaju Endija, dosta su surova i nezahvalna publika. I koliko Spanaca ne voli Nadala, mada to delom ima veze sa neteniskim stvarima (fudbal, politika).
duda Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Na Guardianu pak uglavnom pozitivni komentari, izlivi divljenja stavise. Spanska Marca takodje. Smesno je koliko Briti sazaljevaju Endija, dosta su surova i nezahvalna publika. I koliko Spanaca ne voli Nadala, mada to delom ima veze sa neteniskim stvarima (fudbal, politika). a što politika ?
Mil@n Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 I koliko Spanaca ne voli Nadala, mada to delom ima veze sa neteniskim stvarima (fudbal, politika). Verovatno manje no Srba što hejtuje Nola. Inače, mala, lepa rekapitulacija meč lopti sa slemova ... Radovanje posle osvojenog poslednjeg US Opena kada je publika divljala kao nikad mi je najbolje ikad
Kampokei Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Nadal je veliki navijac Reala, samo po sebi dovoljno za hejt. A medju Kataloncima to se jos dodatno vezuje za svasta. Cesto se u komentarima naziva "prebacivacem loptice".
Mil@n Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Nadal je veliki navijac Reala, samo po sebi dovoljno za hejt. A medju Kataloncima to se jos dodatno vezuje za svasta. Cesto se u komentarima naziva "prebacivacem loptice". U pravu si, nisam razmišljao o tim aspektima.
radisa Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Imate novi topik, o porezu i sportu http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=20165&page=4 Možete tamo i o messiju i o Štefi i o Bekeru i o Španskoj ligi... Ostavite sam sport na miru...
Recommended Posts