harper lee Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Ako bi pitao Wilandera, on bi ti rekao da moze da se igra bolje, mada posto je vec i veteran sigurno da neko drugi moze bolje od njega...jbg ne znam sta bi Novak trebalo vise da uradi pa da ostali kazu...to je to, Novak je jedan od najboljih ikad... Posto je to "najbolji ikada" stvar brojki onda brojke i pokazuju gde je tacno Novak u tom drustvu. Sa stanovista razvoja igre Novak u svom najboljem izdanju je pokazivao i pokazuje igru kakvu ja nikada ranije nisam video u zivotu ni od jednog tenisera, a gledao sam sve velikane od Dzimba Konorsa i Borga naovamo. Doci ce, naravno, sutra neki novi igrac koji ce igrati jos bolje ali cini se da se to nece tako skoro desiti. Osam godina (ako se ne varam) je proslo od onog Bodovog teksta o Novaku koji je naslovio sa "Perfect player" i jos uvek mi taj tekst ne izlazi iz glave. Namirisao ga je za sve pare.
Time Crisis Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Interesantna je lagana, strpljiva i sistemska transformacija Novakove igre u nesto sto sve vise pocinje da lici na rodzer-like tenis, sa mnogo vise varijacija, menjanja ritma i trazenja ostrijih uglova s osnovne linije umesto razmena teskih udaraca, govorom tela koji se upravlja ka mrezi kao da stalno iscekuje udarac koji ce ga dovesti na volej i sa mnogo miksanja prvog servisa. Naravno da Novak nikad nece u potpunosti igrati taj tenis, narocito ne protiv Endija, ali primetna je vec neko vreme tendencija da se sve vise u sve vecim delovima meca ide na preciznost umesto na snagu, da se krate poeni kad god mogu i da se kvalitetan prilazni udarac obavezno isprati izlaskom na mrezu. Kao i kod svih velikih igraca koji se najprijatnije osecaju u svojoj kozi jer im dobro ide i ova transformacija ide sasvim lagano, jedva primetno i ne izdrzi uvek "gravity of the moment" kad se igraju bitni poeni, tad se i Novak obicno vrati u svoj safe mod, ali se itekako vidi da se radi u tom pravcu i da Beker polako zauzima sve vece mesto u Novakovoj glavi. To je logični nastavak i verovatno jedini recept za dugovečnu karijeru, što uostalom i Federer dokazuje na terenu. :)
duda Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) To je logični nastavak i verovatno jedini recept za dugovečnu karijeru, što uostalom i Federer dokazuje na terenu. :) upravo i upravo je jelena genčić u svom sustretu sa novakom posle osvajanja w, pričala o tome da će se vratiti s&v igra, naravno, ne kao ranije, već modifikovana čudo je bila jelena a bodo je 2011-tu jedva dočekao, tada sam videla jedan njegov tekst gde je linkovao taj stari tekst zbog koga su ga neki i bockali po malo pogotovo kada je došla ona novakova 2010-ta dakle, tada se bodo likujući samokvotovao, ne sumnjam da će to uraditi opet i ovo stvarno moram da postavim Edited April 6, 2015 by dùda
Timmi Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Inace, kako ja to vidim, Novak je danas znacajno bolji igrac nego sto je bio 2011. godine u ovo vreme, nevezano za broj pobeda. Tada je na talasu ogromnog samopouzdanja i gladi koju je pokazao kad mu se konacno otvorio put ka samom vrhu nabio onaj neverovatan niz pobeda, ovo sada vise lici na studiozan, poslovan, medium level tenis kojim se krstari kroz sezonu a podigne se kad to bude neophodno da se zatvori mec. Cini mi se da ovo danas nije talas samopouzdanja vec svest o sopstvenoj vrednosti koja je tu da ostane. Pre cetiri godine smo se pitali sta ce pre svih Nadal pa onda drugi igraci uraditi da bi podigli nivo igre i zaustavili Novakov teror, ja se sada pitam da li je iko od njih danas uopste vise u stanju da to uradi. Ovo sto Novak u pojedinim segmentima svojih meceva igra je toliko brutalno da se covek s pravom moze zapitati moze li tenis uopste da se igra bolje od toga. ne treba mnogo ni da se analizira vec samo da se vidi fizicka promjena koju je prvo napravio 2011. a drugi put ove sezone. oba puta se fizicki podigao na potpuno novi nivo. ima dole na nasoj :D temi klip kad pogadja onu sexy ball girl 2009. i uporediti ga s ovim kako danas izgleda. sad je zivotinja, i to neka trkacka zivotinja koja juri plijen.
Mil@n Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) Dajte taj link za taj stari članak Boda o Novaku, pls. Pokušaću i sam da nađem, al ako failujem.. Edit: našao.. Ako još nekoga zanima: http://www.tennis.com/pro-game/2011/09/the-perfect-player-revisited/41455/#.VSL_O_mUcpU Edited April 6, 2015 by Glas RazumaN
Timmy Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Sve pohvale Novaku za ono izvinjenje. Nazalost zivimo u vremenu kad je priznavanje greske pojam koji izumire, pa je ovako nesto iznenadjenje.
Ros Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 bogami je delovalo opako. mogu misliti da se decak presekao
darkonet Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Posto je to "najbolji ikada" stvar brojki onda brojke i pokazuju gde je tacno Novak u tom drustvu. Sa stanovista razvoja igre Novak u svom najboljem izdanju je pokazivao i pokazuje igru kakvu ja nikada ranije nisam video u zivotu ni od jednog tenisera, a gledao sam sve velikane od Dzimba Konorsa i Borga naovamo. Doci ce, naravno, sutra neki novi igrac koji ce igrati jos bolje ali cini se da se to nece tako skoro desiti. Osam godina (ako se ne varam) je proslo od onog Bodovog teksta o Novaku koji je naslovio sa "Perfect player" i jos uvek mi taj tekst ne izlazi iz glave. Namirisao ga je za sve pare. upravo tako za prvi deo posta...ako bi npr uporedili sa fudbalom, ono sto Novak pruza od 2010 do danas je na nivou Mesija i Ronalda, dakle fali mu samo malo vise GS kao sto ovoj dvojici fali samo SP da bi ih proglasili najvecima...a dotle najbolji ce i dalje biti Sampras, Konors, Federer, Nadal a ovamo Pele i Maradona.... Nesto nisam siguran da ce bilo ko od tenisera u buducnosti nadmasiti Novaka iz 2011.god
harper lee Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 upravo tako za prvi deo posta...ako bi npr uporedili sa fudbalom, ono sto Novak pruza od 2010 do danas je na nivou Mesija i Ronalda, dakle fali mu samo malo vise GS kao sto ovoj dvojici fali samo SP da bi ih proglasili najvecima...a dotle najbolji ce i dalje biti Sampras, Konors, Federer, Nadal a ovamo Pele i Maradona.... Nesto nisam siguran da ce bilo ko od tenisera u buducnosti nadmasiti Novaka iz 2011.god Hoce. Igra ne stoji, razvijaju se metode treninga, poboljsava se sportska infrastruktura, igra se sa sve kvalitetnijom opremom. Mislio sam da posle Borga nikada niko nece igrati takav tenis pa je dosao Sampras, taman kad sam pomislio da od toga ne moze bolje pojavio se Federer, sad Novak dize igru na neki novi nivo. Uvek moze bolje.
Timmy Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Komentar citaoca na vest gde Rusedski kaze da Novaka bes cini sampionom "Ovo je ko Rasomon: svako ima svoju ideju zasto je Novak najbolji, i svako je na svoj nacin u pravu. "
reg Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Vezano za dugovecnost, Djokovic kao neko ko je odigrao 600 meceva zadovoljava jedan od tri uslova koji oslobadjaju od obaveze igranja mastersa, tj. moze da izbegne jedan masters [sa dva uslova dva mastersa, sa tri sve, kao Federer sada]. Drugi uslov, 12 years of service [racunajuci od sezone kada igrac igra najmanje 12 turnira na koji nude ranking poene], ce ispuniti ove godine, dakle od 2016. ce ukoliko zeli moci da izbegne 2 turnira masters serije. Treci uslov je da igrac ima 31 godinu na pocetku sezone [2019].
darkonet Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Hoce. Igra ne stoji, razvijaju se metode treninga, poboljsava se sportska infrastruktura, igra se sa sve kvalitetnijom opremom. Mislio sam da posle Borga nikada niko nece igrati takav tenis pa je dosao Sampras, taman kad sam pomislio da od toga ne moze bolje pojavio se Federer, sad Novak dize igru na neki novi nivo. Uvek moze bolje. Drugaciji se tenis igrao tada, mislim na Borga i Konorsa u odnosu na to kako se igra danas, posto sam kolekcionar imam 60% finala sva 4 GS od 1966 (sva finala Wimbledona od 1969 do danas, masterse i manje turnire ponesto) gledao sam bas mnogo meceva i u odnosu na to kakav se tenis igra i na konkurenciju nemam dilemu da Novak spada u krug najdominantnijih tenisera ikada. Pitam se samo ko bi od nadolazece generacije mogao da ga zameni i napravi dominaciju ali mi niko ne pada na pamet...
Mil@n Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Pitam se samo ko bi od nadolazece generacije mogao da ga zameni i napravi dominaciju ali mi niko ne pada na pamet... Kao što Novak nikome nije padao na pamet dok su ova dvojica kidali sve redom. :) Vreme će pokazati, ali slažem se sa Harperom, pitanje je samo vremena..
Dionysos Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 могао би борна да доминира, поготово ако настане вакум после ове тројке
harper lee Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Drugaciji se tenis igrao tada, mislim na Borga i Konorsa u odnosu na to kako se igra danas, posto sam kolekcionar imam 60% finala sva 4 GS od 1966 (sva finala Wimbledona od 1969 do danas, masterse i manje turnire ponesto) gledao sam bas mnogo meceva i u odnosu na to kakav se tenis igra i na konkurenciju nemam dilemu da Novak spada u krug najdominantnijih tenisera ikada. Pitam se samo ko bi od nadolazece generacije mogao da ga zameni i napravi dominaciju ali mi niko ne pada na pamet... O tome ti i govorim, drugi tenis ce se igrati sutra u odnosu na danas kao sto se igra danas u odnosu na juce.
Recommended Posts