Filozof manijak Posted October 28 Posted October 28 3 minutes ago, stray cat said: Ako se sačuva od povreda, ako ga bude hteo servis u većini mečeva pre finala (u finalu obavezno), ako su vremenski uslovi odgovarajući, NĐ ima šanse da osvoji još nekoliko slemova. Previše ako
Fakundo Sava Posted October 28 Posted October 28 Novak samo treba da bude strpljiv ,za par godina ovi klinci izlaze iz svog prajma i onda ima brisan prostor ispred sebe 2 5 1
Hele Posted October 29 Posted October 29 4 hours ago, Filozof manijak said: Ne, dragi moj stari Slovenu, to se zove razrada teze i zašto mislim da bi Novak trebalo da se povuče na vreme, a ne da se bruka kao Federer kada ga je neki Hurkač poslao u penziju sa krompirom. Svakako je zacementirao GOAT status, postigao sve što je želeo. U životu je jako bitno znati kada da se stane i preći na novo poglavlje , a ne da te neko na ponižavajući način otera u penziju. Mislim, meni ni iz džepa ni u džep, ali bilo bi greota da gledsmo kako ga neki klinac metla u 2.kolu Bazela. Sam si dao primer Samprasa, šta misliš da je bilo bolje da je uradio? Sampras nije imao izbor, rokali su mu sve zivo u rame, hteo je da igra, nije mogao pa je odustao. Oni uvek veruju da mogu, zato i jesu veliki. Bolje je ono sto je za Novaka bolje, nikako ne utice na njegov status posle. Ako se coveku igra i hoce da se takmici, pa potpuno je suludo da prekida da bi neko negde na nekom forumu rekao - e, ja ga cenim jer se povukao na vreme. Ne znam ko to vidi Federera i pomisli - evo ga onaj sto nije odustao na vreme i brukao se protiv Hurkaca u drugom kolu. Evo, ja iskreno ni ne znam o cemu pricas. Novak je ludjak koji se celu karijeru takmici i sad treba da odustane jer imaju dva igraca trenutno bolja od njega? Pa on je GOAT zato sto nije odustao u mecevima gde je u tim momentima imao 1 posto sansu da pobedi pa ih je pobedio. Ako se nije predao na one dve mec lopte Federera, nece se predati ni dok postoji bilo kakva sansa da uzme bilo koji GS. Ili hoce jer na kraju je to njegov zivot. Previse se olako gleda na to, kao sad cu ja da prekinem nesto sto radim citav zivot da bih dokazao nekom nesto. I sta sutra? Coveku se jos igra, ima takmicarski naboj, motiv... ali ne, sad ce da muci sam sebe da bi dokazao poentu.
Filozof manijak Posted October 29 Posted October 29 Jesi čuo za onu srspku izreku - Srce hoće, a dupe klokoće? Iliti Ima nagon, ali nema pogon? On može da bude samo stariji i istrošeniji sa protokom vremena, i da mu forma ide na dole. Što se mene tiče, da se povukao posle Olimpijskih igara bio bi najveći sportista ikada. Pitanje za sve, šta mislite da li će uzeti još jedan GS?
Hele Posted October 29 Posted October 29 Pa zato sto kreiras svoj narativ na osnovu nekih svojih kriterijuma koji nemaju veze sa realnoscu. To je ok i tvoje pravo, ali ne vidim sto bi Djokovic svoj zivot i karijeru krojio po tome. Ja ne vidim nikakvu povezanost i zasto bi ga povlacenje posle OI ucinilo najvecim sportistom ikada. To je samo stvar narativa, bolja prica... a biti najveci sportista ikada ne znaci imati najbolju pricu. 1
Arkadija Posted October 29 Posted October 29 5 hours ago, Filozof manijak said: Pitanje za sve, šta mislite da li će uzeti još jedan GS? Ne verujem da može. 2
x500 Posted October 29 Posted October 29 10 hours ago, Hele said: Novak je ludjak koji se celu karijeru takmici i sad treba da odustane jer imaju dva igraca trenutno bolja od njega Vise od pola karijere je bio u toj istoj situaciji, da su 2 igraca bolja od njega u tom trenutku. Mogo je da odustane i 2008. Uzeo AO, sta da se "bruka" protiv RF i RN, kad tesko moze da ih pobedi. Ali, uz puno inata, treninga i naporo, i ponek malo srece, uspeo je da pokvari "devojacku crecu".
ubibobi Posted October 29 Posted October 29 Dobro, ipak ne treba smetnuti sa uma da je tada počinjao karijeru a da je sada na zalasku iste
Filozof manijak Posted October 29 Posted October 29 3 hours ago, Hele said: Pa zato sto kreiras svoj narativ na osnovu nekih svojih kriterijuma koji nemaju veze sa realnoscu. To je ok i tvoje pravo, ali ne vidim sto bi Djokovic svoj zivot i karijeru krojio po tome. Ja ne vidim nikakvu povezanost i zasto bi ga povlacenje posle OI ucinilo najvecim sportistom ikada. To je samo stvar narativa, bolja prica... a biti najveci sportista ikada ne znaci imati najbolju pricu. Pa naravno da to radim, sigurno neće Đoković da uradi kako ja mislim, svašta Ja vidim povezanost - povući se kad si najveći i neporažen, to je za mene odlika najvećeg ikada. Osvojiš sve što si zamislio, i poručiš svima: so long, suckers! Reci, ima li kulijeg poteza od tog? To što ti tako ne vidiš je do tvog shvatanja sporta, tvoje pravo, naravno. Ne moramo se složiti. A koji su to, po tebi, kriterijumi koji imaju veze sa realnošću? PS: imam utisak da bi Novakovi fanovi želeli da igra do osamdesete godine, zato što su im njegove pobede duševna hrana i neka mala satisfakcija u našim bijednim životima. 1
Max Morlock Posted October 29 Posted October 29 20 minutes ago, Filozof manijak said: Novakovi fanovi želeli da igra do osamdesete godine, ... satisfakcija u našim bijednim životima. Mislim da su Novakovi fanovi mnogo (geografski) šira kategorija od "našim (...)". A inače... to za fanove može se reći da važi za bilo čije fanove u bilo kom sportu. I bilo gde. 3
Mel Posted October 29 Posted October 29 29 minutes ago, Filozof manijak said: PS: imam utisak da bi Novakovi fanovi želeli da igra do osamdesete godine, zato što su im njegove pobede duševna hrana i neka mala satisfakcija u našim bijednim životima. Jedan moj nekadasnji kolega, Nemac, kul covek i naklonjen Srbima, mi je prosle godine u nekom razgovoru rekao (mislim da je bilo ono sa Ribnikarom se desilo ili nesto drugo lose sto je doslo do naslovnica tamo) - pa dobro, bar Novaku dobro ide. Jer zna dosta ljudi iz Srbije, pa kao aj neka uteha. Mislim da je to tacno opazanje, premda meni Novak nije bio dusevna hrana, mislim da mnogima jeste i da je pomagao ljudima kroz decenije da se osecaju bolje i zadovoljnije.
Filozof manijak Posted October 29 Posted October 29 12 minutes ago, Max Morlock said: Mislim da su Novakovi fanovi mnogo (geografski) šira kategorija od "našim (...)". A inače... to za fanove može se reći da važi za bilo čije fanove u bilo kom sportu. I bilo gde. Hvala na ispravci, trebalo je da napišem naši domaći Novakovi fanovi
johan nagel Posted October 29 Posted October 29 Конкурентан је на највећим турнирима, плус зарађује гомилу лове, не постоји никакав разлог да се повуче све док је тако. Да ли може да освоји још један слем зависиће доста и од противника свакако, било каква повреда, одсуство, лоша форма Алкараза/Синера му драстично повећавају шансе, мада мислим да може и потенцијално неког од њих да победи, пре свега у Аустралији или на Вимблдону. У сваком случају нема још пуно времена, ако следеће године у ово доба буде и даље на 24, рекло би се да је то то. 2
Hele Posted October 29 Posted October 29 1 hour ago, Filozof manijak said: Pa naravno da to radim, sigurno neće Đoković da uradi kako ja mislim, svašta Ja vidim povezanost - povući se kad si najveći i neporažen, to je za mene odlika najvećeg ikada. Osvojiš sve što si zamislio, i poručiš svima: so long, suckers! Reci, ima li kulijeg poteza od tog? To što ti tako ne vidiš je do tvog shvatanja sporta, tvoje pravo, naravno. Ne moramo se složiti. A koji su to, po tebi, kriterijumi koji imaju veze sa realnošću? PS: imam utisak da bi Novakovi fanovi želeli da igra do osamdesete godine, zato što su im njegove pobede duševna hrana i neka mala satisfakcija u našim bijednim životima. Ne zelim ja nista, nek zavrsi kad on misli. Meni je nerealno da se takav takmicar povuce tek tako jer kao sto sam vec napisao, da tako lako odustaje, ne bi bio to sto jeste. To je realnost i realnost je da su tako svi i radili, jos cekamo na primer velikana koji se povukao na nacin na koji ti opisujes, a i ako iskopas nekog, retki su i to te ne odredjuje da li si veliki. To velika vecina velikana nije uradila i to im to nista ne oduzima od velicine. Za tebe je povuci se na vrhuncu odlika najvecih ikada, a nikako da navedes primer koji je to najveci ikada uradio? Ako to ne rade najveci ikada, kako je to odlika najvecih ikada? Sto se mene tice, koga uopste briga kakav je poslednji album Nila Janga na primer, nece ga to odrediti, moze samo da mu doda ako ubode jos neku dobru pesmu. Nole jedino da sad prsne skroz, krene da bije sudije, pljuje po terenu i ne znam ni ja sta, moze da donekle da narusi legasi, kao sto bi i Nil Jang donekle narusio nekim blamiranjem i duetom sa nekim treperom gde je u spotu u tangama i trese guzicom. Mada prakticno beznacajno, zaboravilo bi se na to. Ovako, ovi sitni porazi ne uticu nikako na to sto jesu i kakve su karijere imali. Prosto je potpuno uzaludno i pricati jer opet ponavljam, on ne bi bio GOAT da je u tom fazonu. Bilo je mnogo blamiranja u svetu sporta, a Novak to sve i dalje dostojanstveno radi. Najgore bi bilo da se oprasta pa vraca, kao sto su mnogi. Ako mu se jos igra, nek igra. Hoces ti prestati sa seksom na vrhuncu jer to vise posle nece biti to, bices sve u goroj kondiciji, kita ce ti postajati mlitavija i moci ces eventualno jednom u tri dana?
Recommended Posts