stray cat Posted October 24 Posted October 24 (edited) Sampras je osvojio sedmi Vimbldon i 13. slem (tadašnji rekord), pa je dve godine nakon toga, kao 17. na ATP listi, osvojio poslednji slem, tj nije se povukao "na vreme". NĐ je ove godine osvojio (njemu vrlo bitno) OI zlato, trebalo je naterati se i natempirati formu za zadnji pokušaj. Ne mogu porazi od 14, 15 godina mlađih No1 i No2 tenisera u finalima (i polufinalima) turnira da se nazovu peglanje, jedino ako smo vrlo razmaženi kao navijači. Edited October 24 by stray cat 6
Tsai Posted October 24 Posted October 24 Jeste godinu dnaa nakon USO ali nije odigrao nijedan mec nakon USO Ali da, u debeloj su manjini oni koji su se povukli nakon osvojenog turnira ili dok su na vrhu 1
TS-CS Posted October 24 Posted October 24 meni je agasijev oprostaj na USO deset puta carskiji ... u najludjoj teniskoj atmosferi ikad na tih par meceva na Ešu
Mil@n Posted October 25 Posted October 25 18 hours ago, Arigato said: Na kraju Borgu ili Samprasu ništa ne znači što su se na vreme povukli, kada trojica imaju debelo više titula. Mislim, ne znam otkud to i kako to ime i karijera može da se pokvari ako se gubi u poznoj fazi karijere. Potpuno je normalno i to je biologija. Da li hoćete reći da je Majkl Džordan pokvario svoju karijeru, jer je brisan o patos dok je bio u Vašingtonu? Ne, pamtiće se njegova karijera devedesetih. Brisan o patos? Bio je na putu da odvede raspali i mrtvi Washington u play off koji je dotle bio kanta obična dok nije povredio koleno. U poslednjoj sezoni karijere u 40. godini je odigrao SVIH 82 utakmice i davao 20 poena po utakmici. 1 1 1
Serena Posted October 25 Posted October 25 Novak dobro muca na spanskom Nema @Lancia da oceni ovo. Meni se cini da se puno postapa sa italijanskim.
Hele Posted October 27 Posted October 27 GOAT-ovi da imaju mentalitet da se predaju ne bi bili GOAT-ovi. Novak sigurno razmislja o jos kom slemu, a ne o vodjenju fondacije i pecenju palacinki na Kopu. Covek igra tenis i danas na najvisem nivou i bori se za trofeje dok neki Ronaldo i Mesi igraju po fudbalskim vukojebinama i dalje samo zbog love i daleko su od vrha svetskog fudbala pa im opet to nikako ne oduzima na onome sto su pre uradili. Novak je i dalje i top 3 ili top 5 igrac sveta, dok ova dvojica nisu vise ni blizu top nivoa pa igraju. Navoditi Danilovica dok se prica o GOAT-ovima je neozbiljno, a i to je blaga rec. Borgovo povlacenje nije bilo graciozno. Covek je 1982. godine odigrao samo dva turnira i na oba izduvao u prvim kolima i bio je mentalno iscrpljen i nije mogao vise. Nije lik rekao, ja odoho bičiz na vrhuncu nego nije mogao vise. I onda nakon sto je rekao da ja zavrsio karijeru, igra jedan turnir 1983. i jos jedan 1984. godina i na oba biva pociscen. I ako to sve nije dovoljno, lik se vraca 1991. godine i igra do 1993. godine gde nije pobedio nijedan mec, a na prvih devet meceva nije uzeo nijedan set. Lik u to vreme ima izmedju 35 i 37 godina, Novak je u tim godinama osvajao slemove i OI, ovaj nije jedan mec pobedio. Ako je to graciozno povlacenje na vrhuncu... I samim tim sto se spominje Borgovo povlacenje kao primer za povlacenje na vrhu je dokaz da se zaboravi sve sto je bilo u kasnijim godinama i da Novak moze da se blamira u narednih 5 godina i niko se nece secati. 4
Hele Posted October 27 Posted October 27 Sad gledam, nisam ni ja znao detalje, Borg je bukvalno primer za najjadnije oprastanje ikada i covek se blamirao bukvalno, a navodi se kao primer za covek koji se povukao na vrhuncu 1
TS-CS Posted October 27 Posted October 27 (edited) burnout sa 25 bilo je tu svega, sto teniskih sto vanteniskih stvari .... hteo je da proredi svoj turniraki raspored, a definitivno resio da se ne vraca na tour kad su mu odbili zahtev za WC na Vimbldonu 1982. nakon toga se povremeno pojavljivao na egzibicijama, a od regularnih turnira jedino u Monte Karlu gde je i boravio. tako da je "prespavao" prelazak sa drvenih na grafitne rekete. mnogi misle da bi mu promena tehnologije odgovarala, kao Lendlu npr. (dok je recimo Mekenroa upropastila) i produzila karijeru, no to nikad necemo saznati sve u svemu ne bas slavan kraj ako mene pitate, tu bih se slozio sa koleginom konstatacijom iznad (onaj komicni povratak 90-tih ni ne racunam) ali ostao je mit i aura iz tog doba ... i to je tako Edited October 27 by TS-CS 1
Filozof manijak Posted October 27 Posted October 27 (edited) Osvojio je sve što može. Nema više Fedala da ga gura do limita. Operisano koleno. Pametnome dosta Ovo sad je čista inercija sa tendencijom prelaska u slobodni pad. Edited October 27 by Filozof manijak 1
Hele Posted October 27 Posted October 27 To se u psihologiji na staroslavenskom zove ,,Moving the goalposts''. Iznesen je tvrdnja da se veliki povlace na vreme, pobijena je, sad se prelazi dalje, prica o kolenu, tome da nema vise Fedala... Mozemo li se vratiti na tvrdnju da se veliki povlace na vreme? Ko? Sampras je tehnicki osvojio poslednji turnir na kojem je igrao, US Open 2002. godine, ali je jasno naznacio da se ne povlaci. Celu 2003. godine se vukao i pokusao da se oporavi da zaigra i na kraju kada je video da jebi ga ne ide, javio je da se povlaci, godinu dana posle osvajanja US opena. Sampras je skoro pa bio invalid sa njegovim ramenom, pokusavali su da ga osposobe da uopste igra, a nas eto mozda ne moze da pobedi drogiranu sargarepu u finalu. Oni da nisu ludaci, ne bi bili veliki. Oni da slusaju kad im neko kaze da je dosta, ne bi bili tu gde jesu. ,,Ajde Kari, gotov je trening, idi kuci i odmori, nemoj ostajati i sutirati jos tri sata. Vazi treneru".
nahbar Posted October 28 Posted October 28 On 27. 10. 2024. at 8:29, Hele said: GOAT-ovi da imaju mentalitet da se predaju ne bi bili GOAT-ovi. Novak sigurno razmislja o jos kom slemu, a ne o vodjenju fondacije i pecenju palacinki na Kopu. Covek igra tenis i danas na najvisem nivou i bori se za trofeje dok neki Ronaldo i Mesi igraju po fudbalskim vukojebinama i dalje samo zbog love i daleko su od vrha svetskog fudbala pa im opet to nikako ne oduzima na onome sto su pre uradili. Novak je i dalje i top 3 ili top 5 igrac sveta, dok ova dvojica nisu vise ni blizu top nivoa pa igraju. Navoditi Danilovica dok se prica o GOAT-ovima je neozbiljno, a i to je blaga rec. Borgovo povlacenje nije bilo graciozno. Covek je 1982. godine odigrao samo dva turnira i na oba izduvao u prvim kolima i bio je mentalno iscrpljen i nije mogao vise. Nije lik rekao, ja odoho bičiz na vrhuncu nego nije mogao vise. I onda nakon sto je rekao da ja zavrsio karijeru, igra jedan turnir 1983. i jos jedan 1984. godina i na oba biva pociscen. I ako to sve nije dovoljno, lik se vraca 1991. godine i igra do 1993. godine gde nije pobedio nijedan mec, a na prvih devet meceva nije uzeo nijedan set. Lik u to vreme ima izmedju 35 i 37 godina, Novak je u tim godinama osvajao slemove i OI, ovaj nije jedan mec pobedio. Ako je to graciozno povlacenje na vrhuncu... I samim tim sto se spominje Borgovo povlacenje kao primer za povlacenje na vrhu je dokaz da se zaboravi sve sto je bilo u kasnijim godinama i da Novak moze da se blamira u narednih 5 godina i niko se nece secati. Ovo i ja oplakah. Dobro je da ima filozofa ovde, veselije je
Filozof manijak Posted October 28 Posted October 28 On 27. 10. 2024. at 10:41, Hele said: To se u psihologiji na staroslavenskom zove ,,Moving the goalposts''. Iznesen je tvrdnja da se veliki povlace na vreme, pobijena je, sad se prelazi dalje, prica o kolenu, tome da nema vise Fedala... Mozemo li se vratiti na tvrdnju da se veliki povlace na vreme? Ko? Sampras je tehnicki osvojio poslednji turnir na kojem je igrao, US Open 2002. godine, ali je jasno naznacio da se ne povlaci. Celu 2003. godine se vukao i pokusao da se oporavi da zaigra i na kraju kada je video da jebi ga ne ide, javio je da se povlaci, godinu dana posle osvajanja US opena. Sampras je skoro pa bio invalid sa njegovim ramenom, pokusavali su da ga osposobe da uopste igra, a nas eto mozda ne moze da pobedi drogiranu sargarepu u finalu. Oni da nisu ludaci, ne bi bili veliki. Oni da slusaju kad im neko kaze da je dosta, ne bi bili tu gde jesu. ,,Ajde Kari, gotov je trening, idi kuci i odmori, nemoj ostajati i sutirati jos tri sata. Vazi treneru". Ne, dragi moj stari Slovenu, to se zove razrada teze i zašto mislim da bi Novak trebalo da se povuče na vreme, a ne da se bruka kao Federer kada ga je neki Hurkač poslao u penziju sa krompirom. Svakako je zacementirao GOAT status, postigao sve što je želeo. U životu je jako bitno znati kada da se stane i preći na novo poglavlje , a ne da te neko na ponižavajući način otera u penziju. Mislim, meni ni iz džepa ni u džep, ali bilo bi greota da gledsmo kako ga neki klinac metla u 2.kolu Bazela. Sam si dao primer Samprasa, šta misliš da je bilo bolje da je uradio?
Filozof manijak Posted October 28 Posted October 28 2 hours ago, nahbar said: Ovo i ja oplakah. Dobro je da ima filozofa ovde, veselije je Đes, nahbare, pičko preklapačo 1 2
stray cat Posted October 28 Posted October 28 Ali, ali... Federer je popio krompir od Hurkača nakon dvostruke operacije kolena i pauze od 15 meseci. Daleko je još NĐ od toga. Ako se sačuva od povreda, ako ga bude hteo servis u većini mečeva pre finala (u finalu obavezno), ako su vremenski uslovi odgovarajući, NĐ ima šanse da osvoji još nekoliko slemova. 1
Recommended Posts