Jump to content

Tilva Roš (2010)

Featured Replies

Manje-vise solidna kopija nekih Gas van Sant/Leri Klark uradaka, ali krupan korak napred u filmskom promisljanju nasih autora, koji dosada nisu bili u stanju ni da iskopiraju neku kvalitetnu ideju. Ovaj je barem to uspeo.

Edited by Nikodije

• Author

samo da kaem da je slobodan vujanovic debil. da ne kazem fasista. nastavite.kakvu je lik kritiku napiso na b92jci, majkomoja. razumem, cak podrzavam, sto nekom smetaju naturscici i obogaljena komunikacija kad se ubace u nasminkane kadrove u kojima otpad i uzas zivota izgledjau lepo, a onda sakacenje uz hip muziku. i to sto puca na festivale i sto je exploatacijski u tom smislu...al coeku da smeta sto nema trougla, kicme price, eeej, zanra... pa majku vam fasiticku malogrdjansku! i jos lik nesto proziva uurbanu publiku. izgubljen slucaj.

Edited by fancy claps

jbte, ja sam mislio da si ti on.doduse do juce, kad sam se setio wolf parade, a mislim da on njih ne gotivi.

• Author

gotivi ih! proverio!na svom blogu apologies proglasio najboljim albumom deviljadepete. gotivi i spencera. ne voli arcade fire.evo sad mi zao sto sam napiso prethodni post. al bas je lenja kritika, bas lenja. i cito sam 10 minuta pre toga benjamina. a kad citas benjimina, svi burzuji su fasisti. angry.gif u tom smislu sam bio besan sto se meni svideo film a politicki je neispravan.tako da mozda i jesam on! ko u palindromoidu!

Edited by fancy claps

gotivi ih! proverio!na svom blogu apologies proglasio najboljim albumom deviljadepete. gotivi i spencera. ne voli arcade fire.evo sad mi zao sto sam napiso prethodni post. al bas je lenja kritika, bas lenja. i cito sam 10 minuta pre toga benjamina. a kad citas benjimina, svi burzuji su fasisti. angry.gif u tom smislu sam bio besan sto se meni svideo film a politicki je neispravan.tako da mozda i jesam on! ko u palindromoidu!
lenja & glupa kritika. no osoba koja napise da je paranoid park film o propasti zapadne civilizacije je ocigledno prilicno plitka.

E fala kurcu da je stigla konačno kritika iz Jelokeba! Da znam da li da gledam ovo ili ne.

McCabe, wtf, i ja isto to pomislih. Koji trip.

Film je dobar uz potencijal odličnosti (uh, ova poslednja reč zvuči nekako/tako hipsterski...). Uspeo je da mi dočara/prenese atmosferu završetka jednog perioda života, a bez ikakve pretencioznosti ili prenemaganja glede priče. Zapravo, film koji uspe da mi „proda“ osećaj da sam ja tamo, a da ne razveze neku dubokoumnu vragoliju od narativnosti je meni već dobar film. Sad, gluma ili „gluma“ je vrlo različita. Marko je na momente briljantan, a na momente je – Marko. Ima dosta neujednačenosti u njegovoj izvedbi, ali ipak „vuče“ film. Dunja mi je najslabija. Ne znam da li je ona glumica ili naturščik kao i oni, ali mi je u većem delu filma delovala usiljeno. I nisam siguran da bi film puno izgubio i da se ona nije pojavila. Čini mi se da joj je posvećeno dosta pažnje, a da je ona, zauzvrat, malo dala (da li da budem ciničan do kraja, pa da kažem da nije dala uopšte?). Stefan je Markov drug i to tako funkcioniše i u filmu. Nekad bolje, nekada lošije, ali ide.Socijalni deo priče – nekako opet nategnut, ali bez tačke pucanja. Kao da tokom čitavog filma stoji u mestu. Dobro, ima tu pomeranja (radnički protesti, multi-something-level), ali suštinski tapka li tapka. U principu, ne volim to sporedno, nehajno provlačenje soc konteksta u priči bez ikakvog elaboriranja. Uglavnom, za moje uslove nerazrađeni deo priče koji je mogao ići u nekoliko smerova i možda doprineti i kvalitetu čitavog filma.Čemu oni predugački kadrovi, pobogu? Mislim da je Ležaić govorio/napisao da su dosta „sekli“, da su skraćivali kadrove i da je bilo dosadnih delova koji su morali biti izbačeni. Film traje oko 100 minuta. Bez problema je to moglo biti uzglobljeno na 75, osamdeset, a da se ne izgubi ništa od suštinske važnosti za doživljaj snimljenog. Mjuza – lijep izbor, al' je malo ima i nekako nije najprirodnije „nalepljena“ u/na film. (za moj jebeni i nepostojeći ukus) Nekako mi je delovalo prozirno da se na ključnim scenama čuje određena muzika (sa sve krajem koji mi je na granici patetičnog, ali to jednostavno tako mora i treba da bude u ovakvim filmovima – sam' treba da se pazi da se ne pređe mera neukusa). Mislim da je moglo biti ubačeno još stvari, al' 'ajde sad...Scenografija i fotografija su brižljivo rađene, ali potonje za moj ukus ima malo (aka nije toliko došla do izražaja). Tu mi se više sviđa rad u „Belom, belom svetu“. No, vratimo se na kraju priči. Drago mi je da je nema u nekom klasičnom smislu. Mislim da bi to ovakvom filmu bila samo neraskidiva omča oko koje bi se previše stvari (za)vrtelo. Najbitnije od svega je sledeće: kada bi me neko pitao: „Dobro, na stranu tvoje maliciozne zamerke i svakakve primedbe, da li bi bio spreman da platiš kartu da još jedanput odgledaš ovaj film?“, bez problema bih mu rekao: „Da!“.

ja sam vazda govorio da je ovaj forum jedan na svijet, kod nas su i chetnici cool.
Увек били. ;)
sto rece dzejmi li u riba zvanoj vandi, i majmuni citaju filosofiju al je ne razumeju :(
Ни сам не знаш колико си овај пут у праву. ;)

e jebiga, ja se nadao tvojoj recenziji filma :(

Super film. jeloukeb opet sve pogodio!

jel ima neko link za pecalbara a da nije torrents?¿

jel ima neko link za pecalbara a da nije torrents?¿
Nema, majku im, još nisu izdali DVD...

tičeru, stvarno si pogledao i stvarno ti se svido?

Socijalni deo priče – nekako opet nategnut, ali bez tačke pucanja. Kao da tokom čitavog filma stoji u mestu. Dobro, ima tu pomeranja (radnički protesti, multi-something-level), ali suštinski tapka li tapka. U principu, ne volim to sporedno, nehajno provlačenje soc konteksta u priči bez ikakvog elaboriranja. Uglavnom, za moje uslove nerazrađeni deo priče koji je mogao ići u nekoliko smerova i možda doprineti i kvalitetu čitavog filma.
nema tu potrebe za elaboriranjem, a to bi tek bio promašaj i onda bi se pojavila pretencioznost objašnjavanja. grad koji se napušta, događaji koji se posmatraju, a koje ne možeš da menjaš. u tome se sada svi nalazimo
Čemu oni predugački kadrovi, pobogu? Mislim da je Ležaić govorio/napisao da su dosta „sekli“, da su skraćivali kadrove i da je bilo dosadnih delova koji su morali biti izbačeni. Film traje oko 100 minuta. Bez problema je to moglo biti uzglobljeno na 75, osamdeset, a da se ne izgubi ništa od suštinske važnosti za doživljaj snimljenog.
meni je to baš velika vrednost ovog filma. jer ja, kome se 1. kenja od besmislenog razvlačenja i umetničarenja, mislim da u filmu nema nepotrebnih sekundi. sve je to dobra iskrenost