Lancia Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 Mi da imamo mesto i okruzenje kao Izrael, nestali bi sa lica zemlje bar deset puta.
Lord Protector Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 (edited) Mi da imamo mesto i okruzenje kao Izrael, nestali bi sa lica zemlje bar deset puta. pa nismo ni mi Island, nestajali smo i vaskrsavali više puta Edited November 10, 2017 by slow
Filozof manijak Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 (edited) arabija kao pijanac u kafani koji bi da se bije redom. nije se jos ni slegla akcija sa katarom, vec su zapoceli novu u libanu. edit. jemen vise niko i ni pominje. E to, udaraju gde stignu (a sve izgleda nekako kilavo) Meni, kao laiku, razlika izmedju KSA ili Irana je ta što Iran ne napada sunitske zemlja da bi zatro sunitsku vlast i stanovništvo. MOžda i grešim zbog nedostatka informacija, ali to mi je generalni utisak. Edited November 10, 2017 by Filozof manijak
marv Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 E to, udaraju gde stignu (a sve izgleda nekako kilavo) Meni, kao laiku, razlika izmedju KSA ili Irana je ta što Iran ne napada sunitske zemlja da bi zatro sunitsku vlast i stanovništvo. MOžda i grešim zbog nedostatka informacija, ali to mi je generalni utisak. mozda ne direktno ali preko svojih milicija podstakli su sektarijansko naselje po komsiluku, npr njihove milicije masakrirali su i proterali sunite iz svojih naselja u bagdadu posle bushove invazije
Anduril Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 kakve veze ima iran sa s.arabijom? Pa procitaj malo kakav je uticaj revolucija u Iranu imala na KSA...
Redoran Posted November 11, 2017 Posted November 11, 2017 mozda ne direktno ali preko svojih milicija podstakli su sektarijansko naselje po komsiluku, npr njihove milicije masakrirali su i proterali sunite iz svojih naselja u bagdadu posle bushove invazije Obe zemlje finansiraju raznorazne milicije, poluteroriste i deklarisane teroriste koji vršljaju po regionu i kasape koga stignu. Iran je otišao korak dalje u smislu da ima posebno krilo revolucionarne garde (Quds) koje je direktno angažovano na terenu, bilo kroz komandni kadar ili topovsko meso. Saudijska Arabija je, pak, otišla najdalje u smislu direktnih vojnih intervencija poput one u Bahreinu, odnosno planskog zatiranja civila iz vazduha kao u Jemenu. Možda bi se Iran ponašao slično da ima onoliko gvožđurije nabavljene od SAD i UK, srećom pa nemaju ništa slično. Saudijske milijarde petrodolara definitivno kreiraju najveći soft uticaj u regionu.
Anduril Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Svejetoisto - Propaganda Gardijana - opsirno o zlocinima koalicije u Mosulu. https://www.theguardian.com/world/2017/nov/21/after-the-liberation-of-mosul-an-orgy-of-killing
Takeshi Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 (edited) nista mi nije jasno, ako je hariri saudijski covek zasto bi reklamirali tu cinjenicu!? ili saudijci bas zele da pokazu svoj status u regionu? Lebanese PM Saad Hariri’s suspended resignation is only cosmetic The Lebanese know they don’t have the military and political power to fight foreign influence. It is unlikely Hariri is a free man even after his return ovo je fascinantno: This nation of six million has welcomed 1.5 million Syrian refugees. These refugees come from a nation that was an occupying force in Lebanon for 29 years. Edited November 23, 2017 by Takeshi
Roger Sanchez Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 Pripremiti vrećicu prije čitanja https://twitter.com/nytimes/status/933845994202157058
Roger Sanchez Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 MBS je Wily E. Coyote.https://twitter.com/AlSuraEnglish/status/946789594141462528
bigvlada Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 Žali bože para. How the heroin trade explains the US-UK failure in Afghanistan After 16 years and $1tn spent, there is no end to the fighting – but western intervention has resulted in Afghanistan becoming the world’s first true narco-state https://www.theguardian.com/news/2018/jan/09/how-the-heroin-trade-explains-the-us-uk-failure-in-afghanistan
Recommended Posts