Jump to content
IGNORED

Peti oktobar na bliskom istoku i arapskom svetu

Gandalf

Recommended Posts

Posted
Kako nema ništa u našim medijima, sad sam malo prošla od rts pa nadalje, imam utisak da su se uključili u priču, pohvatali konce.. e sad mi je lakše.
komentari se jedan s drugim natječu u prajslesnosti :lol:inače, ne bih se previše žalio na RTS, treba tu kvalitetu članka i audiovizuelnih pomagala usporedit sa ovom raskoši
Posted
Pa da = "ne znamo sta da mislimo o ovome i sta u tome moze biti od koristi za nas". Tako je prosao i cunami iz 2004. i sijaset drugih megadogadjaja. Sa izuzetkom Tunisa, zabrinula ih je pometnja u omiljenoj turistickoj destinaciji.
Slažem se. Bojim se da tu postoji jedan vrlo površni pogled na svet, ali očekujem da će se to konsolidovti vremenom.
komentari "citalaca" na rts-u :isuse:
Ma ne samo na RTSu. Pogledaj B92, Blic... Gadafi je za veliki broj ljudi heroj.
Posted

Baš čitam komentare na B92. Pa dal je moguće, jbt...

Posted
Nije to prvi put, i ranije je bilo primeceno da srpski mediji jedva primete dogadjaje koji tresu ceo svet (ili barem dobar deo). Mislim da je delom u pitanju srpska poslovicna nekompetentost, a drugo je vec dvodecenijski prevashodni fokus na sopstveno dupe.
Samo ne bih rekao da jedva primete, više da jedva obrade (a deo o fokusu na dupetu je svakako tačna). Nije stvar u tome da se ovo spiči negde u zaleđe info linkova za ceo dan, negde ispred izveštaja o finalu kupa u hrkljušu, otkako je sve ovo počelo dosta puta je, sa pravom, okitilo naslovnicu info sajtova. Samo što je kad je o Tunisu bio reč tu prevashodno bila briga za građane Srbije. Tokom cele priče o Egiptu bilo je dosta velikih naslova o nemirina, ali da nisam gledao Al-Džaziru i čito forum, do nekog sedmog dana protesta pojma ne bih imao ko koga kada kako čime zbog čega i u šta. Ono što je meni nepojmljivo je da je B92 koji sam do pre par meseci zaista koristio kao primarni izvor informacija na maternjem sada upao u isti fazon kao Blic, recimo. Portal Politike ni ne uklapam u priču, prevashodno zbog analitičara i kolumnista poput Lazanskog, nemam vremena ni da ih uzmem kao najniži benčmark. Ali B92 koji je do sada (bar po mome) relativno lepo skidao i uređivao agencijske vesti sada kao da to radi ofrlje i sa priličnom kurcoboljom. Nije najveći problem što se skidaju agencijske vesti (jeste, ali nije toliki - i u UK neviđen procenat informacija je direktno skinut sa žice™ i samo prepričan*), više što imam utisak da su i te agencijske vesti loše prenesene ili da su u originalu netačne. Tu može svašta biti razlog, ali ako već iks puta čujemo stvari o velikim rezovima u B92, nije uopšte van pameti primetiti da su ljudi sa iskustvom koji popunjavaju dnevne vesti ili otpušteni, ili da sada rade i 12 drugih poslova, pa nemaju više vremena. Ali pad kvaliteta u poslednjih 2 ili 3 meseca je ogroman.*

U knjizi Nik Dejvisa "Flat Earth News", iznesen je stravičan podatak da procenat svih vesti u Velikoj Britaniji preuzetih sa agencije bez ikakvog proveravanja i verifikacije iznosi više od 80%

Posted

ja ne znam zasto citate te komentare kada je u rubrici Zivot objavljeno da citanje komentara na B92 oduzima prosecnom coveku tacno 1.6 minuta zivota

Posted

Komentari.... :isuse:Sta se u Srbiji pricalo kada je pao Berlinski zid?

Posted

tad smo jos i bili normalni, vremenom uzasno nazadujemo :lol:

Posted (edited)

Ste čitali cijeli Zubinov feed? Da vam srce zaigra, pogotovo nekima..

Machine gun fire, small arms fire in direction of Green Square in #Tripoli #Libya No sign of Anarchists http://post.ly/1eTQK about 4 hours ago via Posterous
Stream of cars honkin downtown into Green Square #Tripoli #Libya . No signs of anarchy as in Egypt. Lovely full Moon in night sky. Peace! 7:31 PM Feb 17th via HootSuite
Car. -_- Eto, da obavimo i audiatur et altera pars. Edited by Roger Sanchez
Posted
Čoveče, pre pet minuta mi je pao na pamet taj libijski "izlog" iz 90-tih koji pominješ. Sećam se da je na jednoj slici biladevojčica od 3-4 godine, navodno Gadafijeva usvojena ćerka. Uz sve saosećanje prema žrtvama američkog bombardovanjaTripolija,ovakva "fotogalerija" mi se činila morbidnim gestom, pravno krajnje diskutabilnim, kao što je to i publikovanjeleševa po raznim kuririma, a i zloupotrebom gostoprimstva zemlje domaćina, budući da se "izlog" nalazio izvan ogradeambasade, na trotoaru ispred zgrade.
jebiga, meni je samo bilo zesce morbidno. secam se da sam s strahom prolazio pored te foto-galerije. i ja sam se sada setio te devojcice.
Posted
Komentari.... :isuse:Sta se u Srbiji pricalo kada je pao Berlinski zid?
Kako šta? Dnevnikov dodatak prikazivao to kao probe ustaša za nasrtaje na nejač.
Posted
Baš čitam komentare na B92. Pa dal je moguće, jbt...
boze, kakva gomila neinformisanih mandrila.
Posted
Ne trebaju oni da se informisu; Oni su pametni a i vidoviti bogami

Jos jednom, nazalost, moram da se nasladim svojim predvidjanjem(razmisljam da se bacim u biznis kao vidoviti Milan),jos od nemira u Tunisu a koje imate u arhivi b92, da ovo nista nije slucajno i da je konacan cilj USA da srusi rezime Libije i Irana. Vidjeli su da direktnim politickim putem ne ide, otvaranje novih ratista bi bila utopija za Obamu( iako se njega pita u USA koliko i Cvetkovica u Srbiji ili Dzombica u RS )- pa veli daj po onoj"okolo je blize", i kako je krenulo sve je moguce. Onda se klan Klinton( stvarni mocnici u USA i na ovoj nesretnoj planeti,Obama je obicni fikus ) okrece Venecueli, opet po onoj"okolo je blize". Jer kako taj g-din Cavez smije nacionalizovati svoja prirodna dobra i istjerati nas Amere sa naftnih polja, bas kao sto je to svojevremeno ucinio i pokojni predsjednik Iraka kojeg smo slupali zbog oruzja za masovno unistenje, za kog smo uzgred receno priznali da nikad nije ni postojalo, ali razlozi tu i jesu da bi se izmisljali. Ja iskreno od drzave kao sto je USA ocekujem mnogo vecu kreativnost, ali ocito da tom drzavom kroz istoriju vladaju ogranicene licnosti, sto nije ni cudo uzimajuci u obzir njihov skolski sistem- tamo 3/4 studenata Harvarda, koji vazi za jedan od najelitnijih fakulteta na planeti( najskuplji sigurno jeste ), nije znalo na karti svijeta pokazati gdje se nalazi Irak. Pametnome sasvim dovoljno.

Posted
jebiga, meni je samo bilo zesce morbidno. secam se da sam s strahom prolazio pored te foto-galerije. i ja sam se sada setio te devojcice.
Hannah. Prije par godina doveo je Lionela Ričija u Tripoli da joj komemorativno pjeva.
Posted (edited)
vidite sta ste sada napravili! moja bolja polovina je usled s(h)oka progovorila jezikom biljane srbljanovic. nakon citanja b92 komentara samo je uzviknula: cijanid u vodovod da se ne trosi municija! gadafi je malo dete za 1 zensko. Edited by kim_philby
  • Create New...