Jump to content

Biografije

Featured Replies

Posted

Posto sam ukapirao da mi je to nekako najomiljeniji zanr, resih da se bacim na 1 citanje (auto)biografija. Ako neko ima dobre preporuke ili impresije, bilo sta, bilo bi zanimljivo cuti.Sledece sto bih voleo da citam je 1 dobra biografija Staljina.

Milo Gligorijević - Rat i mir Vladimira Dedijera

Posto sam ukapirao da mi je to nekako najomiljeniji zanr, resih da se bacim na 1 citanje (auto)biografija. Ako neko ima dobre preporuke ili impresije, bilo sta, bilo bi zanimljivo cuti.Sledece sto bih voleo da citam je 1 dobra biografija Staljina.
sorry, indy, ništa mi sad ne pada na pamet, samo sam svratila da se nasmejem boldovanom. zbog nušića, naravno.smile.gif
  • Author
51CJRT8E8PL._SL500_AA300_.jpg51ErmW9et2L._SL500_AA300_.jpgU medjuvremenu sam prekopao po postojecim knjigama te sorte kod kuce i otkrio neke koje nisam procitao... Picasso: Creator and Destroyer od Arianne Huffington (za koju kazu da je zensko-osvetnicka prema Pablu), kao i Lennon od Ray Colemana (koju sam pocinjao, pa napustio.)Stormy, kad rece Nusic, otkrih da postoji online Autobiografija (doduse, ne radi u Chromeu, pa moram da je citam u IE). Mada snazno preferiram papirnate knjige.
Staljin

Autobiografija Čarlija Čaplina je štivo za svaku preporuku.

Uh malkom x :Hail: Jes da se vidi da preteruje ponekad ali 1 obavezno stivo.Ima i sjajna knjiga, kod nas prevedena sa "Ja, fedajin". Autobiografska prica o palestincu iz onog njihovog ranog perioda borbe protiv izraela, dok ih je bilo malo i dok su jos bili naivni idealisti:m_100005913.jpg

192_407_zweig.jpgBiografija jednog goluba preletaca. Obavezno stivo.
voditeljubavkao_160....jpg

početkom devedesetih pročitala sam (mislim da je bilo hrvatsko izdanje) biografiju Edit Pjaf, koju je napisala njena polusestra Simona Berto.kakav život... preporučujem.

Sledece sto bih voleo da citam je 1 dobra biografija Staljina.
Ovo je odlično, ima i srpsko izdanje. Od istog autora ima i Mladi Staljin, to nisam čitao. redtsarpackshot.png

Pupin, Sa pasnjaka do naucenjaka.

fransoaz ziru, alma maler ili umetnost zavodjenja

Edited by thermal bug