Jump to content
IGNORED

Tenis 2011


Ros

Recommended Posts

Nije ni Nadal pobedio za pet minuta, prilično se namučio danas. Uzgred, neverovatno koliko Novak deluje smireno i danas i juče protiv Ferera. "Stari" Novak bi lomio rekete, širio ruke i pitao se šta je to bogu zgrešio :P Ovaj današnji jedva da trepne i kad je set i brejk u zaostatku. :huh:

Link to comment
  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • renne

    465

  • harper

    214

  • Timmy

    188

  • Garnirung

    168

Top Posters In This Topic

Noletova reakcija kod osvojenog drugog seta... angry.gif nakon tog pražnjenja moglo je da usledi samo jedno razrešenje:aj' sad da vidimo ko vozi, a ko otvara kapiju...

Link to comment

Kakav ATOMSKI tenis. Beluči je zaslužio sve pohvale, igrao je hrabro i napadao trenutno najboljeg igrača na svetu iz svih mogućih pozicija. Vrhunski tenis.Ja sam krenuo da gledam od 0:1 i 2:3, dakle i nisam se mnogo nervirao, u pravo vreme se završio film. :)

Link to comment

Beluciju svaka cast, istina je da lici na Ancica, mene malo podseca i na Paljuku. Sreca pa je levoruk posto je slicno gradjen kao Novak, pa obojica u belom, da udara desnom rukom ne bih znao na kojoj strani je nas.

ovo je bilo za srckuprosetao me je od pomisli da tankira, da ga zabole za sve...
Citajuci komentare ovo sam nasao na vise mesta, pa jos i ona cuvena da izbegava Nadala na sljaci zbog vaznijeg meca na RG. Polufinale mastersa nije mesto za namerno gubljenje meca, mogao je izgubiti zbog umora, nefokusiranosti, loseg skeniranja i pre svega zbog sjajne igre protivnika, ali da Novak ne zeli da udje u finale mastersa kad je na korak odatle meni to nekako nepojmljivo.U prethodnih 31 mec Novak je imao brutalno ubedljive pobede, ali je znao vise puta i da okrene posle izgubljenog seta, nije se razocarao i dopustao preokret ni kad je posle osvojenog gubio set, ima jednu pobedu i u TB treceg sto ce reci da je dobijao i da je mentalno jak na sve moguce nacine i to treba i dalje negovati. Za sada nije bilo fizickih problema, ali kad te posle sest setova u dva dana ceka Nadal na sljaci onda verujem da strepnja te vrste ima osnove.Jeste da Fed sve vise zaostaje, ali mi je i dalje drago kad ga vidim u Rafinoj polovini kao sto ce biti i u Rimu.
Link to comment
Citajuci komentare ovo sam nasao na vise mesta, pa jos i ona cuvena da izbegava Nadala na sljaci zbog vaznijeg meca na RG. Polufinale mastersa nije mesto za namerno gubljenje meca, mogao je izgubiti zbog umora, nefokusiranosti, loseg skeniranja i pre svega zbog sjajne igre protivnika, ali da Novak ne zeli da udje u finale mastersa kad je na korak odatle meni to nekako nepojmljivo.
i meni je to nepojmljivo. sto ne znaci da sam sebi time ili pukom losom i beizdejnom igrom mogla da objasnim ono statiranje set ipo u skolskom obliku. svaka cast beluciju na otporu, bio je vrlo hrabar, ali onako rizican tenis i snazni udarci sa manjkom kontrole kako je vreme odmicalo jesu doneli ishod koji je na kraju krajeva i ocekivan. ni sada mi nije jasna onolika malodustnost s pocetka, a navikla sam da tako izgleda tank.
Link to comment

Eto veceras prilike i za one koji preferiraju neke dosadnije sportove od tenisa kao sto su kosarka, vaterpolo, rukomet, pikado i rvanje grcko-rimskim stilom da sednu ispred TV-a i odgledaju kakvo zadovoljstvo tenis kao igra moze da pruzi cak i povrsnom gledaocu. Dva neverovatna igraca u najboljim godinama borice se za pravo da nesto sto trenutno rade jos uvek ne ode u istoriju gde ga inace vec ceka zasluzeno mesto. Iako su Nadal i Djokovic vec odigrali 25 medjusobnih meceva ovo je verovatno prvi u post-Federerovoj eri, to jet, prvi mec u njihovim karijerama koji igraju kao nesumnjivo dva najbolja igraca danasnjice. Kad se na to doda da su obojica "odbijam da izgubim" tip igraca i da za sobom vuku dva fantasticna dostignuca (Nadal 37 uzastopnih pobeda na sljaci, Novak 33 pobeda generalno) koja ce zeleti da zastite ne treba sumnjati da nas ocekuje zestok obracun. Nadam se, ipak, ne toliko zestok koliko njihov epski mec na istom terenu pre dve godine koji je obojicu kostao ostatka sezone, iako takvih meceva nikad dosta za gledanje.Po meni, Nadal je ipak favorit da na kraju dobije mec jer koliko god da je ova madridska sljaka brza sama cinjenica da ce da nagazi bas na sljaku kad izadje na teren Nadala ce da podseti da je on taj koji je kralj na ovoj podlozi. S druge strane, Novak ove godine rusi pred sobom sve prognoze i navijacke teniske mitove i ako je ikada imao sanse da ukine Rafu na sljaci te sanse su veceras. Ima igru, ima samopouzdanje, zna kako treba da igra ovakve meceve protiv ovog protivnika i spreman je kao nikad do sada.Bice sjajan mec, to je jedina prognoza na koju se usudjujem.

Edited by harper lee
Link to comment
Beluciju svaka cast, istina je da lici na Ancica, mene malo podseca i na Paljuku. Sreca pa je levoruk posto je slicno gradjen kao Novak, pa obojica u belom, da udara desnom rukom ne bih znao na kojoj strani je nas.Citajuci komentare ovo sam nasao na vise mesta, pa jos i ona cuvena da izbegava Nadala na sljaci zbog vaznijeg meca na RG. Polufinale mastersa nije mesto za namerno gubljenje meca, mogao je izgubiti zbog umora, nefokusiranosti, loseg skeniranja i pre svega zbog sjajne igre protivnika, ali da Novak ne zeli da udje u finale mastersa kad je na korak odatle meni to nekako nepojmljivo.U prethodnih 31 mec Novak je imao brutalno ubedljive pobede, ali je znao vise puta i da okrene posle izgubljenog seta, nije se razocarao i dopustao preokret ni kad je posle osvojenog gubio set, ima jednu pobedu i u TB treceg sto ce reci da je dobijao i da je mentalno jak na sve moguce nacine i to treba i dalje negovati. Za sada nije bilo fizickih problema, ali kad te posle sest setova u dva dana ceka Nadal na sljaci onda verujem da strepnja te vrste ima osnove.Jeste da Fed sve vise zaostaje, ali mi je i dalje drago kad ga vidim u Rafinoj polovini kao sto ce biti i u Rimu.
Novak sigurno NIKAD ne bi izgubio namerno ovakav meč (ako se na to cilja), pogotovu sa ovakvim nizom pobeda i u ovoj fazi ovakvog turnira.Kurcobolja tj indolentnost kod Noleta nastupi kad krene da gubi i počne da gubi kontrolu nad mečom. Ali vratio se kao što je uspeo u tome par puta ove sezone, dakle sve je u redu.Što se tiče finala, nemam hrabrosti ništa da prognoziram. Brine me što se bojim da posle Noletobog sjajnog niza i 2 teška meča u 2 dana od po tri seta ne klone fizički (nije da ga ne bi razumeo). Nije se ni Nadal prošetao kroz poslednja dva meča, tako da verovatno ni njemu nije svejedno, a i posle onog finala iz Majamija kada je Rafa disao na škrge možda fizikalije više nisu toliki njegov kvalitet, barem u mečevima sa Džokerom.Ono što je sigurno, biće stresno za gledati. :)
Link to comment
Eto veceras prilike i za one koji preferiraju neke dosadnije sportove od tenisa kao sto su kosarka, vaterpolo, rukomet, pikado i rvanje grcko-rimskim stilom da sednu ispred TV-a i odgledaju kakvo zadovoljstvo tenis kao igra moze da pruzi cak i povrsnom gledaocu.
Pff, to kad bi tenis bio u prvih 50 sportova <_<
Link to comment

Jel primetio neko da Nadal i Nole imaju vise H to H od Nadala i Federera,mrzelo me da trazim al' cini mi se da je to obojici najveci H to H :fantom: a 'vamo se naveliko silji fedal rivalry cool.gif

Link to comment

1 zanimljivost: Nadal od 2007. nijedamput nije uspeo da odigra sva 3 Mastersa na zemlji + Barselonu bez da zadobije povredu. Prošle godine je preskočio Barselonu i pokupio sve ostalo na zemlji, 2009-e je uzeo Barsu i znamo šta mu se nakon toga desilo, u 2008-oj je imao povredu zbog koje je izgubio od JCFa u Rimu, a 2007-e je uspeo da odigra sva 4 turnira ali sa porazom od Feda u Hamburgu. Za Rafu su 3 turnira pre RGa neki fizički limit, a pošto je on sad i stariji i istrošeniji, ne bih da budem zloban, ali, ili u Rimu ili u Parizu, kadtad, bolje pre nego posle, pod uslovom da Nole ne zahebe nešto, ono...

Edited by anantaram
Link to comment
sad mi laknulo, Nole pobedjuje :P bice gusto doduse.
Ne znam bas. U Majamiju sam prognozirao Novaka u tri i tako i bese na kraju. Za ovaj mec se ne usudjujem da prognoziram pobednika, a favoriti ne dobijaju uvek meceve. :D Mislim da je najveca mentalna mina za Novaka to sto se nikakav narociti spektakl nece desiti ako njegov neverovatan niz pobeda prekine Nadal na sljaci, a bio bi u svakom drugom slucaju. Najlakse za podneti je da se izgubi od najboljeg igraca sveta na njegovoj omiljenoj podlozi, a s druge strane veliki je ulog ta eventualna Novakova pobeda, mnogo veci nego sto trenutno izgleda. Ukoliko Novak, nakon sto je ocistio hard-court do poslednje truncice, i na sljaci protiv Nadala nastavi da pobedjuje postavlja se pitanje ko, na kojoj podlozi i pod kojim uslovima uopste moze da dobije njegovo najbolje izdanje. Dobro, tu je trava da se drvi o tome ali trava je par turnira, ona odavno vise nije relevantna za podelu na samom vrhu i da nije Vimbldona verovatno se ne bi vise ni igrala uopste. Danas se u Madridu moze desiti nesto sto je bilo potpuno neocekivano do pre par meseci, a to je da teniski svet u Djokovicu dobije novog trenutno najboljeg igraca na svetu, nevezano za podlogu.Ako malo zanemarimo citav hajp oko Novakovih pobeda i samopouzdanje koje crpi iz njih i obratimo paznju na to sta on zapravo igra dobija se slika koja je prilicno zabrinjavajuca za protivnike. Oduvek je bilo jasno da Novak poseduje redak teniski talenat i jos redju kombinaciju talenta sa pedantnim i upornim radnim navikama i da ce se taj klik kad sve legne kako treba jednom desiti, ali da ce taj klik toliko stvari staviti na svoje mesto mislim da nisu ocekivali ni najbolji poznavaoci tenisa. Odjednom se pojavilo mnogo stvari u njegovoj igri. Prvi servis je legao, top-spin forhand je dosao do nivoa da ga prakticno niko u kontinuitetu sa te strane ne moze probiti u direktnoj razmeni, backhand je postao mozda najbolji u danasnjem tenisu ili je svakako jedan od najboljih jer niko tim udarcem ne moze toliko da promeni ritam u poenu kao sto Djokovic moze, fizicki ima toliko snage da izdrzi sta god treba na terenu pod punom koncentracijom. Kad se tome doda ono sto nikada nije ni gubio, fenomenalno kretanje, takticka zrelost i sposobnost da se prilagodi bilo cemu sto se baci na njega ispada da on, zapravo, jedino samog sebe moze da dobije tako sto ce odigrati na nesto nizem nivou nego sto inace moze. Sto je odlika najboljeg igraca na svetu. Danas Nadal ima priliku da dokaze da to nije tako i da je on taj koji se na ovoj podlozi jos uvek pita. Ako mu to ne uspe mislim da smo dobili novog nezvanicnog broja 1. Ostaju jos neke finese kao sto su trava i sljaka u tri dobijena seta ali na sirem planu to nije toliko znacajno.Dakle, po mom shvatanju danas Nadal brani poziciju najboljeg igraca na svetu, zvanicno i nezvanicno. Zvanicno ce on i dalje biti na celu ATP liste ali mislim da ukoliko danas izgubi nece biti mnogo dileme ko je trenutno najbolji igrac na svetu. I cenim da ce uciniti sve sto moze da ne izgubi. Edited by harper lee
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...