Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

jos se covek izvinjava sto je upucan.

kako popizdim zbog ovakvih stvari

Valjda ce na predstojecem sudjenju pandur da mu oprosti sto ga je upucao :ph34r:

Mislim da je najtuznije od svega sto vecina udarnih vesti iz SAD se svodi na slucajeve kad je policajac/zastitar napuni olovom Afro-Amerikanca. Da li je moguce da iz SAD nema drugih vesti? 

Pozdrav,

X500

Ima vesti iz SAD koliko hoces, ali na ovom forumu su ovakve izgleda najpopularnije.  Mislim, da li nekoga interesuju dolazeci mid-term izbori?  Mozda Obamin "Lattegate"?  Stewart se sinoc tako lepo pokenjao po Fox Noise oko toga da je bila milina gledati. 

treba da dobije pomoc u trajanju od 20 godina.

Dobice verovatno pomoc u obliku nekoliko stotina hiljada dolara koji ce razni retardi prikupiti preko FB stranice dok ce celu akciju besomucno promovisati Fox News, Drudge Report, Red State i neki lokalni policijski sindikat.

Posted

pretty white boy gonna be somebody's bitch

some motherfucker named Bubba

I ko je kriv

nedovoljni poreski prihodi

stiglo naredjenje pandurima-ima bre da nam zaradjujete pare

u ovom slucaju $25 za seatbelt

pretty white boy juri ko konobar subotom uvece

mora da zaradi

a voli da ga vadi ko djan uejn

Jbg

Posted (edited)

Ima vesti iz SAD koliko hoces, ali na ovom forumu su ovakve izgleda najpopularnije.  Mislim, da li nekoga interesuju dolazeci mid-term izbori?  Mozda Obamin "Lattegate"?  Stewart se sinoc tako lepo pokenjao po Fox Noise oko toga da je bila milina gledati. 

WTF,

Mislim da nije problem u ovom forumu. Cini mi se da je problem malo dublji. Imao sam prilike da pricam sa raznim ljudima u poslednjih 15 godina, neki su cak i Amerikanci koji duze vreme zive van SAD, i skoro niko nije imao pozitivno misljenje o SAD. Pritom, imao sam kontakt sa ljudima koji su obrazovaniji i imucniji od proseka tj. to nisu ljudi koji su neke svoje licne frustracije projektovali u razgovoru. Jako puno ljudi kritikuje odnose u Americkom drustvu, sistem vrednosti i medjunarodnu politiku.

Par dogadjaja koje si naveo meni nista ne znace. Bez upotrebe google tesko da razumem o cemu govoris. Verujem da je situacija slicna i kod vecine drugif forumasa. 

Dakle, upravu si kada kazes da sve te vesti su tesko interesantne za forum. Ali, zasto je u tom slucaju snimak ranjavanja jednog Afro-Amerikanca interesantniji?

Drugi primer je vest od danas, neki Nemci "uterivali demokratiju" u izbeglice iz Sirije. Pogledaj sta su Nemci (drzavni medij) napisali o tome:

"Slike kojima su počinioci dokumentovali svoja nedela nose nešto od simbolike Gvantanama ili iračkog zloglasnog zatvora Abu Graiba"

www.dw.de/dašak-gvantanama-u-nemačkoj-varoši/a-17961180

Pozdrav,

X500

Edited by x500
Posted (edited)

WTF,

Mislim da nije problem u ovom forumu. Cini mi se da je problem malo dublji. Imao sam prilike da pricam sa raznim ljudima u poslednjih 15 godina, neki su cak i Amerikanci koji duze vreme zive van SAD, i skoro niko nije imao pozitivno misljenje o SAD. Pritom, imao sam kontakt sa ljudima koji su obrazovaniji i imucniji od proseka tj. to nisu ljudi koji su neke svoje licne frustracije projektovali u razgovoru. Jako puno ljudi kritikuje odnose u Americkom drustvu, sistem vrednosti i medjunarodnu politiku.

Ti si tu imao neki jako cudan uzorak. Ovde ljudi dosta kritikuju drzavu i vlast ali retko ko nema pozitivno misljenje o USA.

Nego, hteli ste pozitivne vesti evo jedne malo neocekivane: U.S. Economy Grew at 4.6% Rate in Second Quarter

Edited by Eraserhead
Posted

Regarding panicnog policajca koji puca u nevidljivi pistolj - sve dok ocekujes da svaka budala u zemlji nosi oruzje ovo ce se desavati. Razlog zasto toga nema u Evropi je sto ni jedan policajac ne ocekuje da kad zaustavi nekog zbog nevezivanja pojasa ovaj izvadi sacmaru koju drzi ispod sedista. 

Posted

Ima i crnaca i arapa i pakistanaca i svaceg neceg po Evropi pa se opet ne secam kad sam zadnji put citao o ovako necem. Poslednji incident je bio onaj mladic koga su ubili nakon napada u Londonu usred cele panike oko toga, sto valjda dovoljno govori o tome kako zamisljena pretnja utice na psihu pajkana. 

Posted

Ma znam, sprdam se. Ali nemo' da se pravimo coravi ni na tamnoputost zrtava policijske (manje ili vise opravdane) uplasenosti u 99,99% slucajeva...

Posted

Naravno. Osim uplasenosti od vece verovatnoce sranja tu je, na zalost, verovatno i manji osecaj brige za zivot coveka druge rase.

Posted

Regarding panicnog policajca koji puca u nevidljivi pistolj - sve dok ocekujes da svaka budala u zemlji nosi oruzje ovo ce se desavati. Razlog zasto toga nema u Evropi je sto ni jedan policajac ne ocekuje da kad zaustavi nekog zbog nevezivanja pojasa ovaj izvadi sacmaru koju drzi ispod sedista. 

Sta reci za pandure koji se rutinski resavaju da pucaju na ljude naoruzane nozevima i/ili batinama jer su se "osetili ugrozeno"? Sasvim nezavisno od boje koze policije i gradjanstva. Gledam vec 10ak godina kako se australijska policija (gde nema oruzja ni priblizno kao Americi i gde je automatsko zabranjeno) - dakle, gledam ih kako ispucavaju nozem i batinom naoruzane & nervozne i kako posle toga idu na savetovanje  a ovi prethodno pomenuti ili na groblje (najcesce) ili besplatan prevoz ambulantnim kolima do bolnice (ovo mnogo redje. 

Osim toga - oni tamo™ se ionako kunu da se osecaju 100x bezbednije bash zbog toga sto imaju tolike kolicine oruzja na raspolaganju, ne? Ne da im nesto zavidim nego sto u toj kombinaciji svi znaju da ce (svaki?) pandur prvo da puca a posle da ide na (besplatno) savetovanje. Pa ti muljaj rukama po jakni kad te zaustavi "saobracajna patrola"...

Posted

kamere na pandurske kruzere™ + pandurske uniforme = da se vidi&cuje ko sta kako&zasto

Posted

Inace jedni od najvecih pobornika strozijih zakona o drzanju i nosenju oruzja ovde u USA su bas policajci, koji obicno vaze za konzervativnije orijentisane ljude.  2. amandman vs glava u torbi...

A evo nesto "on the lighter side" (pogotovu za Erasera) - http://www.wral.com/news/local/image_gallery/13455295/

Posted

Ti si tu imao neki jako cudan uzorak. Ovde ljudi dosta kritikuju drzavu i vlast ali retko ko nema pozitivno misljenje o USA.

Nego, hteli ste pozitivne vesti evo jedne malo neocekivane: U.S. Economy Grew at 4.6% Rate in Second Quarter

Eraser,

moguce da mi je cudon uzorak, mozda je "problem" u tome sto ti ljude vise ne zive u svojoj zemlji. Videli su nesto drugo, imaju sa cime da porede. 

Vezano za onu vest iz Nemacke, da li si primetio kako novinari porede svoje djilkose? Ne uzimaju svoju vertikalu, uzeli su SAD kao poredjenje za nasilje. 

Pozdrav,

X500

• Create New...