Wednesday at 15:281 day Ova ladja u sredini ne moze vise da se zove USNS Harvey Milk (T-AO 206): tako je ministar odbrane Pete Hegseth naredio ratnoj mornarici.Naredjenje je usledilo kao uvod u predstojeci Pride Month, buduci da je Harvey Milk, inace mornaricki veteran, bio jedan od prvih javno deklarisanih гејева koji su izabrani na neku javnu funkciju, tako nekako...Naredjenje spada u deo mera na redefinisanjutm takozvane DEI politike iz prethodnih vremena...Ladja je, inace, deo programa/klase John Lewis koja ce se sastojati od 20 brodova za snabdevanje na moru: isporuceno i je do sada nekih 3-4 komada, dok General Dynamics NASSCO ocekuje overu ugovora tezine skoro 7 milijardi dolara za ostatak...Nose cirka 20-ak hiljada tona goriva, dizela, avionskog goriva, ulja, maziva, namirnica, itd, itd...I do sada su se nazivali po istaknutim civilimatm borcima za ljudska prava USNS John Lewis, USNS Earl Warren, USNS Robert F. Kennedy...Vise ne i Harvey Milk....
23 hours ago23 hr Jel moze neko da mi objasni odakle izraz illegal aliens? Jel to nesto sto je Trampara pokrenuo pa su sad poceli i reporteri i drzavni funkcioneri da koriste? Nekako mi se cini da je ranije korisceno illegal immigration.
23 hours ago23 hr Termin "alien" u ovom kontekstu ima dugu tradiciju u USA.Introduction - Alien and Seditio...Research Guides: Alien and Sedition Acts: Primary Documen...Passed in 1798, the Alien and Sedition Acts were four laws regulating aliens and restricting criticism of public officials. This guide provides access to digital materials at the Library of Congres...Inače, PC izraz je undocumented person. 🙂
23 hours ago23 hr Da, video sam da je cak birokratski stari izraz ali zakleo bih se da tek od dolaska Trampare na vlast je poceo da se javno koristi.
17 hours ago17 hr 4 hours ago, braca said:Pevao i Sting, doduše legal alienPitanje je da li bi danas prošao USCBP proveru pri sletanju, ko zna kakve sve kompromitujuće hipi-poruke je kačio na društvene mreže...https://kbgo.iheart.com/content/2017-02-14-stings-opinion-of-trumps-presidency-not-good/