Jump to content

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

21 minutes ago, Shan Jan said:

Privatno je super za tipicne stvari. Ja sam preko njega radio zubara, snimanje magnetnom, naocare, preglede svim i svacim kod ocnog, psihoterapiju, fizikalnu terapiju...

Al kapiram da je nesto zivotno ugrozavajuce, pu pu, onda si najebo kako god okrenes.

Upravo tako.

pricali smo o ovome juce:

Spoiler

Which States Have The Highest Income Tax Rate? 🏦

25 minutes ago, Peter Fan said:

pricali smo o ovome juce:

Hide contents

Which States Have The Highest Income Tax Rate? 🏦

Dodati na ovo i federal income taxes + city i payroll zavisno od lokacije. Ali federalne su iste za svakoga.

pogrešna tema

Edited by Weenie Pooh

On 18. 3. 2025. at 16:46, ObiW said:

Ne. Obamacare je evo da kazemo $450 jer tako kaze Njujorker. Obamacare ne moze svako da uzme, jer postoji limit za dohodak. Osobi koja ima primanja recimo 50 hiljada dolara teze pada da plati $450 mesecno za Obamacare nego osobi koja zaradjuje 100 hiljada i placa $600 mesecno za privatno osiguranje jer ne moze da uzme Obamacare. Zato sam rekao da je Obamacare “skup”. Jeftinije je od privatnog osiguranja, ali je skupo onom segmentu populacije kojem je namenjen. 

to je jasno. mene je zbunio ovaj deo: Problem Obamacare nije sto je skup i sto ima high deductable... problem je sto nema mnogo doktora koji primaju to osiguranje, a oni koji ga primaju nisu dobri.

masnim slovima deluje kao Medicaid. zato sam izneo lično iskustvo sa Kaizerom, manje-više isto (kvalitetno) osiguranje sa i bez subvencija. razlika je u tome da ja sada subvencionišem druge.

Edited by Gandalf

13 minutes ago, Gandalf said:

to je jasno. mene je zbunio ovaj deo: Problem Obamacare nije sto je skup i sto ima high deductable... problem je sto nema mnogo doktora koji primaju to osiguranje, a oni koji ga primaju nisu dobri.

Ljudi oko mene koji su morali na Obamacare su ili mrtvi (ubilo ih neznanje lekara koga su jedva našli), ili su živi ali su se načekalo na pregled jer je lekara koji hoće da prime Obamacare pacijente malo.

1 minute ago, ObiW said:

Ljudi oko mene koji su morali na Obamacare su ili mrtvi (ubilo ih neznanje lekara koga su jedva našli), ili su živi ali su se načekalo na pregled jer je lekara koji hoće da prime Obamacare pacijente malo.

nesporazum. Obamacare kao zdravsteno osiguranje je postoji, Obamacare je platforma za individualan pristup zdravstenom osiguranju kroz Medicaid ili subvencionisane privatne firme poput navedenog Kaisera.

ok, te detalje ne znam.