Jump to content

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

https://www.bbc.com/news/articles/cgm1jr9pzw4o

The US Supreme Court appears likely to block a lawsuit by Mexico against US gun manufacturers - who are accused of putting vast arsenals of weapons in the hands of drug cartels.

In the long-running lawsuit, Mexico's government argues that the "flood" of illegal guns across the border is a result of "deliberate" practices by US firms.

"Mexico has extinguished its constitutional arms rights and now seeks to extinguish America's," the NRA wrote in a legal brief filed to the Supreme Court. "To that end, Mexico aims to destroy the American firearms industry financially."

At the heart of the gun manufacturers case is a federal law known as the Protection of Lawful Commerce in Arms Act, or PLCAA.

The law, enacted in 2005, is designed to protect gun companies from being held liable for the misuse of their weapons by criminals. The Supreme Court case marks the first time the highest court in the US will consider the law.

Former Vice President Kamala Harris is seriously considering a run for governor of California — and has given herself a deadline to decide.

At a pre-Oscars party last weekend, Harris was asked by another partygoer when she would make a decision about jumping into the California governor's race. She gave a definitive answer, according to two people with knowledge of the conversation: the end of the summer.

And in calls to supporters, allies and trusted aides in recent weeks, Harris has made clear that she plans to make a decision in a few months.
Harris' timeline, reported here first, is the clearest indication to date that she may enter the race to succeed the termed-out Gavin Newsom in the Golden State.

And, allies said, a win would almost certainly take a 2028 presidential run — which Harris is still mulling — off the table.

"I am staying in this fight," she repeated to allies in phone calls and at private gatherings.

https://www.politico.com/news/2025/03/07/kamala-harris-california-governor-decision-deadline-00216737

A nece blacrock da vrati panamski kanal tek tako americi ako ne vidu jasnu podrsku cilju

Moze sad da se zaposli kod Trampare u kabinetu gdje su jedine potrebne kvalifikacije da si ljudsko govno i rasisticki smrad.

Koji qratz sa Holivudskim zvezdama i nekakvom aplikacijom za molitvu?! što mi iskače na YT? Valberg, Kavizel, Kris Prat, kakva Jesus he knows me prevara je sad u pitanju?

GmKgiQ0W8AA9qLi?format=jpg&name=medium

Gavin Newsom krenuo u kampanju 2028

image.thumb.png.9def9dc52b24be42374a37bd12bce639.png

On 11. 3. 2025. at 11:45, bags said:

Cak iako uzmes sa novcem ogromna je razlika u odnosu na Rusiju i Kinu. Naravno ako nisi neki iz top 10% bucketa.

Ne mogu sad naci izvor  ali bila je kao statistika sa dva full time posla i jednim detetom kad podmiris osnovne zivotne potrebe ostaje ti:

USA:  20.000 USD

EU: 10.000 USD

Kina: 2.000 USD

Rusija: 1.500 USD

Jos Kina i Rusija bili racunati bez nekih najvecih rural delova.

Ostaje kurac da izbije oci.

Zena i ja imamo dva posla, i nemamo dece. O kakvim 20 000$ ti covece pricas? A nije da nas dvoje nemamo solidne prihode, pa ipak, kad se sve dazbine poplacaju, za sejvings ostanu, ako ostanu, par dolara tu i tamo.

po tvojoj racunici mi bismo se baskarili ko baja patak…

nemoj se brukas.

22 minutes ago, Њујоркер said:

Ostaje kurac da izbije oci.

Zena i ja imamo dva posla, i nemamo dece. O kakvim 20 000$ ti covece pricas? A nije da nas dvoje nemamo solidne prihode, pa ipak, kad se sve dazbine poplacaju, za sejvings ostanu, ako ostanu, par dolara tu i tamo.

po tvojoj racunici mi bismo se baskarili ko baja patak…

nemoj se brukas.

Jbg ko zna sta je racunica, pretpostavljam da se neki median prihod da rastegnuti vise u nekim pripizdinama po Ajovi nego u NYC. I ja sam jebana stranka u Torontu koji je skup k'o djavo dok bi o iste pare 500-600 km severnije ziveo k'o mali car. Ali tamo ne bih mogao da zaradim iste pare pa bih opet ziveo isto ovako. Samo sto bih usput morao da rasterujem i medvede oko kuce.

Sto rece Mark Tven (?) lies, damn lies and statistics.

@RadoyePa u ajovi i ostalim pripizdinama su i prihodi znatno nizi nego u njujorku i vecim centrima, te se sve to unekoliko iznivelise.

kao sto rece, bog sveti zna sta je ukljuceno a sta ne u tu statistiku. Meni samo na usljivi obamaker ide 450$ mesecno, pride jos i doplacujem dok ne stignem do magicne cifre od 2000$, kada osiguranje tek uskace. Jebo im pas mater lopovsku.

A otislo mi oko ukurac, i krunica…

Edited by Њујоркер

5 minutes ago, Њујоркер said:

@RadoyePa u ajovi i ostalim pripizdinama su i prihodi znatno nizi nego u njujorku i vecim centrima, te se sve to unekoliko iznivelise.

kao sto rece, bog sveti zna sta je ukljuceno a sta ne u tu statistiku. Meni samo na usljivi obamaker ide 450$ mesecno, pride jos i doplacujem dok ne stignem do magicne cifre od 2000$, kada osiguranje tek uskace. Jebo im pas mater lopovsku.

Pa to ti pricam, uzmes median prihode i median davanja. A prihode na gore vuku ovi iz gradova dok davanja vuku dole ovi iz pripizdina, i nigde da nadjes taj prosek da ustvari zivis sa gradskim prihodima i pripizdinskim rashodima koji ti ova statistika izbacuje kao neki reprezentativni slucaj. Nije se desilo, ne postoji. 

3 hours ago, Њујоркер said:

vreme za posetu otadzbini..