February 26Feb 26 Roditelji poremećeni paranoidni radikalizirani manijaci, a djeca umiru ni kriva ni dužna.
February 26Feb 26 1 hour ago, braca said: Nema mesta za paniku, sad će to RFK Junior da sredi... Videcemo da li ce uspeti da ispravi to sto prethodni rezim nije uspeo da vakcinise ljude
February 26Feb 26 Ovo su rubeole. Pitanje da li im je vakcinacija dece obavezna ili moze da se izvrda. Mada je meni u glavi da oni za boravsnu vizu traze MMR vakcinu. Sto si stariji teze se podnose. Opasne za trudnice. Edited February 26Feb 26 by Moonwalker
February 26Feb 26 7 hours ago, bags said: I bas je morala sa bebom za govornicu... Veruj mi da je najmanja beba koju sam video u daycare imala 2 meseca. Nije ovo toliko šokantno. Prosto je drugačija kultura od naše, gde se babe zgražavaju ako beba izađe napolje pre 40 dana od rođenja. A gop gnomovi su dobili stejtment u facu.
February 26Feb 26 @bios Je li obavezna vakcinacija dece od rubeola? Edited February 26Feb 26 by Moonwalker
February 26Feb 26 Morbile su u pitanju. https://en.wikipedia.org/wiki/Measles Rubeole su rubella ili German measles na engleskom. https://en.wikipedia.org/wiki/Rubella Edited February 26Feb 26 by vememah
February 26Feb 26 Sad te nista ne razumem. Jesu li measles rubeole? Ja mislim da mi koristimo francusku rec. https://www.creapharma.ch/rubeole.htm#gsc.tab=0 Edited February 26Feb 26 by Moonwalker
February 26Feb 26 6 minutes ago, Moonwalker said: @bios Je li obavezna vakcinacija dece od rubeola? Pa jeste, morao sam da donosim potvrdu i za vrtić i za privatnu i državnu školu. Ali jbmli ga na kojem je to nivou regulisano. Da li state ili grad ili county. 3 minutes ago, vememah said: Morbile. Rubeole su rubella ili German measles na engleskom. Tačno, ali prevencija je u oba slučaja MMR.
February 26Feb 26 Sad ako je neko imigrantsko dete, napravice spektakl. Mislim da je za useljenje obavezna u spisku vakcina.
February 26Feb 26 15 minutes ago, Moonwalker said: Sad te nista ne razumem. Jesu li measles rubeole? Na nekim drugim jezicima jesu, na srpskom nisu. Momčilo Babić - Medicinski leksikon: Quote BOGINJE (engl. pox), popularni naziv za virusne osipne groznice i slične ospe za koje se sumnja da su „prave boginje”. Izraz se, u užem smislu, odnosi na tzv. velike virusne osipne bolesti, morbile (male boginje), rubelu (stari naziv, u prevodu sa engleskog „nemačke male boginje”, danas kod nas kaže „sitne boginje - rubeole”) i varičelu („ovčije boginje”, „krupne vodene boginje”, „vodene kozice”). morbile ili male boginje = measles, rubeola, English measles rubeole ili crvenka = rubella, German measles varičele ili ovčje boginje = chickenpox, varicella Edited February 26Feb 26 by vememah
February 26Feb 26 7 minutes ago, vememah said: Na nekim drugim jezicima jesu, na srpskom nisu. Momčilo Babić - Medicinski leksikon: morbile = measles, rubeola, English measles rubeole = rubella, German measles varičele = chickenpox, varicella Moja sestra je kao beba lezala male boginje. One budu kao modri pecati sa visokom temperaturom. MMR je dakle objedinjena vakcina za male boginje i rubeole. Edited February 26Feb 26 by Moonwalker