Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, radisa said:

Mi smo.35 godina ispred sveta...

Sad smo u fazi bojkota slovenacke robe, pljuvanja kljuceva, Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu i Svi Srbi u jednoj drzavi...

Za godinu dana eto nama sranja, spram kog ce balkanski ratovi biti kao upuvana petarda...

Jako bi voleo da nisam u pravu i da istorija ovoka puta ne okrene točak, ali, jbg, previse podudarnosti ima...

Taj los gut feeling za globalnu a i time i lokalnu jel pricu, prvi put mi se javio kad je Rusija pre 2 godine krenula na Ukrajinu. Od tad je stalno tu a ovo sa Amerikom vec je jedan veliki shit hits fan flashback. Ponekad se skoro ubedim da je do mene i da sam postala prenegativna ali nope.

Posted
2 minutes ago, radisa said:

Danas sam ga bas pricao ekipi na poslovnom rucku u jednoj mirnoj EU zemlji, kad su krenuli da kukaju na situaciju... Jbg, u celoj Evropi se oseca zadah 1990, a ovaj preko bare je samo dolio vatru na to sranje...

Za Evropu se videlo vec nekoliko godina kuda je krenulo, za USA sam vrlo naivno mislila da ce biti stabilni u svojoj standardnoj kolicini i kakvoci kretenizma.

Posted

Meni su svi misici napeti zbog tog gut feelinga jos od 2016. Bice olaksanje kad pukne prva bomba i konacno pocne igranka. :D

Posted
1 minute ago, Seabass said:

Meni su svi misici napeti zbog tog gut feelinga jos od 2016. Bice olaksanje kad pukne prva bomba i konacno pocne igranka. :D

Jebem li ga, 2019ta, ja trudna, od osam stolica u kancu 5oro nas ocekuje ili vec dobilo prinovu te godine, 5 decaka. Ja guglam na engleskom sta to znaci (na srpskom znam sta se kaze), pise bice rata, ja kao ma kakvog rata, s kim, svasta.

Eto, nisam pomisljala realno na nesto globalnije.

Spoiler

Ako ima ko pametno nesto da kaze gde ce biti najbezbednije za bezaniju da krenem da radim na tom, to pa tek ne mogu da ukapiram. Patagponija? (mislim da smo vec imali tu diskusiju negde pre par godina :lol: tj sigurna sam, al ne znam jel neko nesto zakljucio)

Posted
1 minute ago, Mel said:

Jebem li ga, 2019ta, ja trudna, od osam stolica u kancu 5oro nas ocekuje ili vec dobilo prinovu te godine, 5 decaka. Ja guglam na engleskom sta to znaci (na srpskom znam sta se kaze), pise bice rata, ja kao ma kakvog rata, s kim, svasta.

Eto, nisam pomisljala realno na nesto globalnije.

Ja nisam sujevjeran i ne pridajem znacaja slucajnim dogadjajima ali 2016 je bila bas cudna. Te godine je bio zestok pomor dragih slavnih umjetnika, muzicara i glumaca. David Bowie u januaru, George Michael u decembru, a izmedju odose mnogi, Alan Rickman, Prince, Muhammad Ali, Gene Wilder, Leonard Cohen... sve pozitivni likovi, a zauzvrat dobismo Brexit i Tramparu. Od tad ide seks u zdrav mozak, lubricated pandemijom. Sad ovi novi razvoji situacije su toliko bezumni i ludi da je skoro nemoguce procijeniti na sta ce izaci i kako ce se zavrsiti. Turbulentna vremena su pred nama, treba vezati sigurnosne pojaseve.

Posted

Ko je čitao Pekićevu 1999 taj zna da se istorija ljudske civilizacije odvija u ciklusima :oldman2_other:

Posted

Jbg tesi me sto mi Balkanci barem imamo iskustva pa ce nam biti lakse da isplivamo u ovim sranjima. Ovi ostali su sve noobs.

Posted

Sve je pocelo 2008, samo je trebalo dosta vremena da se posledice tih ludosti pocnu osecati.

Umesto da su pustili da propadne ko treba da propadne, oni su upalili stampariju.

Gle isto kao u SFRJ, jos jedna podudarnost.

Posted
4 minutes ago, Radoye said:

Jbg tesi me sto mi Balkanci barem imamo iskustva pa ce nam biti lakse da isplivamo u ovim sranjima. Ovi ostali su sve noobs.

Mene ne tjesi uopste, lol. Jedan rat mi je vise nego dovoljan u zivotu. Kanada i taj gore sub-polarni sjever izgleda kao prostor gdje bi se moglo prezivjeti ali tu prodje zivot u nastojanjima da se ne smrznes ili da te kakav grizli ne pojede. 

Posted
18 minutes ago, Filozof manijak said:

Ko je čitao Pekićevu 1999 taj zna da se istorija ljudske civilizacije odvija u ciklusima :oldman2_other:

Špengler propo.

Posted

Ja već neko vreme razmišljam da li će još jedna TLN sekvenca da postane realnost.

• +1 1
Posted
18 minutes ago, Radoye said:

kad smo kod balkanaca, zmage su lupile 106 patria od finske, nešto se gadno sprema kad su oni rešili da potroše pola milijarde na vojnu gvožđuriju, oni koji nemaju ratnu avijaciju, protivu koga oni to planiraju da ratuju :dry:

Posted
32 minutes ago, Filozof manijak said:

A ko je citao Hemingveja taj zna da propadanje prvo ide postepeno i polako, pa onda naglo. 

• Create New...