February 1Feb 1 Taj njihov ustavni sud je joke od institucije. Cim je bitno ima li vecinu jednih ili drugih nije nikakvo nezavisno tijelo, nije ni za posrat se u njega. U drugim vijestima, kanadjani ozbiljno Tramparu tjeraju u pizdu materinu, pogotovo Charlie Angus MP. Go Charlie.
February 1Feb 1 Udariće im tarife od 25%, ali ne na naftu i gas. To će biti manje i malo kasnije Ajde Trudo, popišaj mu se u kafu kad već odlaziš i prekini tok naftovoda i gasovoda.
February 1Feb 1 10 minutes ago, Engineer said: Kasno, Grenel stigao u Venecuelu da dogovori novi posao. Kanada će prodavati Kini Nece moći to odmah. Rafinerije su im u kurcu. Trebace minimum godinu-dve da se oporave i oprave.
February 1Feb 1 31 minutes ago, dragance said: Udariće im tarife od 25%, ali ne na naftu i gas. To će biti manje i malo kasnije Ajde Trudo, popišaj mu se u kafu kad već odlaziš i prekini tok naftovoda i gasovoda. Ne mora to, samo neka iskljuci struju. U momentu citav severoistok sa sve Bostonom i NYC u mraku.
February 1Feb 1 37 minutes ago, Radoye said: Ne mora to, samo neka iskljuci struju. U momentu citav severoistok sa sve Bostonom i NYC u mraku. Ne mora da isključi, samo opizdi 1000% takse... Kad je trgovinski rat, neka je... Edited February 1Feb 1 by radisa
February 1Feb 1 'Ta ce im struja... Karoline Leavitt hit with false claims she told press 'Jesus didn't have electricity either'
February 1Feb 1 1 hour ago, radisa said: Ne mora da isključi, samo opizdi 1000% takse... Kad je trgovinski rat, neka je... Oni to ne bi platili, ko ce da ih natera da plate sve dok struja tece. A ovo im je najteze za nadomestiti, nemaju odakle drugo da uvezu a sami ne proizvode dovoljno. I prekid izvoza nafte bi ih sjebao, oni imaju dovoljno svoje proizvodnje ali njihova nafta nije kompatibilna sa njihovim rafinerijama, mada mogu da uvoze iz (pazi sad: ) Venecuele naftu koju mogu da preradjuju, to im je najbolja sledeca opcija. Drvna gradja, celik i ostali metali, automobili i delovi za automobile, elektronika, poljoprivredni proizvodi, sve to mogu da nabave i drugde doduse kostace ih skuplje ali izgleda da se Tramp ne sekira previse oko toga. Jedino struja je zajebana, ne moze da se spakuje za poneti...
February 1Feb 1 10 minutes ago, Radoye said: Jedino struja je zajebana, ne moze da se spakuje za poneti. Može u električnim kineskim automobilima iz Meksika
February 1Feb 1 Konacno stig'o zvanican aber, 25% tarife na sve osim energente na koje je 10%, pocinju od utorka. Trudo sazvao sastanak federalne vlade u ostavci na koje ce da se razmatraju protivmere a u 4 popodne (dakle za nekih sat vremena) ce se sastati sa premijerima provincija i teritorija. Navodno cemo krenuti sa tarifama na Kentaki burbon i sok od pomorandze sa Floride i postepeno prosirivati listu. Premijer Ontatija Dag Ford (onaj sa stazama za bicikle) je na predizbornoj turneji i danas je grmeo kako su Kanada i SAD prirodni saveznici i da ce jednog dana opet biti saveznici ali danas Kanada mora svim raspolozivim sredstvima da se brani od agresije s juga - to sve sa plavom "Canada is not for sale!" kapom na glavi i uz trampisticku retoriku... (Ja sam od Covid naovamo imao zesci déjà vu na SFRJ circa 1987 - ono, stvari jos funcionisu ali centrifuga sve jace turira i savovi polako popustaju - mislim da smo sada negde u 1989, "pred nama su teske borbe one jos uvek nisu oruzane ali ni takve nisu iskljucene". U proseku mi treba 20-tak godina give or take a few da rasturim neku drzavu samim svojim bitisanjem u njoj, taman smo on schedule...)
February 1Feb 1 3 hours ago, Seabass said: 'Ta ce im struja... E Karoline Leavitt hit with false claims she told press 'Jesus didn't have electricity either' Jesce korenje? 36 minutes ago, Radoye said: (Ja sam od Covid naovamo imao zesci déjà vu na SFRJ circa 1987 - ono, stvari jos funcionisu ali centrifuga sve jace turira i savovi polako popustaju - mislim da smo sada negde u 1989, "pred nama su teske borbe one jos uvek nisu oruzane ali ni takve nisu iskljucene". U proseku mi treba 20-tak godina give or take a few da rasturim neku drzavu samim svojim bitisanjem u njoj, taman smo on schedule...) Imala sam ja slican proracun, vec sam bila proglasila kraj EU ali sam morala da se selim pre nego sto mi je proslo 15ak godina u njoj, pa sam mislila izvucice se. )jos imaju sanse, al ne deluje da ni njima cvetaju ruze kao kad sam dosla).
February 1Feb 1 1 hour ago, Radoye said: (Ja sam od Covid naovamo imao zesci déjà vu na SFRJ circa 1987 - ono, stvari jos funcionisu ali centrifuga sve jace turira i savovi polako popustaju - mislim da smo sada negde u 1989, "pred nama su teske borbe one jos uvek nisu oruzane ali ni takve nisu iskljucene". U proseku mi treba 20-tak godina give or take a few da rasturim neku drzavu samim svojim bitisanjem u njoj, taman smo on schedule...) Mi smo.35 godina ispred sveta... Sad smo u fazi bojkota slovenacke robe, pljuvanja kljuceva, Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu i Svi Srbi u jednoj drzavi... Za godinu dana eto nama sranja, spram kog ce balkanski ratovi biti kao upuvana petarda... Jako bi voleo da nisam u pravu i da istorija ovoka puta ne okrene točak, ali, jbg, previse podudarnosti ima... Edited February 1Feb 1 by radisa
February 1Feb 1 Znas onaj vic kad se Lala vratio u selo nakon puta u Svedsku pa ga pitaju kako je tamo, a on: "Svedjani su zaostali, kasne 30 godina za nama!" "Kako to mislis Lalo?" "Ta tamo je jos uvek dobro..."
February 1Feb 1 6 minutes ago, Radoye said: Znas onaj vic kad se Lala vratio u selo nakon puta u Svedsku pa ga pitaju kako je tamo, a on: "Svedjani su zaostali, kasne 30 godina za nama!" "Kako to mislis Lalo?" "Ta tamo je jos uvek dobro..." Danas sam ga bas pricao ekipi na poslovnom rucku u jednoj mirnoj EU zemlji, kad su krenuli da kukaju na situaciju... Jbg, u celoj Evropi se oseca zadah 1990, a ovaj preko bare je samo dolio vatru na to sranje...